Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

18-03-2014

Verslag 41ste Ronald McDonald Business Breakfast - 18 maart 2014

windesheimVanmorgen waren we te gast op Hogeschool Windesheim, domein Business, Media en Recht (BMR). In de perfect aangeklede kantine van het H-gebouw, verwelkomde Jan Nabers de in grote getale verschenen gasten. Een aantal leden kon helaas door fileproblemen als gevolg van een ongeluk niet op tijd, of niet aanwezig zijn. Jan verwelkomde ook vijf studenten van Hogeschool Windesheim die bezig zijn met de organisatie van het RMcD Benefiet Golftoernooi op 10 april aanstaande. Doel van hun aanwezigheid is om te netwerken voor dit toernooi en te proberen nog een of meerdere flights bij elkaar te sprokkelen. Voor Jan het woord gaf aan onze gastvrouw van vandaag, werd er nog even gezongen voor de jarige Hugo Geurtse. 

Vervolgens was het woord aan Josephine Woltman Elpers, dean van het Windesheim Honours College en MT lid van het domein Business, Media en Recht. Na een korte inleiding over de weg die zij bewandeld had voor haar baan bij Windesheim, hield ze een boeiende en verhelderende presentatie over datgene waar Hogeschool Windesheim (22.000 studenten totaal/ 5.000 domein BMR) voor staat. Kernwoorden: Onderwijs, Ondernemen en Onderzoek. Business, Media en Recht biedt maar liefst 12 Bachelor programma’s.  Verder is er een kenniscentrum Ondernemerschap en zijn er tal van lectoraten. Ook het Windesheim Honours & Excellence Center kwam uitgebreid aan bod: Daar draait het vooral om Business & Project management, Sustainable Change Management en Global Challenges.

Op het gebied van Ondernemen zijn de mogelijkheden legio. Uiteraard wordt daar de link gelegd met ondernemend Zwolle d.m.v. samenwerking met regionale ondernemers, het eigen communicatiebureau Aïda dat opdrachten uitvoert voor bedrijven in stad en regio en een Centre for Entrepreneurship, dat studenten op weg helpt met het starten van een eigen onderneming. Als discussiepunt tijdens het ontbijt gaf Josephine de vraag mee: wat zou u willen gaan doen als het gaat om samenwerken?

Daar werd uitgebreid over nagepraat tijdens het voortreffelijk verzorgde ontbijt.

Annet sloot de ochtend af met een woord van dank aan Josephine en liet haar dank vergezeld gaan van het door Land Rover Centre Zwolle gesponsorde boeket; een boeket dat Josephine op haar beurt overhandigde aan de organisator achter de schermen: Wietske Breet-Meijer.

Tot slot: er wordt nog gewerkt aan het vinden van een locatie voor het volgende ontbijt. De bijzonderheden daarvoor vindt u in de uitnodiging die begin april in uw mailbox verschijnt.

Klik hier voor de fotoreportage (met dank aan Eva Posthuma Fotografie)

Tot ziens bij het ontbijt op dinsdag 15 april!

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk

Stuurgroep RMcD BBC ZWOLLE, mede namens de andere stuurgroepleden

Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers, Peter van de Streek en Pim van der Wildt