Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

17-06-2014

Verslag 44ste Ronald McDonald Business Breakfast - 17 juni 2014

Furori

Vandaag, dinsdag 17 juni, was het tijd voor het 44ste RMcD Business Breakfast! Dit laatste ontbijt voor het zomerreces had een speciaal randje; een vuurrood randje met een pittig karakter.  Gastheer Arjan Biel verwelkomde ons in zijn prachtige pandje aan de Goudsteeg nr. 7. Een mooie historische setting in oud-Zwolle. Onder het genot van een kop koffie of thee kregen wij een doorgang aangeboden richting restaurant BijBroeders. Het kortstondige verblijf bij NoConceptNoGlory werd de opmaat naar een speciaal ontbijt op het Bethlehemkerkplein. 

Jan Nabers kondigde de Homeride 2014 aan! Deze wordt door 11 van onze leden en evenzoveel begeleiders afgelegd. Zoals jullie weten betreft het een fietstocht van Groningen naar Maastricht via Rotterdam. Vraag die aan jullie werd gesteld was wie er chauffeur zou willen zijn voor een veilige terugtocht richting Zwolle! Iedereen die zich hiervoor wil opgeven kan dat doen bij Siep van der Veen, e svanderveen@uts.nl Alvast dank voor jullie medewerking.

Lianne Booijink kreeg namens het team een ingelijst, getekend shirt cadeau voor in het Huis! Lianne, wij gaan er vanuit dat je er een mooi plekje voor zult vinden! Veel plezier ermee. 

Lianne gaf na het ontbijt bij de stuurgroep aan, dat ze zelf ook nog een verzoek aan jullie heeft: De Homeride-teams doen op zaterdag 28 juni tussen 17.45 en 22.00 uur de Melkmarkt in Zwolle aan. Om dit allemaal in goede (feestelijke!) banen te leiden heeft zij hulp nodig van 6 man/vrouw. Wil je Lianne de helpende hand bieden, meld je dan per omgaande, e zwolle@ronaldmcdonaldhuis.nl

Arjan Biel vertelde zeer kort iets over zijn dynamische bureau. Een bureau dat zich richt op concept- en merkontwikkeling. Propositie en profilering van bedrijf, dienst of service is zijn specialisme. De naam  NoConceptNoGlory vertelt over hun missie. Heb je in marketing geen concept, dan heb je ook geen succes! Geen lange bureaupresentatie, maar twee cases om dit te illustreren:  BijBroeders en Furori! Marion ter Stege – merkontwerper bij NCNG – vertelde over het concept BijBroeders het volgende:

BijBroeders

"Vanuit een spontane ontmoeting op straat begin zomer 2013 tussen de broers Bjorn en Sven, vader Westenberg en Arjan, hebben wij gezamenlijk een passend concept mogen ontwikkelen. Bjorn en Sven waren die zomer op zoek naar een pand voor hun gezamenlijke droom, een eigen restaurant beginnen. Het pand was reeds gevonden, maar door de vraag van Arjan ‘hebben jullie al een naam en een concept?’ werden zij overrompeld. ‘Nee, nog niet over na gedacht’ was de reactie. Dus … rondom tafel. Kopje koffie!

Binnen vijf weken ontwikkelde dit traject zich van een overgenomen restaurant naar een compleet nieuw concept in Zwolle, met een ‘zeer eigen’ karakter. Terugkijkend is dit een simpele optelsom; wat onderscheidt je van de andere restaurants in de omgeving? Het oud religieus centrum van Zwolle, religieus en broeders. Een restaurant met ziel & karakter, de naam ... BijBroeders. Zowel exterieur als interieur werden aangepast aan het concept en maken het tot een gebroederlijk geheel. Arjan: Laten we straks ècht genieten van het door BijBroeders verzorgde ontbijt!" 

Dat begint al op http://www.bijbroeders.nl/">www.bijbroeders.nl Een geslaagd concept waarna wij al bijna mochten ontbijten… maar eerst toonde Arjan ons nog een supersnelle, spectaculaire videoclip van Furori (binnenkort live op de site http://www.furori.eu/">www.furori.eu).

Furori

De Furori is een race-auto voor jong en oud. Puur om plezier te beleven. Voor de oudere coureurs zijn snelheden tot 70 km/uur haalbaar. Voor junioren is dit snelheidsmonster begrensd tot 30 km/uur. De Furori wordt geproduceerd door CL Classic-Racing BV uit Zwolle van Cees Lubbers. Cees legt uit:

"Racen geeft adrenaline! Een gezonde oppepper voor lichaam en geest. Die kick wil Furori voor iedereen mogelijk maken. In goede en slechte tijden. Daarom wordt deze funcar ingezet om zieke kinderen de dag van hun leven te bezorgen. 

De Furori is voor € 12.000 exclusief verkrijgbaar voor particulieren en bedrijven die onze missie een warm hart toe dragen. Naast je eigen raceplezier, ben je bereid je Furori Racer te delen tijdens evenementen voor zieke kinderen. Jouw investering dubbel en dwars waard. Drie keer per jaar word je benaderd om samen met jouw eigen Furori deel te nemen aan speciale evenementen voor kinderen. Voor bedrijven de manier om maatschappelijk verantwoord ondernemen in de praktijk te brengen. Voor particulieren de kans om iets goeds te doen met hun aanschaf en het plezier te delen."

Het concept Furori is ontwikkeld door NoConceptNoGlory. Samen met vele creatieven uit Zwolle is hard gewerkt aan een zo strak mogelijke propositie. Een complete racewereld werd opgebouwd. Een wereld van beleving en een droom! Die droom wordt binnenkort werkelijkheid. Furori krijgt op korte termijn haar eigen website, maar is nu al te volgen via Twitter @furori_race of op http://www.facebook.com/furori.race">www.facebook.com/furori.race Volg, retweet en deel!

Dit initiatief is er een uit duizenden. Erben Wennemars speelt in de clip overigens de hoofdrol. Wil je informatie over Furori volg en like dan! Er komt nog veel meer nieuws!!! 

Aan het einde van de clip reed in alle vroegte een Furori het plein op! Een prachtige ervaring waar wij als Ronald McDonald Breakfast Club Zwolle supertrots op zijn. De jonge coureur glom van trots! Ook in zijn ogen was de droom zichtbaar. Dromen jullie deze zomer mee!? 

Het ontbijt was volledig verzorgd door BijBroeders. Sven Westenberg lichtte het ontbijt toe dat in de keuken was voorbereid door zijn broeder Bjorn. Met hun team was alles tot in de puntjes geregeld en werd het écht genieten! Dank jullie wel jongens!

Annet sloot het ontbijt af met een dankwoord plus boeket voor Arjan (gesponsord door Landrover Center Zwolle). De bel voor het volgende ontbijt werd overhandigd aan Sharon Tiebot van Zalsman. Dit ontbijt staat gepland op de derde dinsdag van september (Prinsjesdag). Zalsman en mede-organisator BDO zullen ons dan ontvangen met een Koninklijk ontbijt! De bellen worden vanaf nu gesponsord door Handelsbanken. Tot dit ontbijt nam André Cossee van Breman de sponsoring van deze bellen voor zijn rekening. André: bedankt!

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Eva Posthuma Fotografie

INuttige links:

http://www.noconceptnoglory.com/">www.noconceptnoglory.com

http://www.bijbroeders.nl/">www.bijbroeders.nl

http://www.twitter.com/furori_race">www.twitter.com/furori_race 

http://www.facebook.com/furori.race">www.facebook.com/furori.race

http://www.iglowmedia.nl/">www.iglowmedia.nl

http://www.marcoslotphoto.com/">www.marcoslotphoto.com

http://www.bwefar.nl/">www.bwefar.nl 

Iedereen een fantastische zomer toegewenst!

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk

Stuurgroep RMcD BBC ZWOLLE, mede namens de andere stuurgroepleden

Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers, Peter van de Streek en Pim van der Wildt