Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

20-04-2019

Verslag 92e Ronald McDonald Business Breakfast - 16 april 2019

Verslag 92e Ronald McDonald Business Breakfast – 16 april 2019

 

Na de enthousiaste intro van Jan Nabers, die Cloud Garden als nieuw lid verwelkomde, werd het woord gegeven aan Frank Moormann, Commercieel Directeur, van de Volvo Nieuwenhuijse Groep. Er was een indrukwekkende film van Volvo te zien, waarbij naar voren kwam dat het maar om één ding gaat bij het ontwerpen van nieuwe Volvo’s, de mens! Iets wat natuurlijk heel mooi aansluit bij de gedachte van het Ronald McDonald Huis. Nieuwenhuijse Groep is in onze regio goed vertegenwoordigd met 7 vestigingen, waarvan 6 officiële Volvo Dealer bedrijven. In Zwolle is november 2019 de nieuwe vestiging in gebruik genomen. Deze voldoet aan het duurzame Breeam Excellent label. Zo liggen er o.a. 270 zonnepanelen op het dak, is er geen gasaansluiting meer aanwezig en wordt er voor de helft aan water bespaard ten opzichte van de “oude” locatie. Ook aan de dieren wordt gedacht,  zo is er een heus bijenhotel aanwezig. J

Frank vertelde tevens over de visie van Volvo:

  • - “Onze visie is dat er niemand meer ernstig gewond raakt of overlijdt in een nieuwe Volvo in 2020;
  • - Onze visie is om 1 week “quality time” per jaar terug te geven dankzij een Volvo Variant in 2025;
  • - Ons commitment is om 1.000.000 Volvo’s met elektrificatie op de weg te hebben in 2025”.

Een andere noviteit in het nieuwe pand van Nieuwenhuijse in Zwolle is het nieuwe werkplaats concept van Volvo, VPS (Volvo Personal Service). Hierbij heeft de monteur persoonlijk contact met de klant. Tevens wordt er bij VPS door twee monteurs aan één Volvo gewerkt, zodat de klant in de helft van de tijd van de reguliere reparatieduur weer op weg kan. Dit levert een besparing op in tijd, maar ook op de inzet van vervangend vervoer, waardoor het milieu ook weer minder wordt belast. 

Aansluitend gaf Frank het woord aan mede-organisator Wim ten Hove van PBN Music & Events. Wim:  Wij organiseren zowel regionale, nationale als personeels- en bedrijfsevents. Denk hierbij o.a aan Sail Kampen, het Straten-, Stadshagen-  en het Wijnfestival en de Halve Marathon. PBN Music & Events regelt alles op het gebied van artiesten, podia, decor, infrastructuur op locatie, licht en geluid. Voor bedrijven organiseren wij openingen, personeelsevents, productpresentaties, introducties in de Automotive branche. etc. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, aangezien je een evenement niet kunt overdoen. Wij creëren samen met de opdrachtgever een concept en zorgen samen met professionele partijen voor een onvergetelijke belevenis. Your Event is our Business!

Om een indruk te krijgen van zijn werk, werd er een prachtige presentatie getoond van de Zwolse Halve Marathon. PBN Music & Events had ook goochelaar Henk Arnoldus  geleverd die diverse mensen behoorlijk wist te verrassen.

Aan het eind van het ontbijt werd Lianne nog even naar voren gehaald en kreeg ze van Michiel de Haan van Nieuwenhuijse Zwolle een cheque overhandigd voor de plaatsing van 4 laadpalen bij het Zwolse Ronald McDonald Huis. Tijdens de opening van Nieuwehuijse Zwolle is er door de gasten geld gedoneerd voor het Zwolse Huis. Nieuwenhuijse Groep heeft dit bedrag aangevuld, zodat samen met Vattenvall en Volvo deze palen gerealiseerd kunnen worden. Lianne gaf aan dat dit zeer welkom is, omdat er nu voor de gasten van het huis geen mogelijkheid is om de auto daar op te laden en men hiervoor doorgestuurd wordt naar een van de parkeerplekken van de Isala Klinieken iets verderop. Lianne was dan ook uitermate verguld met dit cadeau

Het Zweedse ontbijt, verzorgd door Stern Partyservice, vond gretig aftrek en het netwerkuurtje vloog weer om…

Uit handen van Tanja, die het ontbijt afsloot, kregen de gastheren van deze ochtend een door Brasserie GuusZ en LoesZ gesponsorde attentie overhandigd.

Teun Bouwhuis nam vervolgens de bel (gesponsord door Lumen Hotel & Events) in ontvangst voor de organisatie van het mei-ontbijt dat gehouden zal worden op het mooie Landgoed Herfte. De bijzonderheden over dit ontbijt vindt u twee weken voor de geplande datum in uw mailbox.

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Henrieke van Assen Fotografie

Tot ziens op dinsdag 21 mei 2019.

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk, Stuurgroep RMcDonald Business Breakfastclub, ook namens de andere stuurgroepleden Tanja Geurtse, Ann