Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

19-01-2019

Verslag 89e Ronald McDonald Business Breakfast - 15 januari 2019

Verslag 89e Ronald McDonald Business Breakfast – 15 januari 2019 

Deltion College i.s.m.Groningen Airport Eelde

Op dit eerste ontbijt van het jaar verwelkomde Jan Nabers namens de stuurgroep de grote groep aanwezigen en in het speciaal de nieuwe leden (niet allemaal aanwezig) :

  • Claassen, Moolenbeek & Partners, John Storm
  • Feest & Culinair, Bas Rohof
  • JFK projectinrichting, Jos Flierman
  • Maintec BV, Arnold Keizer
  • PCI Nederland bv, Janco Aalberts
  • Straetus Zwolle, Edwin Rietberg
  • Unica Installatietechniek, Gert Ruiter en
  • Windesheim, Lars van Egmond.

Voor Jan het woord gaf aan Jan-Ernst van Driel, vestigde hij nog even de aandacht op de Homeride die dit jaar wordt verreden op 22 en 23 juni 2019. HomeRiders leggen een grote afstand af om de afstand tussen zieke kinderen en hun ouders te verkleinen. Door een team(lid) te sponsoren draag je er aan bij dat de Ronald McDonald Huizen families samen kunnen laten zijn op het moment dat ze elkaar het hardste nodig hebben: als hun kind ziek is. Het Homerideteam heeft nog wat versterking nodig dus riep Jan de aanwezigen op zich aan te sluiten bij het team! Interesse: stuur een mail naar g.j.nabers@kpnmail.nl

Na Jans opening, nam Jan-Ernst van Driel, directeur bij het Deltion College het woord. Om het nieuwe jaar en de eerste bijeenkomst van het Ronald McDonald Huis een “vliegende start” te geven, hadden studenten van Luchtvaartdienstverlening bording passes uitgereikt bij de ingang, vonden incidenteel tassencontroles plaats en werd de boarding procedure doorgenomen met de aanwezigen. Met een hartelijk applaus werden de studenten bedankt, die daarna het ontbijt met hun trolleys uitdeelden aan de aanwezigen.

Jan-Ernst haakte in op het feit dat een leven lang ontwikkelen bij piloten heel normaal wordt gevonden. Regelmatig wordt geoefend in de simulator en moet aangetoond worden dat de piloten nog over de juiste competenties beschikken. Zo normaal zal het voor iedereen in zijn of haar beroep zijn of worden: continu blijven werken aan je ontwikkeling. Bij het Deltion College doen dat dagelijks 17.000 studenten, waarvan 30 procent volwassenen die één dag per week naar school gaan voor (om-, na- en bij-) scholing.

Er werd nog een primeur gedeeld met de deelnemers aan het RMcDonald Breakfast. Om het opleidingsaanbod aan bedrijven en hun werknemers in de regio Zwolle nog beter te faciliteren, hebben per 1 mei aanstaande de acht Zwolse hbo- en mbo-scholen en een aantal commerciële aanbieders de krachten gebundeld. In een gezamenlijke “Entiteit” zullen ze aansluiten op de zes sectortafels waar de opleidings- en ontwikkelingsvragen vanuit bedrijven en instellingen worden opgehaald en vervolgens door de “Entiteit” worden gematcht op beschikbaar aanbod van de aangesloten partners. Dit past binnen de doelstellingen van de Human Capital Agenda van de Regio Zwolle waarin de beschikbaarheid, wendbaarheid en inclusiviteit van personeel centraal staat en is uniek in Nederland.

RMD Deltion 2019 hal

Namens Groningen Airport Eelde nam Bowy Odink, Commercieel Manager van de luchthaven ons mee in de ontwikkeling op de Luchthaven van het Noorden. Dankzij dagelijkse lijndiensten in 2018 naar London, Munchen en Kopenhagen was het afgelopen jaar mogelijk naar alle hoeken van de wereld te reizen via Groningen Airport Eelde. In 2019 kunnen reizigers 11x per week naar Londen en 10x per week naar Kopenhagen via de noordelijke luchthaven en waarschijnlijk in de loop van het jaar ook dagelijks naar Munchen. Daardoor is het ook voor ondernemers heel interessant om vanaf Groningen Airport Eelde te vliegen. Sterker nog: tijdens de bijeenkomst werd er even gepeild wie er allemaal al eens gebruik heeft gemaakt van Groningen Airport Eelde en van de aanwezigen bleek ruim 1/3 al een keer gevlogen te hebben vanaf de noordelijke luchthaven. Doordat Groningen Airport de dichtstbijzijnde internationale luchthaven in de omgeving is, is dit eigenlijk ook logisch maar helaas weet nog niet iedereen altijd de weg te vinden naar Eelde. Daarom was het interessant om mee genomen te worden in de vele mogelijkheden vanaf Groningen Airport Eelde; anders dan alle vakantiebestemmingen die mogelijk zijn en waarmee de meeste mensen wel bekend zijn.

Tanja sloot dit mooie begin van de ontbijtenreeks van 2019 af met een woord van dank plus attentie (gesponsord door Brasserie GuusZ en LoesZ/Hans Snippe) voor de organisatoren. Daarna overhandigde zij de bel (gesponsord door Lumen Hotel Event) voor de organisatie van het volgende ontbijt aan Jurgen van der Willik van de Energiewacht Groep en wees de aanwezigen erop dat het volgende ontbijt niet zoals gebruikelijk plaats vindt op de derde, maar op de vierde dinsdag van februari. Dit i.v.m. de voorjaarsvakantie. Noteer deze afwijkende datum dus vast in uw agenda!

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Henrieke van Assen Fotografie 

Tot ziens in 2019 op dinsdag 26 februari bij Energiewacht Groep. De bijzonderheden over dit ontbijt vindt u twee weken van tevoren in uw mailbox.

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk,

Stuurgroep RMcDonald Business Breakfast, ook namens de andere stuurgroepleden Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt.