Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

21-06-2023

Verslag 123e Business Breakfast - 20 juni - STO en Deltion College

Verslag 123e Business Breakfast voor Ronald McDonald Huis Zwolle
20 juni 2023

Sterk Techniek Onderwijs Zwolle (STO) en het Deltion College
locatie: LUX038

Valerie3

STO Zwolle en Deltion verwelkomden zo’n 70 ondernemers verbonden aan de Business Breakfastclub voor Ronald McDonald Huis Zwolle op het terrein The Actory. Daar is onder andere het Techlab en LUX038 gehuisvest. In het Techlab vertelde projectleider Valery Geurtsen over Sterk Techniek Onderwijs, dat een samenwerking is tussen het onderwijs en bedrijfsleven. Dit om techniek te versterken in het basis- en voortgezet onderwijs. Hoe doet STO dat?

  • Masterclasses op 30 basisscholen voor 870 leerlingen
  • Beroepensafari 1e en 2e klassen voor 1250 leerlingen i.s.m. 28 bedrijven
  • Makersfestival voor ouders & kinderen met 43 workshops (2600 bezoekers)
    Aanmelden voor een workshop: makersfestivalzwolle.nl
  • Techlab voor een doorlopende leerlijn vanaf 4 jaar (12.797 bezoeken)
  • STOottroepen Techniek voor professionalisering onderwijs & bedrijfsleven. Netwerken, verbinden, veldwerk, jaarevent voor de regio Noord-West Veluwe, Zwolle en Kampen.
    Meedoen? stoottroepentechniek.nl

Meer info en aanmelden van stages, bedrijfsbezoeken, gastlessen en cofinanciering via: www.techthis.nl

Daarna nam Jacquelien Diender, kwartiermaker LUX038, het woord. LUX038 is hét cross-sectorale techniekcentrum van regio Zwolle.

Hier komt een leer- en werkplek voor cursisten, zij-instromers, studenten en aanstormend technisch talent uit het middelbaar onderwijs. Met name in de vakgebieden metaal- en metalektro, hout & meubel, afbouw & onderhoud en Techniek & Zorg. Vakspecialisten kunnen zich hier laten om- en bijscholen, mbo-studenten werken aan bedrijfsprojecten en leerlingen van middelbare scholen kunnen aan de slag met technische vakken.

De ruime locatie leent zich uitstekend voor grote cross-over-projecten, zoals het bouwen van een sloep of een tiny house dat op maat wordt gemaakt voor doelgroepen met een speciale zorgwens. Ook worden er hackathons georganiseerd, waarbij het vmbo, mbo en hbo samen binnen één dag tot oplossingen komen van een technisch vraagstuk. Op deze manier worden studenten breed opgeleid en het onderzoekend vermogen versterkt.

LUX038 is een antwoord op de grote vraag naar goed geschoold technisch personeel. En de mismatch tussen uitstroom onderwijs en instroom bedrijven helpt op te lossen. Het techniekcentrum brengt mensen en technologie samen en verder. Hier worden doorlopende leerlijnen gecreëerd, die door docenten van de deelnemende onderwijsinstellingen en hybride docenten uit het vakgebied worden vormgegeven.

Hybride (techniek) onderwijs is de toekomst. Ook bij LUX038.
Interesse of meer informatie? Neem dan contact op via: lux038@deltion.nl

Jacqueline

Daarna werd iedereen begeleid naar de ruimte van LUX038 door Gerwin Peppelman, directeur OBM-Oost, en Paul de Wit, themaregisseur Techniek en operationeel manager van het Deltion College, voor het ontbijt. De verzorging was in handen van Stern Catering en Partyservice.

Klik hier voor het fotoverslag van de leden, met dank aan Paul van der Wal voor het plaatsen van de foto's in de online gallery

Tanja Geurtse sloot het ontbijt af en bedankte de organisatoren voor deze leerzame en interessante ochtend. Colina Tjabringa, van Arslan & partners advocaten, nam de bel (gesponsord door Lumen Hotel & Events) voor de organisatie van het volgende ontbijt in ontvangst. Dat ontbijt organiseren zij samen met Roland Westerhuis op een verrassende locatie, nl. Coolwater IJsselcentrale op 19 september.

Maar eerst gaan we genieten van een hopelijk heerlijke zomer; voor degenen die weggaan een fijne vakantie en voor allen: tot ziens op de derde dinsdag van september!

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk, stuurgroep, ook namens Jan, Muriël, Pim en Tanja.