Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

27-11-2018

Verslag 87e Ronald McDonald Business Breakfast - 20 november 2018

Jan Nabers was blij, dat hij ondanks de drukte op de weg, zo vroeg al zoveel mensen mocht begroeten in de mooie businessruimte van PEC. Hij gaf aan dat na de oproep om je aan te melden als ontbijtorganisator voor het komende jaar, er nu nog maar 1 ontbijt gevuld hoeft te worden, t.w. oktober. Interesse? Stuur een mail naar Joke Vrolijk, jmvrolijk@kpnmail.nl als je die maand graag voor je rekening wilt nemen.

Ook vandaag konden we weer een paar nieuwe leden verwelkomen, t.w. Kees Loef van de Verzuimspecialist, Harold van Riessen (eerst lid namens Landstede Basketball) van Thereca en Sjoerd Quint namens Openbaar Belang.

Daarna was het podium voor Arcus IT en Gjald, de organisatoren van dit ontbijt.

Allereerst nam Nico Riphagen van Arcus IT het woord. Hij startte met een leuke interactie door een aantal vragen te stellen aan het publiek. De vragen die Nico stelt zijn: weten jullie wanneer de iPad gelanceerd is? Weten jullie wanneer de lancering van O365 is geweest en kunnen jullie je nog herinneren wanneer de pin in het leven is gekomen? De ICT ontwikkelt zich razendsnel. Is dit eigenlijk nog wel bij te houden? De tijd van de floppydisk en DOS zijn voorbij.

rmd 20181120 3 nico riphagen

Vervolgens gaat Nico Riphagen door op het feit dat er vandaag de dag met 101.000 verschillende tools wordt gewerkt. Denkend aan: e-mail, CRM, diverse pakketten in de Cloud, maar ook de server in de Cloud. Weten wij eigenlijk wel waar al onze data worden opgeslagen? Staat het binnen de landsgrenzen ja of nee? Dit zijn vragen die we onszelf veel vaker moeten stellen. We hebben hier vaak te weinig kennis van.

Als we kijken naar security en de AVG hebben wij als ondernemers dat al goed geïmplementeerd. Of zijn er bij het horen van het woord AVG de gedachten: Al Vorig jaar Geregeld of Alweer Vergeten Geloof ik?

Hierin werken ondernemers samen met veel verschillende partijen. Denk aan je ICT-beheerder, applicatieleverancier, VoIP en Microsoftdiensten. Arcus IT is een ICT-dienstverlener die de communicatie met de diverse partners technisch uit handen neemt en bijdraagt aan een werkende totaaloplossing voor de organisatie zodat er gefocust kan worden op dat wat echt van belang is.

Arcus IT is dol op vragen stellen en antwoorden geven. Daar zit onze kracht. Samen staan we sterker.

rmd 20181120 2 maeike walstra

Maeike Walstra, algemeen directeur bij Gjald, vertelde over de nieuwste trends en marktontwikkelingen op het gebied van bedrijfsvoering en IT. Want, ben jij als ondernemer wel bewust van de veranderingen van IT en wat dit voor invloed heeft op de bedrijfsvoering? Denk aan:

- Administratief werk dat verdampt door de inzet van IT voor digitalisering en automatisering

van werkzaamheden;

- Werk dat veel leuker wordt doordat medewerkers van administrateurs naar procesbewakers

gaan. Dit vraagt om andere typen mensen;

-Mogelijkheden tot betere stuurinformatie doordat door digitalisering meer data vrij komen.

Kortom:de inzet van IT zorgt voor veel kansen! Hoe ga jij als ondernemer hiermee om en

wat is jouw visie op bedrijfsvoering en IT?

Mochten jullie hier vragen over hebben, dan kun je terecht bij Gjald via www.gjald.nl.

Na deze presentaties liet iedereen zich het ontbijt goed smaken.

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Henrieke van Assen Fotografie 

De organisatoren van deze ochtend kregen tot slot uit handen van stuurgroeplid Tanja een mooi kookboek overhandigd, gesponsord door Brasserie Zwolle GuusZ en Loesz, als dank voor deze geslaagde ochtend.

Nico Boer van Flynth kreeg de bel (gesponsord door Lumen Hotel-Event) overhandigd voor de organisatie van het volgende ontbijt. Voor Nico was dit een feestelijke start van een dag die ook feestelijk zou worden afgesloten, want hij nodigde alle aanwezigen uit om om 17.00 uur aanwezig te zijn bij de opening van hun nieuwe pand. Het decemberontbijt zal niet daar worden georganiseerd, maar bij Pathé.

Daar zien wij u graag dinsdag 18 december voor het laatste ontbijt van dit jaar. Dan zal ook de eindejaarscheque worden overhandigd aan Huismanager Lianne Booijink . De uitnodiging voor dit ontbijt vindt u twee weken voor de geplande datum in uw mailbox.

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk

Stuurgroep RMcDonald Business Breakfastclub

Mede namens de andere stuurgroepleden Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt