Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

19-12-2017

Verslag 78e RMcD Business Breakfast

Pathe Zwolle - 19 december 2017

Verslag 78e Ronald McDonald Business Breakfast - Pathe Zwolle -19 december 2017 

Dȧt zullen we niet vaak meer meemaken in ons leven: om 8 uur ’s morgens de bioscoop binnenwandelen! En wat voor één: Pathé Zwolle is maar liefst drie verdiepingen hoog met negen zalen. Het ontbijt vond in de foyer plaats. Na de ontvangst in deze ruimte, die zeer geschikt is voor zakelijke evenementen van welke aard dan ook, konden we plaatsnemen in een prachtige filmzaal met zeer comfortabele stoelen. Geen gek begin van de dag!

Jan Nabers heette hier de aanwezigen van harte welkom op dit bijzondere eindejaarsontbijt; bijzonder omdat dan altijd het bedrag bekend wordt gemaakt dat we met alle leden bij elkaar hebben gebracht. Bijzonder ook omdat het jaar 2018 , een jaar is waarin we zowel het jubileum vieren van het Ronald McDonald Huis (3e lustrum) als van de Huiskamer (1e lustrum). De stuurgroep is heel blij dat zich inmiddels 10 lustrumpartners hebben gemeld om van alle festiviteiten in het komende jaar iets speciaals te maken.

Daarna volgde een geweldige trailer van de film “The Greatest Showman” (binnenkort in dit theater!). Dan begrijp je wat Manager Dennis Tulleken in de uitnodiging voor dit ontbijt bedoelde met “perfecte filmbeleving”.

Na de trailer was het woord aan Dennis: “Niets lekkerder dan de dag te starten met een goede trailer, hier in Pathé Zwolle. Ook namens de partners die het ontbijt van vanmorgen mede mogelijk hebben gemaakt van harte welkom. Allereerst Stern Partyservice, waarmee wij sinds een jaar een partnership bouwen voor de catering van onze zakelijk events. Sligro, al jaren onze vaste leverancier van hartige snacks en zoetwaren en niet te vergeten WM Veenstra, al 13 jaar landelijk onze vaste drukkerij. Zo hebben zij recent de opmaak en productie gedaan van de gevelbestickering boven onze entree ter ere van ons eenjarig bestaan afgelopen week. Een zeer succesvol eerste jaar met o.a. ruim 17.500 filmvoorstellingen en dit boekjaar ruim 600.000 bezoekers op de teller. En dan moeten de drukste weken van het jaar nog komen!

Tijdens evenementen zoals vanmorgen komen mensen bij elkaar om kennis, ideeën en verhalen met elkaar te delen. Dit alles met het doel om deze informatie onder de aandacht te brengen en, door deze te delen met anderen, groter te maken. Als je kijkt naar het ontstaan van de bioscoop waar we nu zijn, is het delen van verhalen gelijk ook de oorsprong.

De Franse broers Émile en Charles Pathé zijn in 1896 begonnen met een bedrijf voor film-materialen en productie. Omdat er nog amper films waren, brachten ze het nieuws visueel in beeld in de vorm van film. Vandaar de kenmerkende haan als boodschapper , als beeldmerk van Pathé.

Ondernemerschap en technologische ontwikkelingen maakten het mogelijk om film steeds verder te professionaliseren, kwaliteit te verbeteren en uit te bouwen tot levensechte belevingen. Toen de gebroeders Pathé ook met de exploitatie van bioscopen startten, kreeg de film echt een boost en werd ook een steeds groter publiek bereikt. 

Tot op de dag van vandaag doen we dat in de Pathé theaters nog steeds. Door pionieren, ondernemerschap en technologische ontwikkelingen zijn wij marktleider in Nederland, met in 2016 ruim 16.000.000 miljoen bezoekers. Natuurlijk zijn we bekend van onze bioscopen waar heel veel films worden vertoond. Tegelijkertijd investeren we ook stevig in onze 28 theaters in Nederland om steeds meer mogelijkheden te bieden: daar kunnen ook bedrijfspresentaties, personeelsvoorstellingen, borrels en live streaming van opera- en theatervoorstellingen worden verzorgd, zoals ook hier bij Pathé Zwolle. Een nieuwbouwlocatie, voorzien van modern comfort en gevestigd op een A-locatie. Regionaal sterk aan de snelweg en een lokale verbinding door de Rodetorenbrug met de binnenstad.

Tegelijkertijd vinden wij het erg belangrijk om juist ook lokaal onze verantwoordelijkheid te pakken en aansluiting met lokale ondernemers te zoeken. Een mooi voorbeeld hiervan is het Pathé Film Diner, een samenwerking met de lokale horeca om zo bezoekers een complete avond uit te bieden. Ook lokaal maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel, zoals de ondersteuning van het Ronald McDonald Huis Zwolle. Dit lijkt mij dan ook meteen een mooie brug om nu de jaaropbrengst voor dit goede doel bekend te gaan maken. Jullie zullen begrijpen dat wij dit natuurlijk geheel in stijl gaan doen op dat mooie grote scherm achter mij……”, aldus Dennis. 

Wat volgde was een kort filmpje waarin de stuurgroep het eindbedrag van maar liefst 57.500 euro op verrassende wijze bekend maakte. Klik hier voor het filmpje:

klik hier voor het filmpje (met dank aan Advice)

Hierna volgde het fotomoment van de leden en de stuurgroep met cheque (met dank aan Multicopy).                               

Dennis had, voor hij ons uitnodigde in de foyer te gaan genieten van het kerstontbijt, nog één verrassing voor het Ronald McDonald Huis Zwolle. Hij had ons natuurlijk niet alleen laten genieten van de “The Greatest Showman” trailer om het bioscoopgevoel te creëren deze morgen, maar ook om een andere reden. Namens Pathé nodigde hij alle vrijwilligers van het Huis van harte uit om gratis een voorstelling van deze prachtige film bij te wonen. Op die manier wil Pathé Zwolle de vrijwilligers, die elke dag weer zulk fantastisch werk verrichten, nog even extra in het zonnetje zetten.

Lianne Booijink  en Petra van de Veer bedankten vervolgens de aanwezigen voor dit geweldige eindresultaat, waarna Lianne met een indrukwekkend weergave van een recente ervaring van bewoners van het Huis, menig aanwezige een kippenvelmoment bezorgde.

klik hier voor het fotoverslag van Henrieke van Assen

Het hoeft geen betoog, dat na al deze mooie momenten, de aanwezigen zich het ontbijt meer dan goed lieten smaken. Een popcornattentie bij vertrek maakte dit ontbijt helemaal compleet.

Dennis Tulleken heeft Pathé Zwolle goed op de kaart gezet vanochtend!

Het volgende ontbijt wordt georganiseerd door Hans Snippe in zijn nieuwe brasserie GuuZ.

Meer bijzonderheden over dit ontbijt kunt u twee weken voor de geplande datum – 16 januari- tegemoet zien.

Rest ons u allen fijne feestdagen en een in alle opzichten gezond 2018 toe te wensen.

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk – stuurgroep RMcD BBC Zwolle

mede namens Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt