Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

01-03-2019

Verslag 90e Ronald McDonald Business Breakfast - 26 februari 2019

Verslag 90e Ronald McDonald Business Breakfast – 26 februari 2019

Energiewacht logo

Het februari-ontbijt week een beetje af van het normale patroon: , in verband met de voorjaarsvakantie dit keer niet op de 3e dinsdag van de maand, maar op de vierde en géén opening zoals gebruikelijk door Jan Nabers, maar door Joke Vrolijk. Jan was, bij hoge uitzondering, verhinderd. Joke gaf aan blij te zijn zoveel deelnemers bij de Energiewacht Groep te kunnen verwelkomen op dit 90e ontbijt. Dat betekent dat we over een jaar een jubileumfeestje te vieren hebben. De stuurgroep was er bij de start eigenlijk vanuit gegaan dat het enthousiasme na een aantal jaren tanende zou zijn, maar het tegendeel is het geval. Ook bij dit 90e ontbijt waren er nl. weer veel nieuwe leden te verwelkomen, t.w. A2 Business, Acoustifine, Bluem, Das Idee, Firm & Finance Advocaten, Indito, Wertheim advocatuur en Woudstra Training & Coaching. Over een feestje gesproken: Joke nodigde de aanwezigen uit een lang zal ze leven aan te heffen voor de jarige Lianne, Huismanager, die vervolgens uit volle borst door de aanwezigen werd toegezongen.

Tot slot wees Joke erop dat nog lang niet alle leden voor de aanmaak van nieuwe badges hun gegevens en beeldmateriaal hebben geupload. Daarom hier nogmaals de link naar deze internetpagina.

businessbreakfastclub.nl/persoonskaart

Daarna was het woord aan Auke Peringa, directeur van Energiewacht Groep. Auke vertelde in het kort het e.e.a. over Energiewacht, maar gaf vooral aan hoe enorm blij hij is met de steun die het Ronald McDonald Huis krijgt van haar sponsoren. En niet alleen hij, maar blijkbaar ook de mensen om hem heen. Hij was geroerd door een e-mail die hij van een van de Energiewacht-medewerkers ontving over zijn ervaringen met het Huis: “Wat ontzettend goed dat wij als bedrijf hieraan meedoen. Ik heb zelf kort geleden te maken gehad met het Ronald McDonald Huis. Op 28 september 2018 werd ons kleinkind van 2,5 jaar met spoed opgenomen in het Maximacentrum met een extreme vorm van kanker. Wij zijn als grootouders mee gegaan en hebben 2,5 maand, m.u.v. de weekends, in het Ronald McDonald Huis in Utrecht gewoond. Daar waren we ter ondersteuning van onze dochter en zorgden we voor de baby die nog borstvoeding kreeg. Half december zijn we weer naar Friesland teruggegaan. Ons kleinkind heeft ondertussen ca.300 behandelingen ondergaan, kleine en grote. Vaak hebben we tegen de vrijwilligers gezegd, hoe super het is, dat zij er zijn en ook hoe bedrijven die het Huis sponsoren, dit mogelijk hebben gemaakt. Anders hadden wij nl vanuit Friesland elke dag naar Utrecht gemoeten. Nu heb ik die periode tussen Utrecht en Zwolle heen en weer gereden om daar mijn werk op de frontoffice te doen. Een heftige periode die ons behoorlijk heeft gesloopt. Ons kleinkind heeft recent nog een kleine opname gehad, maar lijkt nu verder volkomen gezond. Ik deel dit omdat het mij ontroert hoe ons bedrijf bij de StichtingRonald McDonald betrokken is. Wij hebben de waarde hiervan persoonlijk ervaren”.

Een ontroerend verhaal waar alle aanwezigen even stil van werden.

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Henrieke van Assen Fotografie

Hierna stond er een heerlijk ontbijt klaar van Stern Partyservice, dat om stipt 9 uur werd afgesloten door Tanja Geurtse met de overhandiging van een attentie (gesponsord door Brasserie Zwolle GuuZs en LoeZs) aan de organisatoren van dit ontbijt, Auke Peringa en Jurgen Willik (die metten de credits gunden aan hun team van medewerkers). Thomas Noordman van de Jong & Laan Accountants B.V. nam de bel (gesponsord door Lumen Hotel-Event) in ontvangst voor de organisatie van het maart-ontbijt, dat zij samen met De Haan Stein Advocaten op zich nemen.

Tot ziens op dinsdag 19 maart. De bijzonderheden over het maartontbijt vindt u twee weken voor de geplande datum in uw mailbox.

Met vriendelijke groet,Joke Vrolijk, Stuurgroep RMcDonald Business Breakfastclub, ook namens de andere stuurgroepleden Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt