Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

23-04-2017

Verslag 72e RMcD Business Breakfast - 18 april 2017 - deltaWonen

 

Verslag 72e RMcD Business Breakfast – 18 april 2017 

Verrassend genoeg moest er dinsdagmorgen flink wat ijs van de autoruiten worden gekrabd! Na de zomerse temperaturen van vorige week had het nu flink gevroren. Wellicht was dat de reden waarom een groot aantal leden op het laatste moment afhaakte. Anders hadden we een record gevestigd, want er hadden zich maar liefst 145 leden voor het ontbijt bij deltaWonen aangemeld. Natuurlijk is er begrip voor afhakers met een legitieme reden, maar bedenk wel dat er wordt ingekocht op basis van het opgegeven aantal. Het is jammer als er zoveel etenswaren overblijven….

Jan Nabers opende het ontbijt en heette m.n. de stuurgroep in oprichting uit Groningen van harte welkom. Zij hopen onze ontbijtformule in Groningen op een even zo succesvolle manier neer te zetten en van onze ervaringen te leren.

Na een lang Paasweekend genieten in familiekring vestigde Jan er de aandacht op dat er ook mensen zijn die enorm in spanning zitten en onder andere door de inzet van dit netwerk dichtbij hun zieke kind kunnen zijn, in het vertrouwen dat de hoop van Pasen ook bij hen een plek krijgt.

Er waren dit ontbijt twee nieuwe leden aanwezig, t.w. Rob Verbeek van Arcrus IT Group BV en Frank Herbrink van Peptalk Creatie\Communicatie. Welkom bij de club.

Evert Leideman, gastheer tijdens dit ontbijt en directeur van deltaWonen vertelde kort maar krachtig over zijn bedrijf:

DeltaWonen is een woningcorporatie met 15.000 woningen die werkzaam is in Zwolle, Kampen en Oldebroek. In Zwolle woont 40% van de bevolking in een corporatiewoning van een van de drie Zwolse Corporaties. De komende 10 jaar investeert deltaWonen 300 miljoen, hiermee voegen ze 2.500 woningen toe aan hun bezit en verduurzamen ze 9.000 woningen. Hiermee hebben alle deltaWonen-woningen minimaal een energielabel B.

Sinds november 2016 heeft deltaWonen Veerallee 29 in gebruik als plek om elkaar te ontmoeten. Er zijn vergaderruimten en er is een eetwerkcafé. Dit pand is een jaar nadat het bijna gereed was voor gebruik, maar vervolgens door een brand werd verwoest, in gebruik genomen. Partners van deltaWonen die een keer gebruik willen maken van de faciliteiten van Veerallee 29 kunnen de ruimte huren; de catering wordt verzorgd door First Service One. Bij interesse kunt u contact opnemen met Xandra Tromp van deltaWonen.

Als bestuurslid van het Ronald McDonaldhuis kondigde Evert ook nog de 7de editie van de Ronald McDonald Rally aan. Die vindt dit jaar plaats op 12 oktober. De voorbereidingen zijn in volle gang en de eerste inschrijvingen zijn een feit. Wilt u ook deelnemen aan deze editie en verzekerd zijn van een startnummer? Dan kunt u via de website inschrijven http://www.ronaldmcdonaldrally.nl/

(NB Inmiddels is er een aparte mail over deze Rally naar de leden verstuurd).

Josephine Woltman Elpers van Hogeschool Windesheim maakte enthousiast melding van de plannen voor de Horse Ride: Tijdens een RMcD ontbijt sprak zij met een van de aanwezigen die het had over de Home Ride. Josephine verstond echter “Horse Ride” en vroeg vol belangstelling om meer informatie hierover. Toen zij door kreeg dat het om een fietstocht ging, kwam ze op het idee om iets soortgelijks te doen voor de RMcD Huizen, maar dan  TE PAARD!

Op donderdag 21 september worden de trailers geparkeerd bij CR De Mol aan de Heinoseweg32 aan de rand van Zwolle, waarna de deelnemers te paard richting het RMcD Huis Zwolle rijden. Hier vindt de officiële kick-off plaats voor deze eerste Horse Ride -“Iedere stap is een cadeau” die de NRSV met haar leden organiseert. In vier dagen tijd, zullen paard en ruiter de tocht maken van het RMcD Huis in Zwolle, via Balkbrug, Dwingeloo naar het RMcD Huis in Beetsterzwaag. De uitzetters van de vier routes zullen ervoor zorgen dat de mooiste plekjes worden aangedaan. Per dag wordt 35 km te paard door de leden van de NRSV gereden. Zij rijden op eigen paarden. Voor meer informatie over de NRSV zie www.nrsv.nl

Iedere nacht zullen ruiter en paard op een andere locatie overnachten. De aankomst bij de RMcD Hoeve in Beetsterzwaag zal tegen lunchtijd op zondag 24 september plaatsvinden. Daar wordt gezamenlijk met de mensen van het RMcD Huis en hun gasten geluncht. Josephine zou het leuk vinden als er bij het vertrek op 21 september en de aankomst/lunch op 24 september extra aandacht is voor de groep. Daarnaast is Josephine op zoek naar mensen/organisaties die met de sponsoring van de lunch op 24 september en de events hieromheen willen helpen. Interesse? Mail naar jlcm.woltman.elpers@windesheim.nl

Na deze informatie deden alle aanwezigen zich te goed aan het uitgebreide ontbijt,  dat perfect was verzorgd door First Service One.

Er waren dit ontbijt twee nieuwe leden aanwezig, t.w. Rob Verbeek van Arcrus IT Group BV en Frank Herbrink van Peptalk Creatie\Communicatie. Welkom bij de club.

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Eva Posthuma Fotografie

 Tot slot nog twee huishoudelijke mededelingen:

  • de datum voor het zomerevent op de Golfbaan het Rijk van Nunspeet is vastgesteld op 28 augustus 2017. Noteer deze datum vast in uw agenda! De bijzonderheden voor dit event  (golfwedstrijd en –clinic) vindt u binnenkort in uw mailbox.
  • Dit jaar is besloten de factuurverzending voor 2017 vroeger in het jaar te laten plaatsvinden dan de afgelopen jaren het geval was. Omdat de factuurverzending vorig kalenderjaar juist wat later plaatsvond, lijkt het ons goed dit even te melden, omdat het anders wellicht tot verwarring zou kunnen leiden.

Tanja sloot het ontbijt af en bedankte Evert  voor de organisatie van een alweer geslaagde morgen. Belsponsor Handelsbanken werd uiteraard genoemd, evenals Feest & Culinair die weer voor een leuke attentie had gezorgd voor de organisator van dit ontbijt.

Hotel Sandton Pillow neemt de organisatie van het mei-ontbijt  voor haar rekening.  Helaas was Jolanda Kamphuis door pech te laat om de bel in ontvangst te kunnen nemen. Bijzonderheden over dit ontbijt vindt u in de uitnodiging die u begin mei in uw mailbox ontvangt.

Tot ziens op 16 mei bij Hotel Sandton Pillows!

Met vriendelijke groet,

Stuurgroep RMcD BBC ZWOLLE

Joke Vrolijk, mede namens de andere stuurgroepleden Tanja Geurtse,  Annet van Limburg,Jan Nabers en Pim van der Wildt