Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

30-10-2015

Verslag 56ste RMcD Business Breakfast - 20 oktober 2015- Inside Investments en Retail & More

VERSLAG 56e RMcD BUSINESS BREAKFAST – DINSDAG 20 OKTOBER 2015

Ook het 56e ontbijt was een co-productie van meerdere leden. Ditmaal sloegen Floris Haentjes van Inside Investments en Mark Dijkman van Retail & More de handen ineen. Fijn om te zien dat steeds meer leden elkaar op deze manier weten te vinden en zo samen de organisatie en financiering van het ontbijt delen.

Het ontbijt werd op een ludieke manier ingeluid met de toeter van JOUW®. In de drukbezette ontvangstruimte op de 2e etage was dit tegelijkertijd een krachtig signaal om iedereen even stil te krijgen. Tanja Geurtse heette vervolgens iedereen welkom en gaf beide gastheren het woord.

Floris Haentjes nodigde de aanwezigen van harte uit om deze bijzondere en karakteristieke kantoorlocatie tijdens het ontbijt te bekijken en lekker rond te struinen over de drie verdiepingen. Het pand biedt volop mogelijkheden om een eigen werkruimte te huren, vanaf 25 m2. Een van de huurders, Busard & Partners Psychiatrie Praktijk,  deelde zijn prettige ervaring van het werken op deze plek. 

Mark Dijkman nam ons mee in hun visie hoe zij ondernemers in het MKB adviseren en ondersteunen op het gebied van communicatie. Van strategie en concept tot creatie en realisatie. Met hun jarenlange ervaring zijn zij een goede partner voor bedrijven in het retail-MKB. Onlangs heeft Mark zijn zakelijke activiteiten uitgebreid door aanvullend een samenwerking aan te gaan met Giesbers, een reclamebureau uit Velp. Dit nieuwe bedrijf, Giesbers & More, biedt beide bureaus de mogelijkheid om aanvullend nog meer voor hun klanten te kunnen betekenen. Via een filmpje gaf Mark een kijkje in de keuken van Giesbers. 

Sander Dol van Koperen Kees had een aantrekkelijk concept bedacht voor het ontbijt. In de postvakjes van de medewerkers van de voormalige eigenaar Dommerholt Advocaten stonden allemaal gevulde ontbijttasjes klaar. Doordat iedereen zo rustig rond kon wandelen, ontstonden overal leuke gesprekken in de kantoorruimtes. Iets voor negen verzamelden we weer op de 2e verdieping om samen af te sluiten. Tanja heette de nieuwe leden Laura van Gerner (Marvers) en Minous van der Kolk (sauna Swoll) welkom bij onze mooie club mensen. Daarna vertelde huismanager, Lianne Booijnk, waarom de Breakfastclub zo belangrijk is voor het Zwolse Ronald McDonald Huis. Het huis bestaat inmiddels 12,5 jaar en wordt dag in dag uit intensief gebruikt door de ouders en familie van zieke kinderen. Met de bijdrage van ons allen en de opbrengst van de andere activiteiten, zoals het zomerevent in Zwartsluis (opbrengst 1000 euro, met dank aan Arjan van Driesum van Hotel Zwartewater!) en de onlangs gehouden rally, kan de broodnodige vernieuwing van bad- en slaapkamers worden gerealiseerd. 

Mark Dijkman sloot het ontbijt af met het ritueel van het luiden van het belletje dat altijd wordt aangeboden door Handelsbanken

Klik hier voor het fotoverslag van dit ontbijt, met dank aan Eva Posthuma Fotografie.

Tot ziens op dinsdag 17 november bij Regardz.

Met vriendelijke groet,

Tanja Geurtse, mede namens de andere stuurgroepleden Annet van Limburg, Jan Nabers, Joke Vrolijk en Pim van der Wildt