Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

23-06-2016

Verslag 64ste RMcD Business Breakfast - 21 juni 2016 - CSE, Marktlink en Move4Mobile

Verslag 64ste RMcD Business Breakfast – 21 juni – CSE, Marktlink en Move4Mobile

Alwéér waren we op het PEC-terrein, maar dit keer op het CSE, Centre for Sports & Education, dat het ontbijt samen met Marktlink (Jeroen Oldengarm) en Move4Mobile (Geert Bults) organiseerde.

Jan Nabers opende het ontbijt en heette de nieuwe leden welkom: Welmoet Verbaan van Bureau Doelgericht, Hilmar Wiechers van De Jong & Laan, Klaas Haasjes van Van Wijnen en Irma Jansen van Werkhouding+. Welkom bij de club!

Jan had ook een trieste mededeling: Rob de Vries van Schunselaar’s Schilderbedrijf is plotseling op 47-jarige leeftijd overleden. Jan bracht namens de club de condoleances over aan zijn compagnon, Arnold de Vries.

Daarna was het tijd voor de presentaties van de organisatoren. Thomas van der Staak (Directeur CSE) deed de aftrap:  “Als sport je toekomst is, combineer je topsport met onderwijs” is de slogan die op de brochure van het CSE staat. Het CSE is uniek in Nederland. Als ambitieuze sporter krijg je op het CSE de kans je talenten optimaal te ontwikkelen en daarbij een opleiding op je eigen niveau te volgen. Je kunt je volledig concentreren op je sport, terwijl je tegelijkertijd een opleiding volgt. De begeleiding is deskundig en intensief. Niet alleen op sportief maar ook op persoonlijk gebied, met volop aandacht voor de toekomst.

Marktlink is specialist in het begeleiden van aan- en verkooptrajecten van ondernemers in het MKB. Opvallend is dat familiebedrijven vaker extern verkocht worden en kinderen van ondernemers hun eigen pad kiezen. Jaarlijks voert Marktlink een onderzoek uit onder ondernemers om een beeld te vormen van wat er speelt bij ondernemers op het vlak van bedrijfsoverdracht. Tijdens de ontbijtsessie werden de landelijke uitkomsten afgezet tegen de uitkomsten in Zwolle. Opvallend was dat de uitkomsten grotendeels met elkaar in lijn liggen, maar ook dat ondernemers in Zwolle nog meer tevreden zijn over hun bestaan als ondernemer dan de Nederlandse ondernemers.

Move4Mobile ontwikkelt mobiel georiënteerde software oplossingen en is gespecialiseerd in Android, iOS en Windows Mobile. Vragen van opdrachtgevers, zowel B2B als B2C, vertaalt Move4Mobile naar een oplossing met uitzonderlijke toegevoegde waarde door gebruik te maken van state-of-the-art technologie en voortdurende innovatie. Naast apps bedient Move4Mobile ook het spectrum van aanverwante oplossingen zoals iBeacon integratie, Wearables, IOT etc. De geleverde oplossingen van Move4Mobile bestaan voor het overgrote deel uit een slimme combinatie van maatwerk app oplossingen en standaard, of custom, systeemintegratie trajecten (ERP, CRM, CMS, etc.).

Een van deze oplossingen is het My Dialogues platform. Met behulp van het platform kan marktonderzoek gedaan worden, waarbij respondenten gebruik maken van de My Dialogues app. Het landelijke onderzoek dat jaarlijks wordt uitgevoerd door Marktlink is speciaal voor dit ontbijt, met behulp van de app, over gedaan  voor de regio Zwolle. Het platform is ontwikkeld door Move4Mobile in opdracht van Jacqueline van der Gracht van My Dialogues; zij was voor deze gelegenheid ook aanwezig bij het ontbijt. Als voorbereiding op dit ontbijt hebben de leden van het Ronald McDonalds Business Breakfast via de app antwoord gegeven op de vragen uit het onderzoek met opvallende resultaten, zoals in de alinea over Marktlink hierboven beschreven.

Wat ons betreft kan deze laatste editie voor de zomer als succesvol in de boeken en bovengenoemde bedrijven zijn dan ook trots dat ze hier hun steentje aan bij hebben mogen dragen.

Tanja sloot het ontbijt af met het door Feest & Culinair gesponsorde bloemetje voor CSE, Marktlink (Jeroen Oldengarm) en Move4Mobile (Geert Bults). De studenten die het ontbijt hadden verzorgd werden nog even extra in het zonnetje gezet!

Stefan Fieten van Bemog nam de bel –gesponsord door Handelsbanken- voor het volgende ontbijt in ontvangst.

Bij de uitgang wachtte nog een verrassing in de vorm van een goodiebag + de mogelijkheid om geld te doneren in Ronald McDonald spaarhuisjes. Een mooi initiatief!

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Eva Posthuma Fotografie

Rest ons jullie allen een goed zomerreces toe te wensen!  Daarna zien we jullie graag, gezond en uitgerust, terug bij het ontbijt bij BEMOG op dinsdag 20 september 2016.

De bijzonderheden voor dit ontbijt volgen twee weken voor de geplande ontbijtdatum.

Met vriendelijke groet,

Stuurgroep RMcD BBC ZWOLLE

Joke Vrolijk, mede namens de andere stuurgroepleden  Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt