Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

21-10-2017

Verslag 76e RMcD Business Breakfast - Landstede Basketbal - 17 oktober 2017

Verslag 76e RMcD Business Breakfast – 17 oktober 2017-Landstede Basketbal 

Een sportieve start van de dag: om in de ontbijtruimte van Landstede Sportcentrum te komen, moest er eerst een flinke trap worden genomen. De calorieën die dat kostte konden er met het walking breakfast-ontbijt van Stern Partyservice weer lekker worden aangegeten.

Harold van Riessen, Relatiebeheerder Businessclub Landstede Basketbal, verwelkomde de gasten. Harold gaf aan dat teruggekeken wordt op een geweldige start van het seizoen, omdat Landstede Basketbal voor het eerst in de geschiedenis een prijs heeft gewonnen, en wel de supercup tegen aartsrivaal Donar Groningen. Het is knap dat trainer Herman van der Belt er ieder jaar weer in slaagt om een goed team op te bouwen. Tot nu toe zijn alle wedstrijden nog gewonnen en staat Landstede Basketbal bovenaan de ranglijst.

Harold heeft een denktank gevormd van sponsoren die hem dit seizoen gaan ondersteunen en van waaruit ook een bestuur is benoemd. Het bestuur van de Business Club Basketbal bestaat nu uit Eric Krabbe/voorzitter, Harold/secretaris, Jelle Weever, Gerard de Ruiter, Peter van Gulik, Frans van de Kolk, Jacco Vonhof en Theo Rietkerk.

Harold bedankte tot slot Gerben Rozema van de Sligro voor zijn inbreng en Hans Roman van het theater van de sport die kosteloos de ruimte beschikbaar had gesteld. Na zijn verhaal volgde een kleine wandeling rond het speelveld en deelde Stern Partyservice de ontbijttasjes uit vanuit een prachtige grafitti-stand.

Wilt u meer te weten komen over Landstede Basketbal? Kijk op www.landstedebasketbal.nl

Halverwege het ontbijt nam Hajo Bijleveld het woord. Namens het bestuur van Landstede Basketbal bedankte hij de deelnemers aan dit ontbijt voor hun aanwezigheid bij de vroege ochtendtraining van Landstede Basketbal en nodigde hij iedereen uit om als gast de wedstrijd van Landstede Basketbal tegen New Heroes op zondag 22 oktober om 14.30 uur in de businessclub bij te wonen. Kinderen geen bezwaar, daar is een mooie speelruimte voor beschikbaar. De twee vrijkaartjes voor deze wedstrijd zaten in de Sligrotas die bij vertrek werd uitgereikt.

Hajo wilde Landstede Basketbal graag wat nader duiden: “Het makkelijkste is om het dan met iets te vergelijken dat iedereen kent. Omdat het gaat om topsport op eredivisieniveau is het verleidelijk om het te vergelijken met PEC Zwolle. Hoewel beide clubs op het hoogste niveau presteren gaat de vergelijking op vele manieren mank. Basketbal is echt een totaal andere sport en Landstede Basketbal is als club van een andere omvang. Waar kunnen we het dan wel mee vergelijken?Volgens mij staat Landstede Basketbal voor wat ook de Regio Zwolle is. We komen relatief van een achterstand, maar zijn hard bezig om die in te lopen. Het Basketbal is vanaf 1986 in Zwolle actief en stap voor stap groeien we naar een hoger niveau. 

Landstede  Basketbal beschikt over een gedegen jeugdopleiding. Binnen het CSE worden talenten klaargestoomd voor het eerste team. 

Net als de regio is Landstede Basketbal stabiel en zorgt het ervoor dat het zich stap voor stap ontwikkelt. Geen club is langer in de eredivisie zonder faillissement en ook de duurzame relatie met een partner als Landstede is uniek in Nederland. Zowel binnen als buiten het veld is, net als in de regio, samenwerken het belangrijkste thema.Net als de regio hebben we succes en worden we gezien. Niet voor niets wordt in het regeerakkoord aandacht besteed aan de regio’s. Maar ook voor Landstede Basketbal is steeds meer bewondering voor de prestaties en ontwikkeling met een relatief bescheiden budget. De onlangs gewonnen supercup is het bewijs van dit succes.  

Toch moeten we reëel zijn. Op dit moment was de supercup, hoewel volkomen terecht gewonnen, nog een incident. Voor het verder doorgroeien heeft Landstede Basketbal, net als de Regio Zwolle, meer bedrijven nodig die een bijdrage willen leveren aan de ambities van de club. Ik nodig jullie daarom nogmaals uit om zondag te komen kijken om daarna lid te worden van onze businessclub”, aldus Hajo.

Om stipt 9 uur was het woord aan Tanja Geurtse die Harold bedankte voor het heerlijke en geslaagde ontbijt; Peter Vader kreeg de door Lumen Hotel Event gesponsorde bel uitgereikt voor de organisatie van het novemberontbijt. Peter meldde -op de zijn bekende enthousiaste wijze- ernaar uit te kijken ons op 21 november te ontvangen, maar de organisatie niet alleen voor zijn rekening te nemen. Dat doet hij samen met Dick Vos van Veldhuis Adviesgroep B.V. 

Feest & Culinair sponsorde ook dit keer de attentie voor de organisator van dit ontbijt.

Tot slot drie mededelingen van huishoudelijke aard:

  1. Interesse om in 2018 een ontbijt te organiseren? Stuur een mail naar Joke Vrolijk, jmvrolijk@kpnmail.nl. Alleen de maand februari is tot nu toe ingepland.
  2. Het jaar loopt alweer aardig richting december/einde kalenderjaar. Wilt u –onverhoopt- uw lidmaatschap niet doorzetten in het nieuwe jaar, stuur dan tijdig een mail naar Joke.
  3. Checkt u ook uw gegevens op de site even voor het einde van het jaar? Wijzigingen (ook van contactpersonen/vervangers) graag z.s.m.doorgeven.
  4. Nieuwkomer vandaag was Roelof Zweytzer van Amnez telecom & ICT: welkom bij de club!

Klik hier voor het fotoverslag met dank aan Henrieke van Assen Fotografie

Klik hier om meer te weten te komen over Landstede Basketbal

Tot ziens op dinsdag 21 november. De uitnodiging voor dit ontbijt vindt u twee weken voor de geplande datum in uw mailbox.

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk, Stuurgroep RMcD BBC, mede namens de andere stuurgroepleden Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt