Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

27-05-2019

Verslag 93e Ronald McDonald Business Breakfast - 21 mei 2019

Verslag 93e Ronald McDonald Business Breakfast – 21 mei 2019

RMD 20190521 Kas van Kaat Zwolle kleine fotos 2

Eerst een huishoudelijke mededeling met betrekking tot de nieuwe deelnemersbadges:

Een groot aantal leden kreeg bij binnenkomst al de nieuwe badge omgehangen, maar toch zijn er ook nog velen die nog geen materiaal hebben geüpload, of bij wie het niet helemaal goed is gegaan. Via onderstaande link kunt u foto, logo en functienaam uploaden waarna Advice er een mooie badge van maakt.

https://www.businessbreakfastclubzwolle.nl/persoonskaart

Verslag ontbijt dinsdag 21 mei

Op een voor velen nog onbekende maar zeer verrassende locatie, de Kas van Kaat op Landgoed Herfte, opende Jan Nabers dit 93e ontbijt met een warm welkom aan de nieuwe leden: Ruth Heynen van Cloud Garden, Jeanine Mulder van Uniek/Kleur & Persoonlijke ontwikkeling en Hans Koorn van BrugMedia.

Jan bedankte in zijn openingspraatje ook HekonValentijn voor de nieuwe badgehoesjes.

Daarna was het woord aan de organisatoren Marc Huitink van de Kas van Kaat en Milko Steur van ABN AMRO MEES PIERSON.

Marc Huitink gaf aan dat het de tweede keer is dat er een ontbijt wordt georganiseerd op Buitengoed de Herfte: eerst 2 jaar geleden  bij autismehuis de Toren, ontwikkelplek voor jonge autistische kinderen met schooluitval. De eerste kinderen zijn ondertussen weer terug in het onderwijs  en nu aan de slag bij de Kas van Kaat , een initiatief van de Omega Zorg Groep.

Buitengoed de Herfte is een maatschappelijk en duurzaam bedrijventerrein waar iedereen telt en iedereen mee mag doen. Met gave bedrijven die mooie dingen maken of doen en met mooie mensen in die bedrijven die het terrein tot een succes maken. Hier kijkt men naar talenten en mogelijkheden en niet naar onmogelijkheden en eventuele handicaps. 

Marc: “U zou me een groot plezier kunnen doen met twee dingen: 

  1. Terugkomen en zaken doen met de bedrijven op dit terrein
  2. In uw eigen bedrijf kijken hoe u wellicht nog meer dan u al doet mensen kansen kunt bieden (weer) mee te doen!”

Marc wenste de aanwezigen veel plezier bij het ontbijt. Na het ontbijt was er de mogelijkheid voor een korte rondgang langs de bedrijven op Buitengoed de Herfte . Daar hebben ca. 20 mensen gebruik van gemaakt.

Milko Steur bedankte Marc Huitink van de Kas van Kaat en Teun Bouwhuis van Bouwhuis Beheer voor het beschikbaar stellen van deze mooie locatie: een mooi voorbeeld van hoe ABN AMRO in deze regio dingen doet. Terwijl in de wereld en politiek vandaag de dag veel wordt gepraat over de bijna-modewoorden “circulariteit, verbinden, innovatie en duurzaamheid”, brengt ABN AMRO dat in deze regio in praktijk door te verbinden en circulair te zijn, maar zonder al te veel borstklopperij. Denk aan Perron038, het Regio Zwolle congres, het Ronald McDonald ontbijt, maar ook de Kas van Kaat.

Milko: “Vier jaar geleden was dit nog een oud Wezo-terrein. En kijk nu wat een prachtig project hier is ontstaan. Een project waar met name de “zachtere kant” eruit springt. Met elkaar investeren in een groep in de maatschappij die een beetje hulp nodig heeft. Dat we als maatschappij hard aan de slag zijn gegaan om de ijskap minder snel te laten ontdooien is winst van het laatste decennium, maar dat we ook de meer kwetsbare groepen in onze samenleving faciliteren om zichzelf te kunnen ontplooien en om ook actief te kunnen bijdragen aan de maatschappij, daar is nog veel winst te behalen! Als ABN AMRO-bank hebben wij heel duidelijke keuzes gemaakt: zo waren we de eerste bank in 2013 met een social impact bond en op dit moment zijn we als eerste bank bezig om social impact bonds te integreren in onze beheerportefeuilles. En dat kan impact hebben want ABN AMRO Is veruit de grootste duurzame vermogensbeheerder van Nederland”.

Het ontbijt verzorgd door de Kas van Kaat, vond gretig aftrek. Annet van Limburg sloot het ontbijt af met het overhandigen van een attentie (gesponsord door Brasserie GuusZ en LoesZ) aan Marc en Milko en het overdragen van de bel (gesponsord door Lumen Hotel & Events) aan Harold van Riessen van Thereca. Harold organiseert het juni-ontbijt samen met Jacques Schreuders van Schreuder BV die in het nieuwe Therecapand de installaties heeft verzorgd. De uitnodiging voor dit ontbijt op dinsdag 18 juni vindt u twee weken voor de geplande datum in uw mailbox.

Klik hier voor het fotoverslag met dank aan Henrieke van Assen Fotografie.

https://henriekevanassen.nl/eventfotografie/

Tot ziens op dinsdag 18 juni 2019.

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk, Stuurgroep RMcDonald Business Breakfastclub, ook namens de andere stuurgroepleden Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt