Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

19-01-2018

Verslag 79e Ronald McDonald Business Breakfast

16 januari 2018 - Brasserie GuuZ

Verslag 79e RMcD Business Breakfast –16 januari 2018 - Brasserie GuuZ 

Jan

Afgelopen dinsdag waren we te gast bij Hans Snippe in zijn pas geopende Brasserie GuuZ. Hans is vanaf het eerste moment lid van onze club en heeft zelfs het openingsontbijt verzorgd samen met Jacco Eltingh, Ambassadeur van het Ronald McDonald Huis.

De oproep om met de fiets te komen én het superslechte weer dinsdagochtend, gingen niet goed samen,  maar blijkbaar waren de ontbijtdeelnemers zo nieuwsgierig naar Brasserie GuuZ, dat het aantal aanwezigen ondanks dat slechte weer verbazingwekkend goed te noemen was. Het enthousiasme van de ontbijtgasten over deze nieuwe locatie was groot en terecht: een prachtige, warm ingerichte locatie met 80 zitplaatsen en een aparte vergaderruimte. 

Jan Nabers heette namens de stuurgroep de aanwezigen bij het eerste ontbijt in het nieuwe jaar van harte welkom; een bijzonder jaar omdat in 2018 zowel het derde lustrum van het Huis als het eerste lustrum van de Huiskamer wordt gevierd. En daar doen we het toch allemaal voor: het Ronald McDonald Huis een steuntje in de rug bieden om het ook de komende jaren mogelijk te maken ouders, broertjes en zusjes van kinderen die in het ziekenhuis zijn opgenomen een dak boven het hoofd te bieden. En nog veel meer dan dat: hen tot steun te zijn in moeilijke tijden.

Naast vele andere activiteiten die op de planning staan, organiseert de stuurgroep op dinsdag 19 juni (noteer deze datum vast in uw agenda) een XXL-ontbijt om samen met alle betrokkenen van het Huis dit derde lustrum te vieren. Inmiddels heeft zich al een flink aantal lustrumpartners gemeld om dit extra grote ontbijt mogelijk te maken

Jan meldde ook, dat zich eind 2017 twintig leden hebben afgemeld; op zich is dat niet gek. In de bijna acht jaar van ons bestaan waren sommige bedrijven lid vanaf het eerste uur en kiezen sommigen nu een keer voor een ander doel; dan is een percentage van 10% afhakers niet slecht te noemen. Inmiddels heeft zich alweer een aantal nieuwe bedrijven opgegeven die nog op de wachtlijst stonden. Deze maand verwelkomen we als nieuwe leden:

Smit & Legebeke Gerechtsdeurwaarders, Rijk Stobbelaar en

Solange Boasman Verlies en Rouwbegeleiding, Solange Boasman.

Bij het vorige ontbijt werden kandidaten opgeroepen om in de nog openstaande maanden de organisatie van een ontbijt op zich te nemen. Op november na zijn alle ontbijten nu ingevuld. Interesse voor november? Stuur dan een mail naar jmvrolijk@kpnmail.nl

Na Jan kwam Hans Snippe aan het woord: Hans blikte even terug op 2017: een voor hem zeer bewogen jaar. Hij vertelde vol enthousiasme over zijn nieuwe locatie GuuZ, waar je sfeervol kunt lunchen, borrelen of vergaderen. Brasserie GuuZ  is ideaal gelegen naast de Ceintuurbaan tussen het Isala Ziekenhuis en het PEC-Stadion; op de begane grond in Gebouw L, van het Isala Harthuis.

GuuZ krijgt ook een zusje:  LoeZ. Deze naam komt straks op de gevels te staan aan de Dr. van Deenweg 13; sinds maart 2015 runt Hans hier Lunchroom VANDAAG, maar om de twee brasserieën  met elkaar te verbinden krijgt VANDAAG per 1 februari een nieuwe naam: Brasserie LoeZ.

Hans: “wij werken veelal met producten van lokale leveranciers zoals: melk van Erve Slendebroek, vlees van Salland-varken en Vechtdal-rund, kaas van Heileuver, huisgemaakte kiprollade van het Gilde Hoen, brood van bakkerij van der Most, (h)eerlijke soep van Janneke van Boer aan Tafel, koffie van onze lokale koffiebrander Mocca d’Or en gebak van Gewoon Appeltaart. Kortom: de moeite waard om ons te gaan ontdekken, proeven en ervaren…..!"

Dat lieten de leden zich geen twee keer zeggen!

Tot slot nog een oproep vanuit de stuurgroep om via Gravatar te zorgen voor een foto op de ledenlijst van onze site. Joke zal in een mail nog een keer de uitleg sturen.

Klik hier voor het fotoverslag met dank aan Henrieke van Assen Fotografie

Om stipt 9 uur sloot Jan het ontbijt af met een dankwoord en bloemen voor Hans en het overhandigen van de bel voor de organisatie van het volgende ontbijt op 20 februari aan Inge van den Oever van Landstede Groep.

Meer bijzonderheden over dit ontbijt kunt u twee weken voor de geplande datum tegemoet zien.

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk – stuurgroep RMcD BBC Zwolle

mede namens Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt