Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

16-12-2015

Verslag 58ste RMcD Business Breakfast - 15 december 2015- Hedon

VERSLAG 58e RMcD BUSINESS BREAKFAST – DINSDAG 15 DECEMBER 2015

Hedon i.s.m. Van Hoek Bouw, ING MKB en WEL-COM

Eindejaarsontbijt! Altijd een ontbijt met een speciaal tintje omdat dan de eindejaarscheque aan Huismanager Lianne Booijink wordt aangeboden.  Maar eerst verwelkomde Jan Nabers de vele aanwezigen: maar liefst 130 leden hadden zich voor dit ontbijt opgegeven!

Jan vatte even in het kort dit geslaagde Breakfastjaar samen: de stuurgroep had zich tot doel gesteld om het jaar met 200 leden af te sluiten; dat werden er uiteindelijk maar liefst 210. Jan bedankte de leden voor hun geweldige steun. Hij memoreerde dat hij vanochtend vroeg wakker was geworden met de stem van Lianne die een interview had met Radio Oost (wie wil er niet zo wakker wordenJ!):  In dit interview kwam naar voren dat wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat zorgprofessionals  vrijwel unaniem van mening zijn dat het RMcD Huis Zwolle positief bijdraagt aan het medisch en psychologisch herstel van het zieke kind: 97% van de ouders vindt dat het RMcD Huis heeft bijgedragen aan het bij elkaar houden van het gezin in een moeilijke periode. De gasten die gebruik hebben gemaakt van het Huis waarderen hun verblijf met een 9! De ouders van maar liefst 5.214 kinderen sliepen in 15 RMcD Huizen; verder waren er 65.229 overnachtingen en 150.000 bezoeken aan Huiskamers in het ziekenhuizen.  Een reeks cijfers om trots op te zijn.

Na zijn inleiding gaf Jan het woord aan Rob Dellen, directeur van Van Hoek Bouw; samen met Johan Kamphuis, directeur van ING MKB en Chiquita Welmerink, directeur van WEL-COM, Mediation, Training en Coaching,  de sponsoren van dit ontbijt.

Rob Dellen gaf in vogelvlucht een beeld van zijn bedrijf: dé partner op het gebied van betonconstructies in de hoogspanningswereld, utiliteitsbouw en particuliere nieuwbouw. Zijn contact met Johan Kamphuis dateerde van de tijd dat hij wisselde van bank en Johan Kamphuis van ING MKB juist die oplossingen bood waar Van Hoek Bouw op dat moment behoefte aan had.

Daarna was het woord aan Chiquita Welmerink, eigenaar van WEL-COM. Wat communiceer je wel en wat niet? Wat is de impact op je welzijn? Waar gaat het echt om? Chiquita haalt angels uit conflicten, zodat mensen zich weer vrij voelen en verbonden, weer op één golflengte met elkaar kunnen communiceren; verder kunnen met hun leven op een manier waardoor zij ook echt tevreden zijn. Het unieke aan de methodiek van WEL-COM is dat je problemen zelf kunt oplossen onafhankelijk van een ander of de omstandigheden. De titel van haar boek “Wat er is gebeurd kun je niet veranderen. Wel wat het met je doet”. (gratis te downloaden op www.wel-com.nl) is tevens het motto van haar bedrijf.

Het lied “Beautiful People” van Ilse van Kasteelen (www.ilsevandekasteelen.nl) die zichzelf begeleidde op de piano, sloot hier prachtig bij aan en was tevens een mooi bruggetje naar het verhaal van Jan over onze leden die we, gezien hun steun ook onder deze categorie kunnen scharen. Op de achtergrond was een presentatie te zien met een overzicht van de ontbijten van het afgelopen jaar.

Vervolgens nodigde Jan de leiding van het RMcD Huis uit op het toneel (Lianne Booijink, Marijke Turkenburg en Petra van de Veer) waarna de stuurgroep een klein cijferdansje uitvoerde alvorens het uiteindelijke resultaat zichtbaar werd: maar liefst 50.245,-- euro werd dit jaar door de leden bij elkaar gebracht. Lianne was uitermate verguld met dit bedrag en roemde niet alleen de leden voor hun bijdragen, maar ook de stuurgroep voor al hun inspanningen gedurende het afgelopen jaar.

Daarna was het tijd voor een drankje en een hapje, dit keer verzorgd door Hans Snippe van Feest & Culinair die ook de bloemen voor de sponsoren had verzorgd. Tanja overhandigde hen de boeketten met een dankwoord voor de sponsoring van dit ontbijt. De door Handelsbanken gesponsorde bel werd in ontvangst genomen door Andrej Pieterson van Alewijnse, het bedrijf dat in januari het ontbijt zal verzorgen.

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Eva Posthuma Fotografie

Ook zij  werd deze ochtend door de stuurgroep in het zonnetje gezet.  Elk ontbijt konden we op Eva rekenen en telkens weer leverde dat een prachtige fotoreportage op. Als dank ook voor haar een boeket bloemen.

Tot ziens op dinsdag 19 januari bij Alewijnse! De uitnodiging voor dit ontbijt vindt u rond 5 januari in uw mailbox.

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk

Stuurgroep RMcD BBC ZWOLLE, mede namens Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt.