Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

21-06-2019

Verslag 94e Ronald McDonald Business Breakfast - 18 juni 2019

Verslag 94e Ronald McDonald Business Breakfast – 18 juni 2019

Eerst een huishoudelijke mededeling met betrekking tot de nieuwe deelnemersbadges:

Een groot aantal leden kreeg bij binnenkomst al de nieuwe badge omgehangen, maar toch zijn er ook velen die nog geen materiaal hebben geüpload, of bij wie het niet helemaal goed is gegaan. Via onderstaande link kunt u foto, logo en functienaam uploaden waarna Advice er een mooie badge van maakt. 

Klik hier voor het uploaden van uw foto, logo en functienaam

Verslag ontbijt dinsdag 18 juni

THERECA: vanaf de A28 is het nieuwe pand overduidelijk zichtbaar. Een gloednieuw modern gebouw dat ook aan de binnenkant verrast.

Jan Nabers opende het ontbijt en gaf aan dat er geen nieuwe leden waren. Dat bleek niet helemaal te kloppen (foutje van de schrijver van dit verslag), maar in september zullen we deze nieuwkomer wèl aan bod laten komen. Het woord was daarna aan Harold van Riessen van Thereca.

Harold dankte de stuurgroep voor het feit dat hij samen met Jacques dit ontbijt mocht verzorgen. Voor hem een unieke kans om uit te leggen waar Thereca voor staat. Want dat blijft lastig voor mensen die nog nooit binnen geweest zijn. Door potentiele klanten binnen te halen en het interieur van dit mooie pand te laten ervaren, kun je pas goed duidelijk maken wat Thereca allemaal kan doen op het gebied van interieur.

Voor Harold het woord gaf aan Jacques Schreuder, wees hij de gasten erop dat er na het ontbijt papieren zakken klaarliggen om daarin de overgebleven broodjes in mee te nemen; dit om verspilling tegen te gaan. Een goed initiatief waar veelvuldig gebruik van werd gemaakt.

Na Jacques was het woord aan Thereca-directeur Robin Veen. Hij heette alle gasten van harte welkom en was erg blij veel nieuwe gezichten te zien. Volgend jaar bestaat Thereca 150 jaar. Robin is de vierde generatie binnen het bedrijf. Thereca is actief op 60% zorg en 40% zakelijke markt en heeft een eigen studio waarin met de klant wordt meegedacht en waar mooie plannen worden ontworpen.

SCHREUDER

Jacques Schreuder gaf aan blij te zijn dat hij dit ontbijt samen met Thereca op deze prachtige locatie mocht organiseren. De samenwerking tussen Schreuder en Thereca m.b.t. het realiseren van de technische installaties van het Therecapand (en dat van buurman Hartland) ontstond onder het genot van een glaasje rosé in Italië waar de zonen van Harold en Jacques een golftoernooi speelden. Zo kon het aangename met het zakelijke gecombineerd worden wat uiteindelijk, na diverse besprekingen, resulteerde in een mooie opdracht voor Schreuder BV. Schreuder BV kent al een lange geschiedenis en bestaat al sinds 1898 (ook al de 4e generatie dus!) maar doet heden ten dage veel meer dan alleen installatiewerk. Jacques stelde zijn nieuwe compagnon Raimon Westrup voor, waar hij sinds 1 januari 2017 samen meer verder is gegaan omdat de 5e generatie andere keuzes heeft gemaakt en ook de 2 jongste zonen waarschijnlijk andere keuzes zullen maken. Om voor te sorteren op de toekomst met Raimon is Schreuder een nieuwe uitdaging aangegaan. Dat werpt enorm zijn vruchten af, omdat:

  • Het huidige team van mensen rond de 35, personen zijn die in een projecten organisatie en een S & O ( sevice en onderhoud ) hun werkzaamheden uitvoeren.
  • De slogan “het gehele vak onder 1 dak “voor Schreuder de slag naar de toekomst is. De klant kan bij hun terecht voor een kraantje of stopcontactje maar ook voor de complexe nieuwe ( gasloze ) installatie.
  • Schreuder alles kan en doet op installatietechnisch gebied.

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Henrieke van Assen Fotografie

Annet sloot het ontbijt af met een dankwoord aan de organisatoren die een door Brasserie Zwolle gesponsorde attentie meekregen. Daarna overhandigde zij de “ontbijtbel”gesponsord door Lumen Hotel & Events aan Jan Dobben van Landstede, die de ontbijtorganisatie in september voor zijn rekening neemt. Maar eerst genieten van een hopelijk mooie zomer, geniet evan!

Tot ziens op dinsdag 17 september 2019 bij Landstede.

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk, Stuurgroep RMcDonald Business Breakfastclub, ook namens de andere stuurgroepleden Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt