Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

20-12-2018

Verslag 88e Ronald McDonald Business Breakfast - 18 december 2018

Verslag 88e Ronald McDonald Business Breakfast - 18 december 2018

flynth logo i.s.m. Pathé Zwolle

Een bijzonder ontbijt op deze dinsdag 18 december in Pathé Zwolle, zo memoreerde Jan Nabers namens de stuurgroep: het laatste ontbijt van een jaar, waarin heel de wereld op zijn kop leek te staan; mislukte topoverleggen, zichtbare klimaatveranderingen, een Brexit die behoorlijke consequenties zal hebben (ook voor Nederlandse bedrijven zoals ons lid Hans Paul Visscher maandagavond in het journaal betoogde), maar met 1 constante: het Ronald McDonald Huis waar de ouders dichtbij hun zieke kind kunnen zijn. Een bijzonder ontbijt ook, omdat de stuurgroep deze ochtend de eindejaarscheque overhandigde aan het team van het Ronald McDonald Huis. Maar voor het zover was, nodigde Jan eerst Nico Boer, bedrijfsadviseur van Flynth op het podium. Nico was blij dat hij vandaag in Pathé, Flynth Adviseurs en Accountants eens wat uitgebreider voor het voetlicht kon brengen. Flynth is het grootste accountantskantoor voor het MKB in Nederland, leerden we uit het filmpje dat vervolgens op het megascherm verscheen. Diverse medewerkers van Flynth leidden ons in de film door het nieuwe, net betrokken pand tegenover Pathé. Onder de Flynth-paraplu blijken meerdere bedrijven te opereren, zoals Fonkel, een bedrijf dat ontzorgt op administratief gebied en Rombou die ondernemers helpt bij het ontwikkelen en verduurzamen van de bedrijfslocatie.

Jan bedankte Nico voor de organisatie van dit ontbijt en Nico sprak op zijn beurt een woord van dank uit aan Dennis Tulleken voor het beschikbaar stellen van deze prachtige locatie. Tot slot nodigde Jan Esther Hulsman van Deltion op het podium voor een kleine toelichting op het januari-ontbijt. Ook dat belooft bijzonder te worden.

Daarna volgde een filmpje waarin Joke Vrolijk namens de stuurgroep het afgelopen jubileumjaar de revue liet passeren. Een geweldig jaar met tien prachtige ontbijten, waaronder het XXL-ontbijt. Joke bedankte alle leden namens de stuurgroep voor hun steun gedurende het afgelopen jaar en eindigde met het opschrijven van het eindresultaat op de cheque. Op het podium overhandigde de stuurgroep deze cheque aan het Team van het Huis, bestaande uit Lianne Booijink, Petra van der Veer, Esther Korpershoek en Melanie van Riel. Enthousiasme alom over het op de cheque geschreven resultaat: een bedrag van maar liefst 54.165 euro.

RMD Flynth 20181220 3

Lianne bedankte alle aanwezigen voor hun steun en vertelde dat de getoonde film Sara goed laat zien wat het verblijf in een Ronald McDonald Huis voor ouders betekent. Ondanks dat deze film (net als het filmpje van de stuurgroep gemaakt door ons lid Erwin Vijfhuizen van ImBeeld), al eerder was vertoond, maakte hij ook deze keer weer diepe indruk op de aanwezigen.

Daarna was het tijd voor een heerlijk ontbijt, verzorgd door Stern Partyservice.

Rond 9 uur verliet iedereen het pand met een door Pathé geschonken doos popcorn.

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Henrieke van Assen Fotografie

Klik hier voor het stuurgroepfilmpje gemaakt door Erwin Vijfhuizen van ImBeeld

Tot ziens in 2019 op dinsdag 15 januari bij Deltion. De bijzonderheden over dit ontbijt vindt u twee weken van tevoren in uw mailbox.

Tot slot: Fijne feestdagen en een in alle opzichten gezond 2019!

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk,

Stuurgroep RMcDonald Business Breakfast, ook namens de andere stuurgroepleden Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt.