Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

28-12-2016

Verslag 68e RMcD Business Breakfast - 20 december 2016- Golftuin Zwolle

Bij een eindejaarsontbijt hoort natuurlijk een feestelijke locatie en de stuurgroep was dan ook helemaal happy dat Golftuin Zwolle op dinsdagochtend 20 december haar deuren voor ons opende. Voor veel Zwollenaren nog een totaal onbekende plek die –gezien de enthousiaste reacties- de komende tijd veel nieuwe gasten mag begroeten en zich met dit ontbijt goed op de kaart heeft gezet!

Jan Nabers was blij bij dit laatste ontbijt van het jaar zoveel leden te kunnen begroeten. Iedereen was  natuurlijk ook enorm benieuwd naar het bedrag dat onze leden het afgelopen jaar voor het Huis bij elkaar hebben gebracht. Maar eerst kregen gastheren Goos Middag, eigenaar van Golftuin Zwolle, en Joop van den Enk, van Joop van den Enk Partycatering BV, het woord. Goos Middag heeft, na een jarenlange voorbereiding, het roer volledig omgegooid en liet, daartoe min of meer gedwongen door fysieke problemen, zijn oude beroep van agrariër achter zich om deze prachtige Orangerie op landgoed “De Herkulosche Esch” te bouwen en sinds vorig jaar te exploiteren. Om met Joop van den Enk te spreken: een puur staaltje ondernemerschap! Het ontbijt van deze ochtend werd, zoals gezegd, aangeboden en verzorgd door Golftuin Zwolle samen met Joop van den Enk Partycatering BV. Dat het resultaat van die samenwerking er mocht zijn, bleek later op de ochtend, toen de aanwezigen het zich goed lieten smaken.

Daarna werd het toch echt tijd voor het aanbieden van de cheque, voorafgegaan door een prachtig filmpje (gemaakt door Advice Reclame-Adviesbureau) dat op een ludieke manier, in de sfeer van deze golflocatie, één voor één de cijfers van het eindbedrag op de beeldschermen (gesponsord door Present-it/Marnix Hacquebord) liet verschijnen.  Het eindresultaat van 57.250 euro leverde een daverend applaus van de aanwezigen op en m.n. van Huismanager Lianne Booijink. Zij bedankte op de haar bekende enthousiasmerende wijze de leden voor hun inzet en bijdrage in het afgelopen jaar: “Ons Huis dankt haar bestaansrecht voor een belangrijk deel aan jullie!”

Klik hier voor het eindejaarsbedragfilmpje

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Eva Posthuma Fotografie

Daarna liet iedereen zich het ontbijt goed smaken alvorens Tanja het woord nam om de organisatoren Goos Middag en zijn vrouw, gastheer Roy Bolink en Joop van den Enk te bedanken voor deze fantastische ochtend. Als dank kregen zij een door Feest & Culinair aangeboden attentie vol lekkernijen.

Vervolgens overhandigde Tanja de bel (Sponsor Handelsbanken) voor het januari-ontbijt aan Arjan Gosker van ELLLA en Elbert Jan Hesse van Novon, die vast een tipje van de sluier oplichtten van de aard van hun ondernemingen. De bijzonderheden voor dit ontbijt vindt u begin januari in uw mailbox.

Tot ziens op dinsdag17 januari!

Met vriendelijke groet,

Stuurgroep RMcD BBC ZWOLLE

Joke Vrolijk, mede namens de andere stuurgroepleden Tanja Geurtse,  Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt