Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

06-06-2018

Verslag 83e RMcD Business Breakfast

15 mei 2018 - Bureau Pré en Reclamebureau Advice

Verslag 83e RMcD Business Breakfast –15 mei 2018 – Pré en Advice

bij Ronald A. Westerhuis

Je denkt dat je na 82 ontbijten qua locatie niet meer verrast kunt worden, maar toch was dat deze ochtend echt weer het geval; twee organiserende bedrijven, bureau Pré (Professionele relatie evenementen) en reclamebureau Advice hadden de werkplaats en het atelier van Ronald A. Westerhuis, RAW Space, als ontbijtlocatie gekozen en dat is een plek waar je niet vaak de kans krijgt een blik achter de schermen te werpen. Maar voor we dat gingen doen, nam eerst Jan Nabers het woord. Hij verwelkomde twee nieuwe leden, t.w. Bram Trip van Hanz (vandaag helaas nog verhinderd) en Harry Kanis van Vrieling Adviesgroep.

Natuurlijk memoreerde Jan ook nog het -misschien wel grootste- business breakfast van Oost-Nederland dat we op 19 juni organiseren. De uitnodiging daarvoor is al de deur uit, maar mocht dat in uw geval niet goed zijn gegaan, meld dit dan even bij Joke Vrolijk, jmvrolijk@kpnmail.nl. Er is een maximum capaciteit dus geef u komst z.s.m. door.

Tot slot feliciteerde Jan onze fotografe Henrieke van Assen, die zelfs op haar verjaardag, acte de présence gaf om ook dit ontbijt weer te fotograferen. Een driewerf hoera van alle leden en een lekker flesje wijn was haar deel.

Alain van der Wildt vertelde ons vervolgens waar Advice voor staat: niet alleen sterk in het (her)positioneren van ambitieuze organisaties, maar ook state-of-the-art in uiteenlopende projecten op het gebied van reclame en nieuwe media.

Ronald Westerhuis was kort en bondig over zijn kunstenaarschap. Hij opereert weliswaar wereldwijd en heeft ook een vestiging in Shanghai, maar hij voelt zich toch het meest thuis in Zwolle. Daar is het allemaal begonnen met zijn creatieve kunstwerken in voornamelijk roestvrijstaal, die nu de hele wereld over gaan. Hij gaf aan enorm trots te zijn dat zijn werken binnenkort te zien zullen zijn in de Fundatie. Na het ontbijt konden de aanwezigen zich inschrijven voor een VIP-uitnodiging voor deze expositie.

Annet van Limburg van bureau Pré  sloot het officiële gedeelte van deze ochtend af met een korte presentatie van haar bedrijf. Maar niet nadat zij Present-it (ook een van onze leden) had bedankt voor het leveren van scherm en geluid. Annet is trots op wat zij de afgelopen 8 jaar als zelfstandig ondernemer neer heeft kunnen zetten op het gebied van de creatie en organisatie van zakelijke evenementen. Uitgangspunt daarbij is, dat ze goed kijkt naar wat haar opdrachtgevers willen: wȧt willen ze organiseren, voor wie en waarom? Daarbij zoekt ze aansluiting bij hun marketing strategie om zo een evenement neer te zetten, dat alle verwachtingen overtreft, dat de gasten niet vergeten en de opdrachtgevers volledig ontzorgt. Als voorbeelden noemt Annet het 65-jarig jubileum van Schagen, het jubileumsymposium van Van Staveren, het Jong Management Congres en 100-jarig bestaan. Met name de organisatie van de opening van concertgebouw Musis in Arnhem door Koningin Maxima gaf haar een trots gevoel en heeft ze als de kroon op haar werk ervaren!

Het ontbijt werd op een heel originele wijze aangeboden in de vorm van een ontbijttrommel; hoe kan het ook anders met twee organisatoren die creativiteit en uitmuntendheid hoog in het vaandel hebben staan!

Als dank voor de organisatie ontvingen beide organisatoren een attentie, gesponsord door Feest & Culinair.

Klik hier voor het fotoverslag met dank aan Henrieke van Assen Fotografie 

Aan het eind van dit ontbijt dit keer geen overhandiging van de Lumen-bel aan de volgende organisator, want dit ontbijt organiseren wij als stuurgroep zelf. Hopelijk tot ziens op 19 juni!

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk – stuurgroep RMcD BBC Zwolle,mede namens Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt