Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

13-10-2016

Verslag 66e RMcD Business Breakfast - 11 oktober 2016- Brouwers Accountants en Adviseurs

Verslag 66ste RMcD Business Breakfast – 11 oktober 2016 – Brouwers Accountants en Adviseurs

“Met inmiddels 65 ontbijten achter ons, hebben we als Breakfastclub al heel wat lokaties bezocht, maar regelmatig blijkt Zwolle toch nog verrassingen voor ons in petto te hebben”: zo opende Jan Nabers het oktober-ontbijt . Een ontbijt dat dit keer georganiseerd werd door Brouwers Accountants en Adviseurs in het prachtige clubgebouw van Hockeyclub Zwolle. Olaf ten Thij,  binnen het bestuur van HC Zwolle verantwoordelijk voor de technische zaken maar ook directeur Corporate Finance bij Brouwers, vertelde over de ontstaansgeschiedenis van deze Hockeyclub  (een fusie van TEMPO ’41 en ZMHC) die in de vijf jaar van haar bestaan is uitgegroeid tot  de grootste sportclub van de regio (2000 leden!). Olaf gaf ook een inkijkje in de maatschappelijke rol die de hockeyclub vervult door samenwerking te zoeken met alle andere sportverenigingen op Sportpark Het Hoge Laar en de omliggende wijken. Een goed voorbeeld daarvan is de gestarte samenwerking tussen de scholen Deltion-Groene Welle-HC Zwolle, waardoor jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt gelegenheid krijgen tot het opdoen van werkervaring door zich in te zetten op de hockeyclub.

Na Olaf was het woord aan Erik van Limbeek, die ons een kijkje in de keuken van Brouwers bood: Brouwers bestaat ruim 50 jaar, heeft 120 personeelsleden en 5 vestigingen waarvan 2 in Zwolle.

Disciplines:

-          Accountancy (met AFM-vergunning)

-          Fiscaal advies

-          Juridisch advies

-          Corporate Finance (voor vraagstukken met eigen en vreemd vermogen)

-          HRM en loonverwerking

Daarnaast beschikt Brouwers over:

-          Een omvangrijk betrouwbaar en professioneel netwerk

-          Brouwers Online Boekhouden:

            zelf uw boekhouding doen met Brouwers achter de hand

-          Een geavanceerd management informatie systeem: MIP

Brouwers begeleidt haar opdrachtgevers:

  • bij het genereren van managementinformatie
  • de interpretatie van deze informatie
  • en op basis daarvan het ondersteunen van hun opdrachtgever bij het beheren en optimaliseren van bedrijfsprocessen en het nemen van beslissingen.

Brouwers gaat voor:

Ondernemen naast de ondernemer, niet de gebaande paden bewandelen en daar waar het kan hun netwerk aanspreken om u te ondersteunen en op weg te helpen naar een glorieuze toekomst!

Daarna stond er een heerlijk ontbijt klaar, verzorgd door ’t Asje in Dalfsen. Stipt om 9 uur sloot Jan Nabers het ontbijt af. Hij memoreerde nog even dat hij deze week twee RMcD-ontbijten op het programma had staan, nl. ook nog eentje op donderdag 13 oktober voorafgaand aan de RMcD Rally. Met een door Feest & Culinair gesponsord bloemetje werd Erik van Limbeek van Brouwers bedankt voor de organisatie van dit ontbijt. De bel, gesponsord door Handelsbanken, kon helaas niet aan de organisator van het novemberontbijt worden overhandigd (dat maken we de volgende keer goed). De organisatie van het november-ontbijt is in handen van de Sligro en Robert Metz vertelde dat die middag over de invulling van dit ontbijt zal worden gebrainstormd. Iedereen heeft natuurlijk erg goede herinneringen aan hun vorige ontbijt (50ste keer), dus er wacht de Sligro een zware taak ;).

Jan had nog drie mededelingen van huishoudelijke aard:

  • Ten eerste een oproep aan de leden om zich tijdig te melden bij Joke (jmvrolijk@kpnmail.nl) ingeval men m.i.v. 2017 -onverhoopt- het lidmaatschap wil beëindigen.
  • Ten tweede de vraag wie in 2017 een ontbijt wil verzorgen en wanneer (februari is al vergeven). Ook het antwoord op die vraag kan naar Joke worden gestuurd.
  • Ten derde: op dit moment is  bij een aantal leden een foto zichtbaar naast hun naam op de site www.businessbreakfastzwolle.nl, maar bij velen ontbreekt die nog. Daarom het verzoek aan de hand van onderstaande uitleg een foto te plaatsen.

Hoe upload ik een foto op de site?

Dit gaat via gravatar.com Door een account aan te maken en een foto up te loaden in gravatar.com, verschijnt automatisch uw foto op de website van de RMBBC Zwolle. Koppelen is dus niet nodig. Dat is al gedaan vanuit de RMBBC. Wel is het van belang dat u hetzelfde emailadres gebruikt op gravatar als het emailadres waar u de uitnodigingen van ontvangt vanuit de RMBBC Zwolle. Als dit matcht dan koppelen de sites dus automatisch met elkaar.

Klik hier voor het fotoverslag met dank aan Eva Posthuma Fotografie

Na het ontbijt was er voor geïnteresseerden nog de mogelijkheid een presentatie bij te wonen van de FIOD. Daar werd volop gebruik van gemaakt.

Tot ziens op dinsdag 15 november bij de Sligro. De bijzonderheden over dit ontbijt leest u in de uitnodiging die u twee weken voor de geplande datum in uw mailbox vindt.

Met vriendelijke groet,

Stuurgroep RMcD BBC ZWOLLE

Joke Vrolijk, mede namens de andere stuurgroepleden Tanja Geurtse,  Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt