Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

01-05-2014

Verslag 42ste Ronald McDonald Business Breakfast - 16 april 2014

Op dinsdag 16 april waren we te gast bij IQ Kunstuitleen. Gastheer Ivo de Lange en zijn team heette ons van harte welkom in de galerie aan de Marsweg in Zwolle. Na 41 bedrijfsbezoeken was ook dit weer een bijzondere en inspirerende plek om samen een eitje te tikken.  

Jan verwelkomde zo’n tachtig ondernemers. In zijn openingswoord kondigde hij onder andere aan dat er weer een zomerevent voor onze leden op stapel staat! In 2013 stond het zomerevent in het teken van een bezoek aan de Huiskamer gecombineerd met een gezellige bbq. Deze zomer zijn we te gast bij een  van de leden van onze ontbijtclub: Dutch Golf in Hattem organiseert speciaal voor alle BBC-leden op donderdag 5 juni vanaf 16.00 uur een golfclinic voor beginners en een 9-holes wedstrijd voor gevorderde golfers.  Na het golfen staat er rond 18.30 uur een buffetje klaar dat Dutch Golf iedereen aanbiedt. Je betaalt dus alleen voor de kosten van de golfclinic of  de wedstrijd  (slechts € 15,- per persoon) . Mocht je niet willen golfen, dan kun je ook gewoon aansluiten bij het buffet.  Inmiddels heeft iedereen de persoonlijke uitnodiging voor dit zomerevent al ontvangen. Aanmelding is mogelijk tot 21 mei.

Ivo vertelde met enthousiasme over zijn bedrijf. Ook lichtte hij het werk van de Nederlandse kunstenaar Frits van Eeden toe waarvan een deel is geëxposeerd in de galerie. Van Eeden is een internationaal bekende schilder en beeldhouwer. Door het beeldhouwen heeft ook zijn schilderwerk een driedimensionale invloed waardoor zijn werk zeer duidelijk herkenbaar is. 

Zijn werken zijn op veel binnen- en buitenlandse tentoonstellingen te zien geweest (Verenigde Staten, Singapore, Engeland, St. Tropez, Duitsland). Daarna gaf hij het woord aan Hans Snippe, de co-organisator van dit 42ste ontbijt en eigenaar van Feest & Culinair. Hans heeft al meerdere ontbijten verzorgd en vindt het iedere keer een uitdaging om verrassend uit de hoek te komen en creatief mee te denken. Daar was hij deze keer goed in geslaagd, want iedereen kreeg een ontbijt met een Paastintje dat  op een wel heel bijzondere manier werd aangeboden: in een echte tekendoos! Een van de tekendoosjes bevatte een gouden ei. Bianca Boogerd van de Tamek Groep was de gelukkige en kreeg een volledig verzorgde lunch-kaaswaag aangeboden voor de collega’s van de Tamek Groep.

Terwijl iedereen met de tekendoos in de hand genoot van het Paas-ontbijt werd er druk rondgelopen door de galerie en onderling gepraat over de veelheid aan kunstwerken die IQ Kunstuitleen te bieden heeft.

Tanja sloot de ochtend af met een woord van dank aan Ivo  en Hans en gaf Ivo het door Land Rover Centre gesponsorde boeket. Vervolgens sloten Ivo en Jan Ernst van Driel, de gastheer van het volgende ontbijt bij Deltion College, symbolisch het ontbijt af met de traditionele druk op het ontbijtbelletje dat iedere keer wordt aangeboden door Breman. Jan Ernst verklapte daarbij dat de Homeride een bijzondere bijdrage zal leveren aan het mei-ontbijt.

Klik hier voor de fotoreportage, met dank aan Frans Davids, die dit keer onze huisfotograaf was.

 voor de fotoreportage (met dank aan Frans Davids die deze keer onze huisfotograaf was).

Tot ziens bij het ontbijt op dinsdag 20 mei!

Met vriendelijke groet,

Tanja Geurtse