Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

16-12-2014

Verslag 48ste RMcD Business Breakfast - 16 december 2014 - Baker Tilly Berk i.s.m. MixCom Media Group

Het decemberontbijt heeft altijd een gouden randje omdat dan het eindresultaat van de ledenbijdragen over het afgelopen jaar bekend wordt gemaakt. De dag starttte met een warm welkom in het pand van MixCom Media Group die samen met Baker Tilly Berk de organisatie van dit ontbijt voor hun rekening namen. Vuurkorven bij de ingang en moderne kerstdecoraties zorgen voor het perfecte sfeertje. 

Stipt om 8 uur opende Jan Nabers het ontbijt. Stipt omdat in verband met persaanwezigheid de agenda strak moest worden aangehouden. Jan gaf het woord aan Gido Frühling, partner bij Baker Tilly Berk Nederland, accountants en belastingadviseurs, met 18 vestigingen, circa 700 medewerkers en een internationaal netwerk met vestigingen in 137 landen. Baker Tilly Berk is sterk in accountancy en belastingadvies (Vpb-plicht, IB, OB, pensioenen) en heeft specialisten op het gebied van Corporate Finance, IT Advisory, Strategie, bedrijfsjuridisch advies, subsidie-adviseurs etc. Baker Tilly Berk heeft een sterke focus op familiebedrijven, onder andere door samenwerking met Nyenrode Business Universiteit, waaronder de sponsoring van de leerstoel voor familiebedrijven. Regelmatig doen zij samen onderzoek naar familiebedrijven. Voor 2015 staat het volgende onderzoek gepland dat ingaat op marketing door familiebedrijven en de rol die het aspect familiebedrijf in marketinguitingen speelt.

In Zwolle en Kampen hebben de vestigingen een sterk regionale focus. Gericht op het verbinden van mensen en het beschikbaar stellen van hun netwerk in de regio. Voorbeelden hiervan zijn hun bijdrage aan bijvoorbeeld het vorige week gehouden Regio Zwolle Congres, maar ook aan het jaarlijkse Ballonspektakel waar zij een deel van het programma verzorgen. Tijdens het Regio Zwolle Congres sprak de burgemeester van Hardenberg over het feit dat we hier in de regio Zwolle elkaar wat gunnen. Dat geldt zeker voor Baker Tilly Berk, die niet alleen hun klanten het allerbeste toewensen, maar ook hun omgeving. Andere voorbeelden hiervan zijn hun bijdrage aan het Ronald McDonald Huis Zwolle, maar ook het feit dat zij dit ontbijt hebben georganiseerd samen met MixCom Media Group.

Gido gaf vervolgens het woord aan Jörgen Korthagen, commercieel managervan MixCom Media Group. Dit bedrijf is, na 20 jaar in de Flevopolder gevestigd te zijn geweest, sinds begin november met de hele organisatie naar Zwolle verhuisd. Het is een creatieve media onderneming voor web- en appontwikkeling, design, reclame en contentproducties. Daarnaast zijn zij uitgever van gezondNU, het grootste publiekstijdschrift over gezondheid en voeding van Nederland. Het unieke van MixCom is dat zij al deze diensten onder één dak aanbieden. Gezien het tijdsbestek was het onmogelijk om een volledige bedrijfspresentatie te geven. Maar met 52 collega’s worden er vele mooie producties ontwikkeld voor hun relaties. De reden waarom voor Zwolle is gekozen is o.a. het ondernemingsklimaat.
MixCom Media Group kwam echter niet alleen naar Zwolle om wat te halen, zij willen ook zeker wat brengen. Naast eerder genoemde kennis willen zij ook maatschappelijk hun steentje bijdragen. Een van die zaken is het ondersteunen van goede doelen waar zij raakvlakken mee hebben. Zoals in dit geval het Ronald McDonald Huis Zwolle. Zij hoefden dan ook niet lang na te denken toen BTB contact met hen opnam met de vraag of zij hun nieuwe locatie beschikbaar wilden stellen voor het decemberontbijt: een geweldig initiatief waar zij graag bij aansluiten. Op deze manier leren zij meer over dit goede doel en leren zij andere Zwolse ondernemers kennen die zich ook aan dit goede doel hebben verbonden.

Vervolgens werd een door MixCom gemaakt filmpje opgestart waarin de spanning werd opgebouwd door, via het tonen van de eindbedragen in de voorgaande jaren, uit te komen op het fantastische eindresultaat van 45.375 euro!

Richard van Lingen, voorzitter van het bestuur van het RMcD Huis Zwolle,  kreeg vervolgens uit handen van de stuurgroep de cheque overhandigd en bedankte de aanwezigen voor hun steun in het afgelopen jaar. Ook Lianne Booijink liet zich niet onbetuigd en hield een enthousiast betoog over het nieuwe woord “optrotsen”: zij gaf de aanwezigen de tip om voortaan elke dag tegen iemand in de omgeving “ik ben trots op je” te zeggen, te beginnen met vandaag. Zij was op haar beurt trots op alle leden die ervoor gezorgd hebben dat dit prachtige bedrag op de cheque terecht is gekomen.

En toen werd het toch echt tijd voor het heerlijke ontbijt, dit keer verzorgd door Stern Partyservice. Een ontbijt dat de feestvreugde nog verder vergrootte en dat iedereen zich goed liet smaken.

Om 9 uur sloot Tanja Geurtse het ontbijt af met de overhandiging van de bel aan Andries van Daalen, Programmadirecteur van RFS Holland Holding B.V. waarvan wehkamp.nl deel uitmaakt.

Daar worden we in het nieuwe jaar op dinsdag 20 januari verwacht in het nieuwe, rond mei 2015 te openen grootste online distributiecentrum ter wereld. Een mooie start van het nieuwe jaar! Voor de liefhebbers zal er van 9 tot 10 een rondleiding door dit distributiecentrum plaatsvinden. De uitnodiging met bijzonderheden volgt begin januari.

Klik hier voor het fotoverslag van vanochtend met dank aan Eva Posthuma Fotografie

Tot slot wensen we jullie fijne feestdagen en een in alle opzichten gezond en bruisend 2015!

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk - Stuurgroep RMcD BBC ZWOLLE, mede namens de andere stuurgroepleden Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt

PS:

Het afgelopen jaar is het lidmaatschapsgeld gebruikt voor de inrichting van de beide woonkamers, de speelhoek, de vrijwilligersruimte en de wasserette.