Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

18-10-2017

Verslag Horseride - 21 t/m 24 september 2017

T.B.V. HET RMcD HUIS ZWOLLE EN DE RMcD HOEVE IN BEESTERZWAAG

“IEDERE STAP IS EEN CADEAU”


Het ontstaan van de “Horse Ride”: “Iedere stap is een cadeau”
Eén van onze leden, Josephine Woltman Elpers, tevens lid van de NRSV (Nederlandse Ruiter Sport Vereniging) sprak tijdens een RMcD Business Breakfast met stuurgroeplid Jan Nabers, die het had over de “HomeRide”. Dit is een jaarlijkse fietstocht die wordt georganiseerd om sponsorgelden te werven voor de Ronald McDonald Huizen in Nederland. Josephine verstond echter “HorseRide” en vroeg vol belangstelling om meer informatie hierover. Toen zij doorkreeg dat het om een fietstocht ging, kwam zij op het idee om iets soortgelijks te doen voor deze fantastische huizen, maar nu: TE PAARD!

 “Iedere stap is een cadeau” vertolkt alle facetten van deze tocht:
a) iedere stap die het paard vanuit Zwolle dichter bij Beetsterzwaag brengt, vertegenwoordigt een bedrag voor de door de NRSV gekozen Ronald McDonald Huizen;
b) iedere stap die een paard zet voor de ruiter is en blijft een cadeau. Een paard doet dit namelijk graag voor zijn ruiter, want als een paard geen ruiter op zijn rug zou willen, dan blijft laatstgenoemde er met geen mogelijkheid op zitten;
c) iedere stap die een ziek kind richting genezing of het zich ietsjes beter voelen zet, is een cadeau voor het patiëntje maar zeker ook voor de familieleden. De Ronald McDonald Huizen zijn onmisbaar om ouders, broers en zussen zo dicht mogelijk in de buurt van hun zieke kind te laten zijn, maar zeker ook om lotgenoten bij elkaar te brengen waardoor ze elkaar kracht kunnen geven.

De jaarlijkse NRSV -Vierdaagse werd in 2017 omgetoverd tot een “Horse Ride” voor het goede doel
Op donderdag 21 september werden de trailers geparkeerd bij Café-Restaurant De Mol aan de Heinoseweg 32 aan de rand van Zwolle. Hier vond de officiële kick-off plaats voor de start van de eerste HorseRide “Iedere stap is een cadeau” die de NRSV met haar leden organiseerde.  Helaas was het niet mogelijk om de start vanaf het Ronald McDonald Huis in Zwolle te doen, omdat hier geen mogelijkheid was tot het parkeren van de paardentrailers.De start vanuit Zwolle, waar de deelnemers shirts overhandigd kregen van assistent-manager Petra van der Veer, ging van een leien dakje.

In vier dagen tijd, maakten paard en ruiter de tocht van Zwolle naar de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. De uitzetters van de vier routes hadden ervoor gezorgd dat de mooiste plekjes werden aangedaan, zodat de paarden op een goed begaanbare bodem liepen en de ruiters konden genieten van de drie Nederlandse provincies waar zij doorheen reden.

Iedere nacht overnachtten  ruiter en paard op een andere locatie. NRSV-vrijwilligers zorgden ervoor dat de nodige bagage en voer voor de paarden telkens verplaatst werden van het ene logement naar het andere, terwijl er een extra paardentrailer meereisde voor het geval een paard geblesseerd raakte. Vele leden hielpen mee om deze tocht in goede banen te leiden. Zo waren er leden die zich hebben bezig gehouden met de organisatie ervan; anderen verzorgden de lunch en weer anderen hielpen de ruiters met de verzorging van de paarden. De routes waren al maanden geleden uitgestippeld door drie NRSV-leden en andere leden reden deze routes dan “voor”(*) met hun paard om te kijken of de omschrijvingen klopten. (*Binnen de NRSV is er al decennia discussie of het bekijken van de juistheid van de route nu “voorrijden” of “narijden” is).

Al met al: een enorme organisatie, die alleen maar mogelijk was met de hulp van de NRSV- leden en de medewerkers van de Ronald McDonald- Huizen en het Fonds.

De routes:
DAG 1: donderdag 21 september 2017  - 35 km

Start: Restaurant de Mol, Heinoseweg 32, Zwolle

Finish & Stalling: De Kleine Oever, Oud Avereest 60, Balkbrug

Uitzetters: Henk van de Hoef & Marco Korff

Lunch: bij de familie Vonder in Witharen
Logies ruiters & begeleiders: Buitenherberg Ter Linden, Ommerweg 68, Zuidwolde

DAG 2: vrijdag 22 september 2017 – 35 km

Start: De Kleine Oever, Oud Avereest 60, Balkbrug

Finish & Stalling: Manege Vos, Poolweg 1, Dwingeloo

Uitzetter: Hanna Heringa

Lunch: te velde  – verzorgd door Buitenherberg Ter Linden.

Logies ruiters & begeleiders: Hotel Wesseling, Brink 26, Dwingeloo

DAG 3: zaterdag 23 september 2017 – 40 km

Start: Manege Vos, Poolweg 1, Dwingeloo

Finish & Stalling: Silver Ranch, Drie Tolhekken 5, Oosterwolde

Uitzetter: Hanna Heringa

Lunch: te velde – verzorgd door 2 NRSV-leden:  Ellen Liefferink en Hanneke Wielens

Logies ruiters & begeleiders: 

Deels: Silver Ranch “bunkhuis”, Drie Tolhekken 5, Oosterwolde

Deels: Fletcher Hotel De Zon, Stationsstraat 1, Oosterwolde

DAG 4: zondag 24 september 2017 – 25 km

Start: Silver Ranch, Drie Tolhekken 5, Oosterwolde

Lunch & Finish: (tussen 12 en 14 uur) Manege Onder de Linde, Helomareed 4, Beetsterzwaag

Uitzetters: Marco en Els Korff

Deze laatste dag zal tevens in het teken staan van “aandacht voor het vakantieoord “de Ronald McDonald Hoeve” (gelegen naast Manege Onder de Linde) / aandacht voor de sponsoring voor het Ronald McDonald Huis Zwolle / de keuring door onze dierenarts Frans Arts van alle paarden na deze 4 lange dagritten / ... en een prachtige afsluitende ronde over het Landgoed Harinxma Staete.

Het Goede Doel
De sponsorgelden waren bestemd voor het Ronald McDonald Kinderfonds en de opbrengst werd eerlijk verdeeld over  het Huis in Zwolle (opvanghuis voor ouders die een ziek kind hebben) en de Hoeve in Beetsterzwaag (vakantieoord voor families met zieke kinderen). Het Ronald McDonald Huis in Zwolle heeft haar keuken hiermee opgeknapt en de Ronald McDonald Hoeve zal investeren in een rolstoel vriendelijke boomhut.

De ontvangst op 24 september bij het Ronald McDonald’s Huis in Beetserszwaag was enorm hartelijk, ook vanuit Stichting Manege Onder de Linden. De  NRSV-ruiters genoten van een heerlijke lunch en van een rondleiding door het gebouw van de Hoeve!

De deelnemers vonden het een enorm leuke ervaring om deze tocht naar het noorden van het land te maken. De paarden en de mensen hebben een mooie prestatie neergezet en de sfeer zat er alle vier de dagen goed in. De afsluiting met een rondje Landgoed Harinxma State was de slagroom op de taart!
Toen de heer d’Ansembourg aankondigde dat hij, tezamen met andere landgoedeigenaren, een bedrag bij elkaar hadden verzameld van 3.500 euro was de afsluiting van deze tocht helemaal perfect!

Klik hier voor het filmpje van de aankomst van de Horseride

Tot slot het resultaat:

De verschillende bedragen bij elkaar opgeteld ( 9.535,45 + 3.500 van de Landgoederen + 177 vanuit een collectebus ) brachten het totaalbedrag  op 13.777,45 euro. Een resultaat om trots op te zijn!