Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

23-04-2017

Verslag 71e RMcD Business Breakfast - 21 maart 2017 - autismehuis .

 

 

Verslag 71e RMcD Business Breakfast – 21 maart 2017 -Autismehuis

De ochtend begon sportief: vanaf de parkeerplaats voerde de wandeling naar de ontbijtlocatie over het terrein van St. Meedoen in het Groen zodat men gelijk een goede indruk kreeg van de afmetingen daarvan!

Het ontbijt, dit keer gefaciliteerd door Loyall ICT Group/Gerard Dresens, werd gehouden in het Torengebouw waar het autismehuis is gevestigd. 

Loyall ICT Group is gespecialiseerd in Cloud- & ICT Diensten en heeft drie vestigingen in Zwolle, Rotterdam en Deventer. In die hoedanigheid verzorgt Loyall ook de ICT voor het autismehuis.

In de goodiebag die aan het eind van de bijeenkomst werd uitgereikt zat een speciale aanbieding voor de deelnemers aan het ontbijt: zij kunnen kosteloos deelnemen aan een workshop van Loyall op het gebied van privacybescherming.

Bij afwezigheid van Jan Nabers opende Joke Vrolijk het ontbijt met de mededeling dat dit alweer het 71e ontbijt is. Bij de start in 2010 had de stuurgroep niet gedacht dat het enthousiasme voor de RMcD Business Breakfastclub na zoveel jaren nog zo groot zou zijn. Toen waren er nog maar 60 leden, inmiddels zijn het er meer dan 200 en ook vandaag konden we weer twee nieuwe leden begroeten, t.w.:

Eric Krabbe van Djopzz en

Frank Dekkers van IJsselkern.

Joke  meldde dat behalve twee korte presentaties van respectievelijk St. Meedoen in het Groen/Marc Huitink en Dineke Hartman van het autismehuis, ook Ronald Hoeksel nog even het podium zou betreden voor een toelichting op het Benefietdiner Homeride 2017.

Vervolgens gaf Joke het woord aan Marc Huitink van St. Meedoen in het Groen

Marc: “De Stichting meedoen in het Groen heeft sinds de verkoop van het terrein midden vorig jaar de regie over het terrein en faciliteert op de Herfte kleinschalige bedrijfsinitiatieven die mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een kans geven en/of initiatieven die (jonge)kinderen met schooluitval weer tot ontwikkeling laten komen.  Autismehuis de Toren is daar een prachtig voorbeeld van. 

De bedoeling is om het oude wezo groenvoorzieningterrein in de komende periode te transformeren tot de plek in Zwolle waar sociaal maatschappelijk ondernemen met deze doelgroepen zich kan ontwikkelen en laten zien”. Marc nodigde de aanwezigen van harte uit om de betreffende initiatieven te ondersteunen met hun kennis en kunde. 

Dineke Hartman van het autismehuis hield daarna een korte maar indrukwekkende presentatie over het autismehuis.

“het autismehuis is een zorgorganisatie die zich onderscheidend opstelt in het aanbieden van zorg die kijkt vanuit mogelijkheden, niet stopt waar anderen al zijn afgehaakt en gefocust zijn op meer levens geluk voor kind en gezin. “Gewoon waar het kan, bijzonder waar nodig”.

Het filmpje dat daarna volgde maakte goed duidelijk hoe het autismehuis werkt: 1 op 1 ABA begeleiding voor jonge autistische kinderen met schooluitval die uit zichzelf niet tot leren komen. Met als doel ze weer uit te laten stromen naar onderwijs op hun eigen niveau. Ter info:  er is ook nog een Vrienden van autismehuis stichting  die men zou kunnen steunen. 

Tot slot lichtte Ronald Hoeksel in Homeride-tenue de bedoeling toe van het Benefietdiner Homeride 2017. De volledige opbrengst van dit diner dat op donderdag 20 april gehouden wordt in Restaurant Guillaume in het Deltioncollege (v.a. 17.30 uur) gaat naar het RMcD Huis Zwolle. De prijs per couvert is 49.00 euro voor een 3-gangendiner (incl. glas Prosecco). Er zijn 60 plaatsen beschikbaar.

In de goody bag die aan het eind van het ontbijt werd uitgedeeld zit een flyer waarmee couverts kunnen worden gereserveerd of een donatie kan worden gedaan. Iedere bijdrage is van harte welkom. Hartelijk dank namens het DoorZwolle team! Voor degenen die er vandaag niet waren en de flyer dus gemist hebben, kan bij interesse een mail worden gestuurd naar Annemiek Brink: abrink@talentstad.nl

Na alle presentaties was het tijd voor een heerlijk ontbijt, verzorgd door Stern Partyservice, dat iedereen zich goed liet smaken.

Pim van der Wildt sloot het ontbijt af en bedankte Gerard, Dineke en Marc voor de organisatie van deze geslaagde morgen. Belsponsor Handelsbanken werd uiteraard genoemd, evenals Feest & Culinair voor het regelen van de attenties voor de organisatoren. 

DeltaWonen neemt de organisatie van het aprilontbijt  voor haar rekening. Bijzonderheden over dit ontbijt (dinsdag 18 april) vindt u in de uitnodiging die u begin april in uw mailbox ontvangt.

Klik hier voor het fotoverslag met dank aan Eva Posthuma Fotografie

Tot ziens op 18 april bij deltaWonen.

Met vriendelijke groet,

Stuurgroep RMcD BBC ZWOLLE

Joke Vrolijk, mede namens de andere stuurgroepleden Tanja Geurtse,  Annet van Limburg,

Jan Nabers en Pim van der Wildt