Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

18-02-2015

Verslag 50ste RMcD Business Breakfast - 17 februari 2015 - deltaWonen i.s.m. de Creatieve Cooperatie

foto 17 februari-deltaWonenVerslag 50ste Ronald McDonald Business Breakfast – 17 februari 2015 – Delta Wonen i.s.m. de Creatieve Coöperatie

In deze Carnavalstijd hadden we niet verwacht dat er gisterochtend zoveel gasten aanwezig zouden zijn. Blijkbaar heeft ons ontbijt een enorme aantrekkingskracht of fungeerde het als een goede katerbestrijding ;).

Jan Nabers heette de aanwezigen van harte welkom, in het bijzonder de nieuwe leden:  Gerjan Kramer van Willem de Boer Food & Events en Stephanie Berkenbosch van Timing.

Gisteren stond het 50ste ontbijt op de agenda! Dat is een felicitatie en een feestje waard. Omdat we de volgende maand ook ons vijfjarig bestaan vieren, zal het lustrumontbijt bij de Sligro extra feestelijk van karakter zijn.

Jan sprak de ambitie van de stuurgroep uit om in 2015 € 50.000,- op de eindejaarscheque te hebben staan. Dat kan bijvoorbeeld door het werven van nieuwe leden: nodig ze gerust een keertje uit als introducé en geef in dat geval tijdig de gegevens (naam introducé, bedrijfsnaam, functienaam en emailadres) door aan jmvrolijk@kpnmail.nl.

Na 5 jaar vinden we het als stuurgroep een goed idee om de lidmaatschapsbijdrage per kalenderjaar iets te verhogen:  voor 2016 rekenen we op € 275,- per lidmaatschap. Wanneer er leden zijn die in 2015 hun bijdrage al willen verhogen dan mag dat uiteraard ook J.

Tot slot gaf Jan aan dat de sponsors die de Homeride de afgelopen jaren hebben ondersteund, deze week een brief hebben ontvangen voor de sponsoring van het Team vanuit de RMcD Business Breakfastclub dat in 2015 weer meefietst. We rekenen op ieders ondersteuning.

Eefke Meijerink, directeur van de Creatieve Coöperatie, kreeg vervolgens het woord en heette de gasten van harte welkom op deze inspirerende locatie.. De Creatieve Coöperatie staat voor verbinding, innovatie en co-creatie. Starters, gevestigde bedrijven en ook ondernemende studenten vinden hier werkruimte: tijdelijk, vast of eenmalig. Hier leren professionals van elkaar, delen ze hun kennis met studenten en leren ze zelf ook van studenten. Hier wordt de creatieve industrie ook verbonden met andere innovatieve sectoren. Deze sectoren vinden bij de Creatieve Coöperatie inspiratie voor vernieuwing en voor “gewone logische oplossingen van deze tijd”.

Daarna was het woord aan Evert Leideman, directeur van deltaWonen.  Met een flitsende powerpoint gaf Evert een kijkje achter de schermen van de verschillende MVO-projecten die deltaWonen samen met verschillende partners organiseert. Thema’s:

  • Kwalitatief goed wonen voor alle inkomensgroepen: “Woononderzoek WoOn": 2012; verdiepend Woononderzoek door deltaWonen i.s.m. Rabobank en het Bouwfonds. Resultaat:Flyer en verdiepend rapport; 25 juni 2014 presentatie Concilium; artikel in de Stentor 3 juli 2014. Vervolgonderzoek in 2015.
  • Omgaan met geld: “Sjeekspier over een andere BOEG”: deltaWonen, Rabobank, CollegeTheater e.a.; Gerealiseerd in 2014. Doel:  Jongeren leren omgaan met geld. Stakeholders: jeugd. Resultaat:17 juni 2014 première voorstelling. Onderwijs haakt aan voor vervolg.
  •  Armoede en schuldenproblematiek: “Niemand krijgt de schuld”: deltaWonen, Rabobank e.a. partners (hulpverleners, vrijwilligers, schuldeisers).Vorm: Community. Doel: Problematische schulden voorkomen en creëren samenredzaamheid. Onderdelen: Educatie, Website, Menswaardig Kr€diet. Stakeholders: gemeente, provincie. Resultaat: Community met subgroepen
  • Vitale leefomgeving: ”Urban Farming”: Rabobank, BPD, deltaWonen e.a. Jaar: 2015. Doel: Circulair denken en handelen en investeren in een vitale leefomgeving. Stakeholders: Gemeente Zwolle, creatieve sector, Agro-Food. Resultaat:  Olifantengras in Berkum / Zelfoogsttuin (voor en door bewoners) Groeisaam in Langenholte.
  • Gezondheid en bewegen: “Sutu interactief speelveld”: deltaWonen, Rabobank, Zwolle Gezonde Stad, Windesheim, Deltion, Novon, Regio Zwolle United, Sport Service e.a. Jaar: 2013. Doel: Impuls Dieze Oost. Stakeholders: wijk, bewoners en jeugd. Vitale leefgemeenschappen, gezondheid & bewegen. Resultaat: Aanleg Sutu in oktober 2013. Intensief gebruik blijkt uit monitoring door Windesheim studenten.Gesprekken zijn gaande over een 2e en 3e Sutu.

Evert gaf aan dat zij nog op zoek zijn naar partners die willen meehelpen om deze tweede en derde Sutu te realiseren. Hierover kan men contact opnemen metEvert Leideman,  e.leideman@deltawonen.nl of Xandra Tromp, x.tromp@deltawonen.nl. Gezien het enthousiasme gistermorgen bij de Sutu, moet deze oproep wel een vervolg krijgen.

Na de presentatie van Evert kon men zich tegoed doen aan het heerlijke ontbijt dat uitstekend was verzorgd door de huiscateraar van de Creatieve Coöperatie, Cook en Zopie.

Tanja sloot het ontbijt af met de overhandiging van het door Feest & Culinair gesponsorde bloemetje aan Evert. Ze kon dit keer geen bel (gesponsord door Handelsbanken) aan de organisator van het volgende ontbijt overhandigen (vergeten!), maar Arthur Reijnders van de Sligro liet zijn enthousiasme daardoor niet temperen en kijkt al uit naar de organisatie van het lustrumontbijt in maart.

Klik hier voor het fotoverslag van vanochtend met dank aan Eva Posthuma Fotografie

Tot ziens op dinsdag 17 maart bij de Sligro. De bijzonderheden over dit ontbijt vindt u begin maart  in uw mailbox.

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk - Stuurgroep RMcD BBC ZWOLLE, mede namens de andere stuurgroepleden Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt