Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

24-04-2023

Verslag 121e Business Breakfast voor Ronald McDonald Huis Zwolle- Breman/Backstage

Verslag 121e Business Breakfast voor Ronald McDonald Huis Zwolle

18 April 2023

Breman Academy Zwolle en Backstage AV

De organistoren André Cossee (Breman Utiliteit Zwolle) en Richard Bredewold (Backstage AV) nodigden ons voor het 121e ontbijt uit voor een bezoek aan de Breman Academy en BREiNN. We werden welkom geheten met koffie en thee op de Breman Academy, gevestigd in het voormalige Vishay gebouw aan de Ceintuurbaan in Zwolle.

Pim van der Wildt opende het ontbijt met o.a. de mededeling dat er weer een nieuw lid is bij gekomen, namelijk Frank van der Lee van BDO. Welkom, Frank!

Daarna vertelde André Cossée over Breman. De Breman installatiegroep bestaat in 2025 100 jaar en is nog steeds een familiebedrijf met 1800 medewerkers. Verdeeld over meerdere divisies zoals woningbouw, woningbeheer, Utiliteit, woningrenovatie en installatiefabriek.

André legde uit bij welke projecten Breman Utiliteit Zwolle betrokken is in Nederland. Denk hierbij aan het Anne Frank Huis en, dichtbij huis, van der Capellen SG en het project van de Statenzaal in Zwolle. Om deze mooie projecten te kunnen blijven realiseren deelde André iets over de noodzaak om mensen op te blijven leiden voor het werken in de techniek. Met een special oproep aan de moeders die invloed hebben op de keuze van hun zonen en dochters; “bespreek de mogelijkheden van het werk in de techniek, want met name voor jongens schijnt de mening van de moeder zijn invloed te zijn op hun carrière keuze”.

Met de Breman Academy heeft de Breman organisatie een eigen Academy met eigen praktijkopleiders die installatietechnische praktijkopleidingen aanbieden voor studenten, leerlingen en/of zijinstromers. Met of zonder vooropleiding kunnen zijn een BreMan (of BreVrouw) worden. Meer weten? Bekijk dan de website.

Medeorganisator Richard Bredewold (Backstage AV) nam ons mee naar de naast gelegen studio van BREiNN (Breman Innovatiecentrum) en hield daar een korte presentatie. Backstage AV is vanuit Zwolle landelijk actief met realiseren van audiovisuele installaties. Met een specialisme voor videobellen in de vergaderruimte beleeft Backstage AV een dynamische tijd. Daarom melde Richard nog een nieuwtje: Backstage AV heeft de nieuwe website www.videobellen.net gelanceerd.

Richard noemde de studio van BREiNN “de grootste verrassing van het industrieterrein”. En dat is het ook wel. In opdracht van Breman heeft Backstage AV voor zowel de Breman Academy en BREiNN diverse audiovisuele installaties gerealiseerd en daarom was het een leuke plek voor een blik achter de schermen. In het oude ketelhuis is door Backstage AV de audiovisuele techniek voor een studio gerealiseerd. En in die studio van BREiNN, waar de bijzondere vergadertafel de noodzaak van de energietransitie voor Nederland duidelijk maakt, mochten we genieten van het lekker ontbijt dat werd verzorgd door De Mol uit Wijthmen.

Tijdens het heerlijke, uitgebreide ontbijt vertelde Harm Jan Scherpenkate (eventmanager bij BREINN) over de klimaatverandering en vertelde hij over de bijzondere vergadertafel.

“Als we niets doen, ligt Zwolle over 50 jaar aan Zee!”

Als afsluiting van het ontbijt reikte Muriël Huijbrechts namens de stuurgroep de bel uit aan Eddy Vulperhorst, relatiemanager Zakelijke Markt, van het Leger des Heils waar het volgende ontbijt zal plaatsvinden. Hij zal ons daar rondleiden en meer vertellen over alle ins & outs binnen het Leger des Heils.

@André Cossée en Richard Bredewold, hartelijk dank voor jullie organisatie. Het was top geregeld!

Bekijk hier het fotoverslag

We zien jullie graag op dinsdag 16 mei!

De bijzonderheden voor dit ontbijt vindt u twee weken voor de geplande datum in uw mailbox.