Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

06-10-2016

Verslag 65e RMcD Business Breakfast - 20 september 2016- BEMOG

Verslag 65ste RMcD Business Breakfast – 20 september 2016 – BEMOG Projektontwikkeling

Bij alles wat wij doen, is onze insteek dat de opbrengst zo goed als volledig ten goede komt van het Ronald McDonald Huis en omdat we dat bij het zomerevent niet konden waarmaken, hebben we dat deze keer overgeslagen. Dus was 20 september, een prachtige stralende dinsdagmorgen, het eerste ontbijt na de zomer met BEMOG als gastheer.

Met een goede opkomst en een mooie ontvangst in het naastgelegen Theater De Spiegel heette Jan Nabers iedereen deze morgen van harte welkom. Hij introduceerde Craft als nieuw lid en bedankte de leden die een introducé mee hadden genomen om kennis te maken met onze club. Jan gaf de microfoon vervolgens aan Stefan van Dijk, de eigenaar van dit mooie Zwolse bedrijf. Opgericht in 1970 door zijn vader en inmiddels uitgegroeid tot een onafhankelijke, middelgrote en landelijk opererende projectontwikkelaar. BEMOG ontwikkelt aansprekende vastgoedprojecten in de koop- en huursector voor zowel consumenten als organisaties. De projecten dragen bij aan een betere woon-, werk- en leefomgeving voor bewoners en gebruikers. Zij streeft hierbij naar een optimale balans tussen de sociaalmaatschappelijke, economische en ecologische waarden binnen hun projecten. De menselijke maat en factor staan daarbij steeds centraal. Aan de hand van een aantal voorbeelden en foto’s gaf Stefan een kijkje in hun keuken. Zelf zijn zij sinds 2012 gevestigd in het prachtige monumentale Flevogebouw. Na een ingrijpende verbouwing heeft het gebouw een moderne uitstraling en duurzaam karakter gekregen en is het een van de meest duurzame kantoorgebouwen geworden. Omdat de opkomst bij het ontbijt groter is dan dat dit historische pand kan herbergen, waren de buren een goed alternatief. In de vernieuwde foyer van het theater serveerde Koperen Kees heerlijke broodjes en meer.

Tijdens  het ontbijt werd de film van de in juni verreden Homeride getoond. Ook een prachtig evenement dat jaarlijks substantieel bijdraagt aan het Zwolse Huis en aan het landelijke Kinderfonds. Daarbij bedankte Jan namens alle leden Jan-Ernst van Driel voor zijn tomeloze inzet en 24-uurs-support in de afgelopen jaren.

Tanja Geurtse sloot het ontbijt af met het door Feest & Culinair gesponsorde bloemetje voor BEMOG. Erik van Limbeek van Brouwers Accountants nam de bel -gesponsord door Handelsbanken- voor het volgende ontbijt in ontvangst. Erik kondigde alvast aan dat zij hebben gekozen voor een sportieve omgeving, te weten het clubhuis van de Hockeyclub Zwolle. In verband met de herfstvakantie vindt het ontbijt op de 2e dinsdag, te weten 11 oktober, plaats.

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Eva Posthuma FotografieKlik hier voor een fotoverslag van het ontbijt (met dank aan Eva Posthuma Fotografie!)

Met vriendelijke groet,

Stuurgroep RMcD BBC ZWOLLE

Tanja Geurtse, mede namens de andere stuurgroepleden  Annet van Limburg, Jan Nabers, Joke Vrolijk en Pim van der Wildt