Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

14-05-2018

Verslag 82e RMcD Business Breakfast

17 april 2018 – Backstage AV in de Stadkamer

Verslag 82e RMcD Business Breakfast –17 april 2018 – Backstage AV in de Stadkamer

Op deze zonnige voorjaarsmorgen was de Stadkamer de locatie van ons 82e ontbijt, dit keer georganiseerd door Backstage AV.

Jan Nabers refereerde in zijn opening aan de geslaagde avond afgelopen donderdag in het Deltion-college voor de 105 vrijwilligers van Ronald McDonald Huis Zwolle en de Huiskamer, waar door een aantal lustrumpartners en Deltion-studenten onder de bezielende leiding van topchefs van de Librije, Over de Tong, Pestengasthuys en Vito’s een overheerlijk diner werd bereid en uitgeserveerd. Namens de kookploeg deden lustrumpartners Spencer Roozeboom van Impres, Siep van der Veen van UTS Hersevoort en Sarris Westerkamp van 4 IT-Professionals verslag van deze bijzondere ervaring! Zij waren diep onder de indruk van de professionaliteit van de studenten en de geoliede machine van het keukengebeuren. Jan verwelkomde ook nog drie nieuwe leden, t.w.

Dijk Administratie/Gert Dijk; Staag Architecten/Ary Hutten en Jubileumglossy/Yvonne de Haan.

Gastheer Richard Bredewold liet met veel enthousiasme in een korte presentatie zien waar zijn bedrijf voor staat:audiovisuele installies “die gewoon werken”. Zijn bedrijf Backstage AV realiseert in heel Nederland bij bedrijven, het onderwijs, de zorg en kerken de meest uiteenlopende audiovisuele installaties.

Ook bij de Stadkamer heeft Backstage AV de installaties mogen verzorgen. Zo is er in de bibliotheek een omroepinstallatie voor aangelegd (“het is bijna sluitingstijd”) en is de grote zaal voorzien van een beamer-, licht- en geluidsinstallatie. De beeld- en geluidsfaciliteiten warenbij het ontbijt dan ook dik in orde. Dat werd als afsluiting van de presentatie onderstreept toen Richard “live” een videoconferentie tussen vier locaties opzette in de grote zaal: leuk en ….het werkte gewoon!

Ook het XXL-ontbijt op dinsdag 19 juni kwam –uiteraard- weer even aan de orde. De uitnodiging voor dit ontbijt kunt u op korte termijn tegemoet zien. Wij willen u nu alvast op het volgende wijzen:

  • Per lidmaatschap 1 ontbijtdeelnemer
  • Als lid van de Breakfastclub krijgt u als eerste de uitnodiging. Wij hebben een maximum capaciteit, dus als u beslist van de partij wilt zijn, reageer dan per omgaande.
  • In verband met die maximum capaciteit gaan we ervanuit dat u, als u zich opgeeft, ook daadwerkelijk van de partij bent.

Tot slot bedankte Tanja Geurtse Richard Bredewold voor deze geslaagde ochtend. Niet alleen hij, maar ook Astrid Vrolijk, directeur van de Stadkamer: “de beste bibliotheek van Nederland”, kregen een attentie aangeboden (sponsor Feest & Culinair). Astrid kreeg nog even de gelegenheid om iets meer te vertellen over deze verrassende locatie, die voor veel aanwezigen nog een grote onbekende bleek. Daar zal ongetwijfeld verandering inkomen na haar enthousiaste verhaal. Hier kun je terecht voor alles wat Stadkamer te bieden heeft: lezen en lenen, taal, cultuur en onderwijs, studeren en ontmoeten.

Klik hier voor het fotoverslag met dank aan Henrieke van Assen Fotografie

Pim van der Wildt/Advice en Annet van Limburg/Bureau Pré namen de door Lumen Hotel-Event gesponsorde bel in ontvangst voor de organisatie van het volgende ontbijt dat op dinsdag 15 mei plaatsvindt bij RAW Space van Ronald Westerhuis, beeldend kunstenaar met Zwolle als thuisbasis.

De bijzonderheden voor dit ontbijt vindt u twee weken voor de geplande datum in uw mailbox.

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk – stuurgroep RMcD BBC Zwolle

mede namens Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt