Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

18-11-2014

Verslag 47ste RMcD Business Breakfast - 18 november 2014 - BMA Ergonomics

BMA ergonomics

De meesten van ons denken de bedrijven in Zwolle toch een beetje te kennen, maar elke keer blijken de deelnemers aan onze ontbijten toch weer verrast als ze een kijkje IN die bedrijven mogen nemen. Ook vanmorgen was dat het geval toen we te gast waren bij BMA Ergonomics met Koen van Eig als gastheer. Na de opening door stuurgroeplid Jan Nabers, vertelde Koen ons een aantal wapenfeiten over BMA.

BMA Ergonomics startte in 1988 als Biomechanisch Adviesbureau. Na een paar jaar concludeerden ze dat er te weinig goede ergonomische kantoorstoelen op de markt waren. De beslissing was snel genomen om die zelf te gaan maken volgens ergonomische principes. Inmiddels is BMA een grote gespecialiseerde marktspeler en zitten er meer dan 800.000 mensen op een Axia. De ontwikkeling en de assemblage van de Axia bureaustoelen (met een productie van 50.000 stuks per jaar!) vindt plaats in Zwolle. De verkoop loopt via vestigingen in Nederland, Belgiё, Duitsland en Finland. Voor degenen die het naadje van de kous wilden weten over het productieproces, was er het laatste kwartier van het ontbijt de gelegenheid zich aan te sluiten bij een rondleiding door het bedrijf. Prachtig om zo’n heel productieproces te zien!

André Cossée vertelde in het kort waar Breman Zwolle voor staat. Een bedrijf met ruim 100 gemotiveerde medewerkers actief in werktuigkundige-, regeltechnische installaties, service en onderhoud in de utiliteit en industrie. Breman Zwolle is het eigen pand aan het (ver)bouwen onder het Breeam-NL duurzaamheidslabel voor gebouwen. Op eigen kracht hebben ze het Breeam-NL ontwerpcertificaat drie sterren, very good, gekregen. De toegepaste duurzame techniek bestaat uit het toepassen van een ijsbuffer, warmtepomp, led verlichting en pv-panelen. Doordat Breman deze kennis zelf in huis heeft kunnen ze hun opdrachtgevers nog beter van dienst zijn.

Door een misverstand was er geen beamer beschikbaar waardoor Marlene Lutgert, directeur/eigenaar van Bedrijfsfysie haar presentatie niet kon houden. Die houden we dus nog even te goed!

En toen kondigde de laatste van de 4 organisatoren van deze ochtend, het ontbijt aan. Hans Snippe van Feest&Culinair had er weer iets lekkers van gemaakt en iedereen liet het zich dan ook goed smaken!

Annet bedankte de aanwezigen voor hun komst en vermeldde nog even het geweldige resultaat van de Ronald McDonald Rally die maar liefst 38.000 euro heeft opgebracht.

De bel voor het volgende ontbijt ging naar Baker Tilly Berk. Gido Frühling nam namens BTB de bel in ontvangst. Het decemberontbijt (waar ook de totaalopbrengst van dit ontbijtjaar zal worden onthuld) vindt plaats bij MixCom, een fullservice mediabedrijf dat design, techniek en inhoud op een unieke manier samenbrengt. Begin december vindt u de bijzonderheden over dit ontbijt in uw mailbox.

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Eva Posthuma Fotografie

Tot ziens op dinsdag 16 december bij Baker Tilly Berk, locatie MixCom!

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk - Stuurgroep RMcD BBC ZWOLLE, mede namens de andere stuurgroepleden Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt