Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

20-01-2017

Verslag 69e RMcD Business Breakfast - 17 januari 2017- Novon Schoonmaak/ELLLA

Verslag 69ste RMcD Business Breakfast – 17 januari 2017 – NOVON-ELLLA

Jan Nabers opende dit eerste ontbijt van het nieuwe jaar met  de beste wensen en een warm welkom aan alle leden en met name de nieuwe leden, die nog niet allemaal aanwezig waren, t.w.: Pascal Biesterbos (de Communicatiemakers), Marieke Brouwers van (Art by) Marieke Brouwers, José de Graaf (Smart Motive), Judith Funcke (Studio Funck & Koek), Ido de Jonge en Tanja Jullens (dubbel lidmaatschap Flexpoint),Mark van der Most (bakkerij Van der Most) en zijn vrouw Annelieke Jacobs-van der Most  (Communicatiebureau Comm Together), Harold van Riessen (st. Topsportteams Zwolle), Jurrian Schuurman (Intermediair Uitzendbureau B.V.) Frank Sorée (Vormshop), John de Vlieger en Saskia van Campenhout (dubbel lidmaatschap de Jong & Laan Recruitment BV),  Jolanda de Vries (Jolande de Vries/marketing&communicatie) en Karin van der Zwaag (ZwaagInterieur).

Een record aantal nieuwe leden én een record aantal deelnemers bij dit ontbijt (140 aanmeldingen): er zijn slechtere manieren om een jaar te starten.

Ondanks het hoge aantal aanmeldingen toch een kleine kanttekening: als je je hebt opgegeven, maar onverhoopt verhinderd bent, geef dit dan even tijdig door, zodat de organisator niet met de daarvoor ingekochte etenswaren blijft zitten.

Jan memoreerde ook nog, dat de in het najaar verstuurde facturen nog niet door alle leden zijn betaald. Daarom verzocht hij degenen bij wie deze factuur wellicht aan de aandacht is ontsnapt, met klem deze alsnog op korte termijn te voldoen zodat de stuurgroep daar geen extra actie op uit hoeft te zetten.

Daarna kregen Elbert Jan Hesse van NOVON en Arjan Gosker van ELLLA het woord.

Elbert Jan vertelde op enthousiaste wijze over de ontstaansgeschiedenis van Novon Schoonmaak. Een bedrijf dat al sinds 1993 opereert. In dat jaar begon Jacco Vonhof zijn eigen bedrijf. Inmiddels beschikt Novon over vestigingen in Zwolle en Almelo. Met een team van ruim 1500 medewerkers is allround schoonmaakbedrijf (werkzaam in de zorg, het onderwijs en bij bedrijven) actief in heel Noordoost- Nederland. Elke dag steken zij de handen uit de mouwen om de gebouwen van hun opdrachtgevers te laten stralen: samen!

OPMERKELIJK NOVON!

Novon staat voor:

-       Schoonmaak en specialistische reiniging

-       Duidelijke afspraken

-       Schone en gezonde werkomgevingen

-       Goed opgeleide, gemotiveerde medewerkers en

-       Een open en efficiënte werkwijze.

Daarna was het de beurt aan Arjan Gosker. Hij stelde ELLLA voor aan de hand van een drietal spreuken:

-          “Wie anderen wil leiden, moet eerst zijn eigen meester worden” van Philip Massinger. Wij investeren in persoonlijk leiderschap, daar zijn onze programma’s op gericht.

-          “Het zijn niet de sterkste soorten die overleven en ook niet de meest intelligente. Het is het soort dat het beste reageert op veranderingen” van Charles Darwin. Iedere organisatie staat voor de uitdaging om het aanpassingsvermogen aan de tijd te vergroten. ELLLA helpt daarbij via de weg van het geven van inzicht en het versterken van ieders (persoonlijk) leiderschap. 

-          En tot slot:  “Management is de dingen goed doen; leiderschap is de goede dingen doen” van Peter F. Drucker. 

Deze uitspraken had Arjan voor ons af laten afdrukken op papier dat vol zit met zaadjes. Deze kleine blaadjes zijn een compleet bloemenbed….Dat geeft aan wat zij doen: het potentieel in mensen vrij maken!

Wil je werk maken van je eigen (persoonlijke) ontwikkeling? Geef je dan op voor één van ELLLA’s leergangen. In maart start de Topleergang en de leergang voor Young Potentials regio Zwolle. Van harte uitgenodigd daaraan deel te nemen. Meld je snel aan want er is nog beperkt plek. 

Op 9 februari is Trendwatcher Adjiedj Bakas te gast op een masteravond van ELLLA. Ook daar ben je van harte welkom! 

Met zoveel Zwolse organisaties bij elkaar vond Elbert Jan het een goed idee nog even het podium te bieden aan Boudewijn Koops die de aanwezigen enthousiasmeerde om Zwolle nog meer op de kaart te zetten d.m.v. onderstaand project: 

Typhoon - De Zwolse Stadsproductie 

Het is tijd voor theater van en voor Zwollenaren. Het is tijd om Zwolle te vieren! Samen met rapper Typhoon zet De Zwolse Stadsproductie in september 2017 een groots evenement neer: onder leiding van landelijk bekend regisseur Ko van Den Bosch (o.a. Noord Nederlands Toneel) wordt een cast samengesteld van bewoners en toptalent uit Zwolle. Theater en muziek gebruiken om Zwolle op de kaart te zetten, samen met alle Zwollenaren.

Wie doen er al mee? 

Naast Typhoon en Ko van den Bosch doen mee: honderden wijkbewoners, meer dan dertig professionele artiesten, muzikanten en andere jonge talenten, de acht grote onderwijsinstellingen (mbo en hbo), studenten, tien Zwolse culturele organisaties en zorg- en welzijnsinstellingen. En dit is nog maar het begin!

Hoe kunt u meedoen? 

De Zwolse Stadsproductie wil zoveel mogelijk partijen en mensen uit Zwolle verbinden. Samen maken wij de stad, samen zijn wij Zwolle. Wilt u ook meedoen? Boudewijn gaat hierover graag met u in gesprek. Bel  06-51424951 of mail:  boudewijn@dezwolsestadsproductie.nl 

Klik hier voor het fotoverslag van Eva Posthuma Fotografie

Tot slot: ondergetekende was de bel (Sponsor Handelsbanken) vergeten, maar blijkbaar was dat een vooruitziende blik want de organisator van het februari-ontbijt, Klaas Haasjes van Van Wijnen, moest helaas door onvoorziene omstandigheden verstek laten gaan. Tanja gaf aan dat dit ontbijt trouwens niet, zoals gebruikelijk, op de derde dinsdag van de maand plaatsvindt, maar –i.v.m. de crocusvakantie- een week eerder, nl. op dinsdag 14 februari: Valentijnsdag! Het zou leuk zijn,  dit ontbijt rood te kleuren, dus laat je creativiteit de vrije loop.  De bijzonderheden voor dit ontbijt vindt u begin februari in uw mailbox.

Tot ziens op 14 februari!

Met vriendelijke groet,

Stuurgroep RMcD BBC ZWOLLE

Joke Vrolijk, mede namens de andere stuurgroepleden Tanja Geurtse,  Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt