Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

23-02-2018

Verslag 80e Ronald McDonald Business Breakfast

Landstede MBO Gezond en Wel

Dinsdagochtend 20 februari waren we te gast op de prachtige locatie van Landstede MBO Gezond & Wel. Ondanks de kou en de heersende griep was de opkomst groot. Jan Nabers verwelkomde iedereen en blikte nog even terug op de fantastisch georganiseerde Homeride Bingo die maar liefst 5.000 euro in het laadje bracht. Complimenten voor de organisatie!

Aandacht ook uiteraard voor het XXL-ontbijt op dinsdag 19 juni. Safe the date! Dit jubileumontbijt mag u niet missen; meer informatie kunt u op korte  termijn tegemoet zien.

Henrieke van Assen, onze vaste fotografe, werd nog even in het zonnetje gezet. Als ontbijtorganisatoren foto’s bij haar afnemen, staat zij de helft van de opbrengst daarvan af aan het Ronald McDonald Huis. Zo ook bij het laatste ontbijt bij Guuz, Hans Snippe. Een lovenswaardig initiatief!

Jan heette de volgende nieuwe leden van harte welkom:

  • Bouwhuis Beheer, Teun Bouwhuis
  • Gjald Bedrijfsvoering BV, Maeike Walstra,
  • Hanos Zwolle, Robin Westera en
  • Marieke Janus Advocatuur, Marieke Janus.

Daarna was het woord aan Jan Nijhuis,  directeur landschap Gezond & Wel en Onderwijs & Opvoeding. Jan heette iedereen van harte welkom. Hij legde  uit dat we op de locatie Dokterspad zijn; hier zit het Landschap Gezond & Wel, dat opleidingen biedt in de Gezondheidszorg en Welzijn. Van medische zorg tot maatschappelijke ondersteuning. Te denken valt dan aan de opleidingen: Dienstverlening ( niveau 2), Verzorgende-IG ( niveau 3), Verpleegkunde (  niveau 4), Maatschappelijke Zorg ( niveau 3+4) en Sociaal Werk ( niveau 4).  De studenten van deze opleidingen variëren in leeftijd van 16 tot 56 jaar. Veel medewerkers in de zorg zijn zich verder aan het professionaliseren ( een gevolg van de transitie in de zorg) en volgen hier opleidingen.

Sinds ruim een jaar is het Landschap Gezond & Wel hier gevestigd omdat Landstede participeert in het Health Innovation Park.  De naam Dokterspad is daarbij een leuke bijkomstigheid. Het is belangrijk om de samenwerking te zoeken met instellingen en bedrijven en dat kan vanaf deze locatie tegenover de Isala Klinieken goed.

Vervolgens namen we een kijkje bij het Skills lab, waar studenten dagelijks praktijksituaties oefenen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op het toekomstige beroep. Ook brachten we een bezoekje aan het Zorgtrainingscentrum: een samenwerkingsverband tussen diverse onderwijsinstellingen, zorgorganisaties, zorgtechnologische bedrijven en overheden in de regio Zwolle. Het Zorgtrainingscentrum heeft als missie: “Samen leren en werken aan de zorg van morgen”. Over dit onderdeel nam Jan Nijhuis Ria Blokzijl een interview af.

Van domotica en wristbands tot schermzorg en zelflerende systemen: dankzij technologie kunnen mensen de regie over de kwaliteit van hun eigen leven voeren en langer thuis blijven wonen. Het zorgtechnisch lab laat zorgprofessionals en studenten onder andere kennismaken met zorgtechnologie, faciliteert docenten en opleiders en test innovatieve technologieën.

Wie helpt je als je hulp nodig hebt om te blijven functioneren? Het inschakelen van je eigen netwerk, zelfredzaam zijn, is niet voor iedereen even makkelijk. Het wijkzorg lab wil bewoners – vooralsnog die in de wijk Kamperpoort – daarbij helpen.

Hoe voelt het om zelf zorg te ontvangen? Zorgverleners kunnen zich dat soms moeilijk voorstellen. Nog te vaak staat niet de cliënt, maar de ziekte centraal. Met als gevolg een cliënt die te weinig persoonlijke aandacht krijgt en niet tot zijn recht komt. Het zorgethisch lab speelt hierop in. Studenten, zorgprofessionals en mantelzorgers leren er hoe ze respectvolle zorg kunnen bieden. Ze leren de cliënt op een waardige manier te benaderen en rekening te houden met zijn wensen en mogelijkheden. Wil je ook ervaren hoe het voelt om zorg te ontvangen of te geven? Doe dan mee aan een inleefsessie in ons zorgethisch lab.

Tijdens de rondleiding werden toepasselijke hapjes en drankjes geserveerd (op de kraamafdeling muffins met roze en blauwe muisjes) om uiteindelijk in het restaurant te belanden waar een heerlijk ontbijt klaar stond, verzorgd door Stern Partyservice.

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Henrieke van Assen Fotografie

Tanja Geurtse sloot het ontbijt af en dankte de organisatoren Inge van den Oever en Jan Nijhuis voor de perfecte organisatie en de leerzame rondleiding. Landstede MBO Gezond & Wel is goed op de kaart gezet deze ochtend. Als dank een attentie voor beiden (ter beschikking gesteld door Feest & Culinair, Hans Snippe). Hadaf el Hamdouni nam de bel (gesponsord door Lumen Hotel-Event/Jaap Zijffers)  voor de organisatie van het maartontbijt in ontvangst. Hadaf lichtte toe dat we van harte welkom zijn bij de Wezo die samen met Werkgevers Servicepunt Regio Zwolle zorgen voor begeleiding naar werk. Meer bijzonderheden over dit ontbijt kunt u twee weken voor de geplande datum tegemoet zien.

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk – stuurgroep RMcD BBC Zwolle

mede namens Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt