Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

19-06-2015

Verslag 54ste ontbijt Ronald McDonald Business Breakfastclub

16 juni 2015 – Droom van Zwolle

Iets voor achten stond de Koestraat vol ondernemers! Zoveel dynamiek en gezelligheid ’s ochtends vroeg in hartje centrum is best bijzonder voor een gewone dinsdagmorgen. Met een kop koffie werden we welkom geheten. De eigenaren van Droom van Zwolle, Rini te Velthuis, Bernadet Haveman en Hugo Geurtse vormden samen met 7 abonnementhouders, Gerda van ’t Land, Marieke Janus, Emmy Lefèvre, Joop de Haan, Marjon Bosma, Arjan Biel en Ton Pierik de gastheren en -vrouwen van dit ontbijt.

Met het traditionele belletje opende Jan Nabers. Hij heette de nieuwe leden van harte welkom en in het bijzonder het 200ste lid: Rob Dellen van Hoek Bouw BV. Rob viel met zijn neus in de boter, want hij werd direct verrast met een maandabonnement bij de Droom van Zwolle. Op 28 juni komt de Homeride wederom door Zwolle en iedereen is uitgenodigd om al die teams bij Deltion College aan te moedigen. Ook nodigde Jan iedereen uit voor een spetterend zomerevent op 27 augustus (mailuitnodiging heb je inmiddels ontvangen). Dit jaar is deze organisatie in handen van Hotel Zwartewater en gaan we met z’n allen varen op een Botter. Aansluitend geeft Henk de Velde een lezing over zijn wereldreizen; deze spreker wordt aangeboden door TAMEK Accountants.

Normaal gesproken geeft Jan na de opening het woord aan de gastheer van het ontbijt om in 5 minuten iets te vertellen over zijn organisatie. Met 10 gastheren en –vrouwen vraagt dit natuurlijk om een creatieve aanpak. En die missie is zeker geslaagd! Met een spetterende hippe lipdub op de muziek van 2 Brothers on the 4th floor kregen alle gasten een virtuele rondleiding door het prachtige oude pand van de Droom van Zwolle en stelden de 10 gastheren en -vrouwen zich persoonlijk voor. Wil je nog een keertje genieten van de lipdub? Kijk 'm hier

Het tweede belletje dat rinkelde was een fietsbel op heuse bakfiets. Daar kwam Hugo Geurtse vanaf de Sassenpoort aan gereden met een bak vol ontbijtboxen. Geheel aansluitend bij hun bedrijfsfilosofie van ontmoeten en verbinden, was de box bedoeld voor twee personen en was het de opdracht om samen met een ander lid het ontbijt te nutttigen. Iedere box was voorzien van een persoonlijke noot van een van de 10 gastheren en –vrouwen. Tijdens het ontbijt zochten vele leden een plekje ergens in het pand binnen. Zij waren verrast over de warme en prettige sfeer en kregen zo een goed beeld van de werking van de Droom van Zwolle waar inmiddels ruim 70 zelfstandig professionals en diverse organisaties leren en werken. Via een selfies-actie maakten alle leden kans op een abonnement bij de Droom. En de leukste selfie is gemaakt door Willemien de Bruin van Zecht. Zij wint een jaarabonnement. Alle andere leden die deze ochtend een selfie via Twitter hebben gedeeld zijn een maand lang welkom bij Droom van Zwolle.

Na het ontbijt bedankte Tanja de organisatoren voor dit fantastische ontbijt en sloot zij af met de aankondiging dat JOUW bureau het ontbijt in september verzorgt. Zij wenste iedereen een fijne zomer!

Klik hier voor het fotoverslag van deze ochtend, met dank aan Eva Posthuma Fotografie

Met vriendelijke groet,

Tanja Geurtse - Stuurgroep RMcD BBC ZWOLLE, mede namens de andere stuurgroepleden Joke Vrolijk, Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt