Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

16-09-2014

Verslag 45ste RMcD Business Breakfast - 16 september 2014 - Zalsman/BDO

Verslag 45ste Ronald McDonald Business Breakfast – 16 september 2014 – Zalsman/BDO

 

Alle ingrediënten voor een perfecte start van Prinsjesdag waren vanmorgen aanwezig bij het eerste ontbijt na het zomerreces; een ontbijt dat georganiseerd werd door Zalsman Zwolle i.s.m. BDO Accountancy & Bedrijfsadvies. Bij binnenkomst kreeg iedereen een prachtige gepersonaliseerde Zalsmankroon op en ging men, althans voor de duur van het ontbijt, door het leven als prins of prinses.

Jan Nabers heette iedereen welkom en hoopte dat de aanwezigen genoten hadden van een heerlijke zomer(vakantie) met de kanttekening dat zo’n onbezorgde vakantieperiode niet voor iedereen is weggelegd; voor de bewoners van het RMcD Huis was dat bijvoorbeeld absoluut niet het geval; al is het dan natuurlijk fantastisch dat ze zich daar goed verzorgd weten.

Jan vroeg ook aandacht voor de Ronald McDonald Rally op 9 oktober aanstaande. Aan het eind van het ontbijt werd de flyer met inschrijfformulier uitgedeeld. De flyer is inmiddels ook aan alle leden doorgemaild.

Daarna kreeg Hugo Verlind van Zalsman het woord: samen met zijn broer Herman en met de “fanatieke ontbijter” Sharon Tiebot heette hij de aanwezigen van harte welkom in het logistiek centrum van Zalsman. De beste plek om het grote aantal aanwezigen te ontvangen; de kantine was daarvoor echt te klein en in de drukkerij wordt 24 uur per dag gestampt…

Zalsman in een notendop:  Al sinds 1857 actief, 5 bedrijven, 20 miljoen omzet, 150 medewerkers, waarvan 30 met een beperking.  En wat doen die zoal? Drukken natuurlijk, digitaal printen, binden, ontwerpen, warehousing, bestelportals ontwikkelen, en nog veel meer.  Samengevat: de crossmediapartner voor het klein-, midden- en grootbedrijf/instelling. Van lokaal tot internationaal. Hugo: “Dat klinkt geweldig maar wat kunt u daarmee?  U kunt Zalsman inzetten voor doeltreffende  communicatie: Op papier of digitaal, bij Zalsman kan het allemaal! En zoals bij velen van de hier aanwezige ondernemers; de klant is koning. En dat is een mooie brug naar Prinsjesdag. Ik vroeg Sharon waar zij  aan moet denken bij Prinsjesdag en zij zei direct: de hoedjes! Daarom hebben wij voor u een kroon gemaakt. Met uw eigen naam erop. Ja…dat noemen we een gepersonaliseerde kroon. Eind deze maand wordt er een nieuwe machine opgebouwd die 36.000 gepersonaliseerde kroontjes per uur kan maken. Tweezijdig full colour. Opdrachten  kunt u plaatsen bij Sharon. Het mag natuurlijk ook iets anders dan kroontjes zijn. Als iedereen hier kroontjes voor zijn klanten gaat maken, dan wordt het misschien een beetje irritant. Dan krijg je waarschijnlijk ook van die Ja –Nee stickers ;). Maar goed vandaag heeft u de primeur. Ik wil u nu verzoeken het kroontje op te zetten dan maak ik een selfie met u op de achtergrond. Deze foto zet ik op twitter. Als u zo vriendelijk wilt zijn deze te retweeten voor 12 uur vanmiddag, dan maakt u kans op een avondje PEC met diner. Samen met mij en Sharon”, aldus Hugo Verlind. Tot slot bedankte Hugo het Konkeltje voor de heerlijke thee en koffie; Loetje aan de kade voor het ontbijt en Wim van PBN voor het professionele geluid. Hugo eindigde zijn verhaal met de uitnodiging aan geïnteresseerden om na het ontbijt de rest van het bedrijf te bekijken.

(NB: inmiddels zijn de winnaars van de Zalsman selfie-actie bekend: Andre Smink van De Haan Advocaten & Notarissen en Gido Frühling van Baker Tilly Berk zijn de gelukkigen!)

Na Hugo was het woord aan Remco Nonkes, partner bij BDO Accountancy & Bedrijfsadvies. Remco gaf aan dat hij ons graag de nieuwste scoop had gebracht uit Den Haag. Helaas zit hij net niet dicht genoeg bij de bron en zal iedereen toch tot vanmiddag moeten wachten.

Remco vertelt in het kort het een en ander over BDO. BDO is één van de 5 grote kantoren in Nederland op het gebied van Accountancy en Bedrijfsadvies.

Accountancy            

-> Audit

-> Accountancy & Advies (financieel & salarisadministatie)

Fiscaal           

-> Vpb / IB / BTW

-> Estate planning / pensioen

Consultancy

-> IT

-> Strategie / rendement

-> Overname / waardering 

Vanuit het kantoor wordt de markt rondom Zwolle bediend waarbij de focus ligt op het MKB en het familiebedrijf. Daarnaast wordt vanuit Nunspeet de zorgbranche bediend, zorg in de breedste zin van het woord. “Uiteraard, zo vertelde Remco, mag u van ons verwachten dat wij dit goed doen. Wij zullen ons echter niet onderscheiden op de kwaliteit van de standaard dienstverlening bij een klant.  De standaard werkzaamheden, zoals opstellen en controleren van de jaarrekening en aangiften, mogen steeds minder geld kosten, aangezien deze werkzaamheden geen specifieke toegevoegde waarde opleveren maar een verplichting zijn. Wij richten ons op ander en meer contact met de klant (gebruikmakend van de digitale tools). Doel: de vertrouwde adviseur zijn van u en uw onderneming!”

Met andere woorden: voor BDO is accountancy meer dan alleen regels en cijfers. BDO is van mening dat voor een langdurige relatie met een klant vertrouwen het belangrijkste is. Dit wordt bereikt door betrokkenheid en goed c.q. tijdig advies. BDO is ervan overtuigd dat de medewerkers uiteindelijk het verschil maken, oftewel “omdat mensen tellen”. Tot slot nodigt Remco de ontbijtgasten uit om aanwezig te zijn bij de BDO Controllers Circle (IT) op 30 september a.s. van 15.30 – 20.00 uur in het IJsseldeltastadion te  Zwolle.

Annet van Limburg sloot het ontbijt om klokslag 9 uur af met een woord van dank aan de organisatoren; uiteraard ging dit bedankje vergezeld van twee prachtige boeketten bloemen, dit keer gesponsord door Feest & Culinair. Annet overhandigde de bel (gesponsord door Handelsbanken) voor het volgende ontbijt aan Rick van Betten van Dommerholt Advocaten, waar we op 21 oktober te gast zullen zijn.

Klik hier voor het fotoverslag van vanochtend (met dank aan Eva Posthuma Fotografie) 

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk, Stuurgroep RMcD BBC ZWOLLE, mede namens de andere stuurgroepleden Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers, Peter van de Streek en Pim van der Wildt

zalsman - 16 septJ