Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

26-11-2017

Verslag 77e RMcD Business Breakfast

Peter Vader Trainingen - Veldhuis Advies - locatie HANOS - 21 november 2017

Verslag 77e RMcD Business Breakfast – 21 november 2017

Peter Vader Trainingen, Veldhuis Advies  - locatie HANOS

Op deze druilerige dinsdagmorgen van de 21e november was er een warme ontvangst op de prachtige HANOS-locatie die al voor een deel in kerstsfeer was opgetuigd. Jan Nabers begroette de aanwezigen namens de stuurgroep en verwelkomde ons nieuwe lid Elbert Snapper van Van Mossel Autolease. Daarna volgden een paar huishoudelijke mededelingen:

  • Een oproep aan de leden om een bijdrage te leveren aan de organisatie van het jubileum-business XXL-ontbijt in juni. Reacties naar jmvrolijk@kpnmail.nl.
  • Een oproep om één van de ontbijten in 2018 te organiseren (NB: een wezenlijk onderdeel van het lidmaatschap is dat het bedrijf in ieder geval 1x een ontbijt organiseert, hetzij alleen, hetzij samen met andere leden). De maanden maart en september t/m december zijn nog beschikbaar (NB: juli/augustus = zomerreces). Interesse? Mail naar jmvrolijk@kpnmail.nl

Daarna was het woord aan Peter Vader, die op zijn bekende enthousiaste wijze de aanwezigen behoorlijk wakker wist te schudden met prikkelende vragen. Peter overhandigde vervolgens de microfoon aan Dick Vos van Veldhuis Advies die ons deelgenoot maakte van zijn ervaringen met de HANOS. Dick:

“Wij zijn vandaag te gast bij HANOS, een prachtig familiebedrijf. Robin Westera is de vestigingsdirecteur van Zwolle.  Leuk om te vermelden is dat Robin de opvolger is van zijn eigen vader. Dus de familie Westera is een echte HANOS-familie.

Even wat wetenswaardigheden:
- HANOS heeft 19 vestigingen en breidt binnenkort uit naar 21
- HANOS Zwolle was 37 jaar geleden de 2e vestiging
- Er werken ca 200 mensen in Zwolle
- maar liefst 9.500 m2 vloeroppervlak met 80.000 producten. Kortom je kunt er werkelijk alles krijgen!!

Maar wat maakt HANOS zo bijzonder??
Dat wil ik graag duidelijk maken aan de hand van een aantal kernwoorden:

- de formule:
extreem grote keuze, het is een uitlevergroothandel waar orders worden klaargemaakt- en tegelijkertijd een zelfbedieningsgroothandel waarbij het “winkelgevoel” erg belangrijk is.
Daarbij een goed restaurant waar je graag even gaat zitten voor een kop koffie of een heerlijke uitsmijter.
- gastvrijheid:
gastvrijheid zit bij alle medewerkers tot in het diepste van hun vezels. Ze geven je echt het idee dat je welkom bent. Erg bereidwillig maar ook verrassend door je lekkere hapjes te laten proeven of te helpen met het vinden van de juiste wijnen. Zo wil je als klant behandeld worden!!
Als ik met Robin rondloop kent hij nagenoeg alle klanten die op dat moment in de winkel zijn. Dat betekent dat hij ooit echt contact met de klant heeft gemaakt.
- beleving:
hier rondlopen is echt een genot. Mooi ingericht en goede presentatie van alle goederen. Met name op de versafdelingen loop je graag even rond. Even zien, ruiken maar vooral proeven!! Daarnaast de wijnafdeling…..echt super om daar even rond te kijken en met de wijnkenners van gedachten te wisselen.
- als laatste kwaliteit:
van hulp in de winkel tot levering van goederen, super kwaliteit vis en vlees, allemaal in eigen huis klaar gemaakt, veel productkennis, met name wijnen, cognac-en etc.
Wat voor mij een bewijs van de topkwaliteit van HANOS is, is het feit dat een bedrijf als Librije klant is. Ik ken de Librije goed want de Librije ook klant bij mijn bedrijf en ik weet dat zij zeer selectief zijn in hun leveranciers”, aldus Dick.

Het mooie cadeau dat alle aanwezigen bij vertrek meekregen, sloot perfect aan bij dit verhaal.

Robin Westera, vestigingsdirecteur van de HANOS, belichtte de ins en outs van de veelomvattende werkzaamheden van Peter Vader. Robin: “Wie kent Peter niet? Natuurlijk nog van zijn tijd als artistiek leider van de CliniClowns, maar vooral ook als de grondlegger van Echt Contact. Met Peter Vader Trainingen brengt hij samen met tien Echt Contact Experts mensen met elkaar in contact met als voornaamste doel en resultaat: trouwere relaties en gelukkige medewerkers. De vier pijlers daarbij zijn klant-, patiënt- en teambeleving én -hun specialisatie- gastvrijheid/hospitality.  Peter Vader Trainingen is een landelijk opererend trainingsbureau met grote bedrijven als klant, zoals Olympia, KLM en Delta Lloyd, maar ook MKB-bedrijven.

Echt contact is het fundament van communicatie en Peter Vader weet als geen ander hoe deze mindset je gaat helpen om je klantverwachtingen te overtreffen. Wilt u als lid ook een keer echt contact maken? Neem dan contact op met Peter en ervaar hoe je de basis kunt leggen voor een organisatie die draait om klantbeleving!

Daarna kwam Peter weer aan het woord. Hij gaf een inkijkje in het bedrijf van Dick Vos, eigenaar van Veldhuis Advies: een allround financieel advieskantoor in verzekeringen, hypotheken, pensioenen en Arbo. Het kantoor is gevestigd in Heerde, maar is actief in de regio Zwolle, Apeldoorn, Kampen en Nunspeet. Veldhuis Advies staat in contact met 20.000 particuliere klanten en 4.000 bedrijven. Uiteraard doet Dick dat niet alleen. Team Veldhuis organiseert haar klantcontact met 75 medewerkers.

De missie van Veldhuis Advies is  het leveren van een duurzame bijdrage aan geluk en gezondheid van mensen en organisaties, met als kernwaarden Helpen, Professioneel en Eerlijk.

Peter gaf aan dat de medewerkers centraal staan binnen het bedrijf. Gelukkige medewerkers zorgen voor een hoge klanttevredenheid en zijn ook productiever. De inrichting van het kantoor, de juiste voeding: alles werkt mee aan een goede beleving van de werkomgeving. Ook aan de ontwikkeling van de medewerkers wordt veel aandacht besteed, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Daarvoor probeert men de medewerker zoveel mogelijk zelf verantwoordelijk te maken.

Er is geen MT dat dit aanstuurt, maar wel een directie die e.e.a. faciliteert. Daardoor staat men dichter bij de klant. Op die manier kan Veldhuis Advies de klant verrassen voordat de klant hen verrast. Peter noemde als voorbeeld de invulling van het 50-jarig bestaan van het bedrijf.

Marnix Hacquebord van Present It verzorgde scherm en geluid tijdens deze presentaties.

Klik hier voor het fotoverslag van Henrieke van Assen Fotografie


Dennis Tulleken nam vervolgens de bel (gesponsord door Lumen Hotel-Event) in ontvangst voor de organisatie van het volgende, eindejaarontbijt op dinsdag 19 december in Pathé.

De organisatoren van dit ontbijt kregen een mooi boek als dank (gesponsord door Feest & Culinair).

Tijdens het decemberontbijt zal de eindejaarcheque worden aangeboden. Omdat de opkomst tijdens dit ontbijt altijd groot is, aan u het verzoek introducés pas weer in januari uit te nodigen. In dat geval van tevoren graag even een berichtje met naam, bedrijfsnaam en e-mailadres van de introducé.

Tot slot nog even dit: ook bij dit ontbijt was het no show-percentage weer hoger dan ons lief is. Denkt u eraan dat wordt ingekocht op basis van het aantal aanmeldingen? Laten we verspilling van voedsel tegengaan!

De bijzonderheden voor het decemberontbijt vindt u twee weken voor de geplande datum in uw mailbox.

Tot ziens op 19 december!

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk

Stuurgroep Ronald McDonald BBC, verder bestaande uit Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt