Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

24-01-2024

Verslag 128e Business Breakfast - Baker Tilly

Verslag 128e Business Breakfast voor Ronald McDonald Huis Zwolle bij Baker Tilly

bakertilly klein bloemeb

Een hoog aantal aanmeldingen voor het eerste Business Breakfast dit jaar bij Baker Tilly. Jammer dat de kou voor velen een belemmering was om te komen, want uiteindelijk waren er maar 65 (!) van de 120 aangemelde deelnemers. Maar die hadden niet voor niets de kou getrotseerd, want het was een geweldig ontbijt in het mooie auditorium van hun kantoor aan de Burgemeester Roelenweg.

Pim opende namens de stuurgroep het ontbijt en na de nieuwjaarswens verwelkomde hij de nieuwe leden: Ronald van der Ziel van Newrise (afwezig), Ruud Ruiken van Newstaff (afwezig), Yannick Veldt van Prego Koffie (afwezig) en last but not least, Arjan van Keulen van TNP Groep. Aan Arjan een warm welkom.

Pim gaf verder aan dat voor de maanden mei, oktober en november nog geen ontbijten staan ingepland en dat resulteerde aan het eind van het ontbijt in twee enthousiaste aanmeldingen voor mei en oktober, t.w. Storm in Recruitment en fit20. Interesse om in de laatste maand die nog openstaat (november) een ontbijt te organiseren? Meld je dan bij Joke Vrolijk, jmvrolijk@kpnmail.nl

Gido Frühling heette vervolgens, samen met Dennis Oosterhuis, beiden partner bij Baker Tilly, iedereen van harte welkom. Baker Tilly organiseert voor de tweede keer het ontbijt op deze locatie en eerder deden ze dat al een keer samen met Mixcom. Gido is blij dat we er zijn en samen met Dennis zal hij in het kort iets vertellen over wat Baker Tilly is en wat ze doen.

Dennis trapt af en vertelt waar Baker Tilly voor staat: "Baker Tilly is meer dan een traditioneel accountancy- en belastingadvieskantoor. Naast het opstellen en controleren van jaarrekeningen en het verzorgen van belastingaangiften, bieden wij een breed pallet aan diensten: HR-advies, juridisch advies, detachering, ESG-advies.

We werken in Nederland vanuit 12 vestigingen met iets meer dan 900 medewerkers. Daarnaast zijn wij aangesloten bij een netwerk van Baker Tilly International en zijn we vertegenwoordigd in 148 landen.

Naast de reguliere dienstverlening kunnen bedrijven ook hun volledige boekhouding of delen daarvan aan ons uitbesteden. Dat kan zowel op ons kantoor als bij de klant op locatie. Ook stellen wij management rapportages op, bieden wij business coaching aan. Verder biedt Baker Tilly controllers services of CFO-services als u tijdelijk vervanging zoekt of als u controllers wilt laten meekijken indien u geen tijd of budget heeft voor een eigen CFO.

Baker Tilly begeleidt u graag bij ver- of aankoop van een bedrijf of als u bedrijfsprocessen wilt professionaliseren. We hebben bij Baker Tilly een eigen financieringsdesk waardoor wij onafhankelijk financieel advies kunnen geven over financieringen voor DGA’s, MKB- of familiebedrijven."

Gido Fruhling is binnen Baker Tilly sinds een aantal jaren verantwoordelijk voor de ESG-advisory praktijk en de duurzaamheidsadviespraktijk:  "Een hot topic, zeker bij grote ondernemingen, omdat het vanaf 2025 verplicht is te rapporteren over duurzaamheid. Dit sijpelt door naar het MKB en de grote bedrijven vragen input aan MKB-bedrijven op een aantal onderwerpen waaronder het omgaan met mensen en de status van de CO2 footprint. Baker Tilly helpt bedrijven om ESG te integreren in hun bedrijfsstrategie. Er zijn 12 Baker Tilly kantoren in het land, maar ik ben er trots op dat we hier in Zwolle het grootste kantoor hebben. We kunnen regionaal ons steentje bijdragen aan goede doelen en dat doen wij dan ook. Afgelopen jaar hebben we meegedaan aan de Homewalk en ik kan jullie hierbij verklappen dat we ook dit jaar hieraan mee zullen doen met meerdere teams. Op die manier dragen wij het Ronald McDonald Huis een warm hart toe”.

Vervolgens nodigde Gido ons uit voor het uitgebreide ontbijt dat klaarstond.

Klik hier voor de foto's met dank aan Edo Koch | Studio99m

bakertilly klein groep

Sarris Westerkamp, die Tanja Geurtse als stuurgroeplid is opgevolgd, sloot het ontbijt af, na de overhandiging van de knuffels aan de organisatoren, Gido Frühling en Dennis van Oosten. Daarna vertelde Marieke Janus dat we het volgende ontbijt welkom zijn bij Brouwers, zij het niet in hun kantoorpand, maar bij de Zwolse roei-en zeilvereniging. Meer bijzonderheden over dit ontbijt volgen twee weken voor de geplande datum.

Tot ziens op dinsdag 13 februari (een week eerder dan gebruikelijk i.v.m. de voorjaarsvakantie!).

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk

Stuurgroep BBC Zwolle,

ook namens de andere stuurgroepleden Jan, Muriël, Pim en Sarris