Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

22-03-2023

Verslag 120e Business Breakfast voor Ronald McDonald Huis Zwolle bij Alfa

Verslag 120e Ronald McDonald Business Breakfast

21 maart 2023

Alfa Accountants en Adviseurs

Bij binnenkomst in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Burgemeester Roelenweg, stonden er al medewerkers klaar om iedereen de weg te wijzen naar de vierde verdieping, waar zich sinds kort de nieuwe vestiging bevindt van Alfa Accountants en Adviseurs. Een sfeervolle en moderne locatie, waar Jan Nabers om stipt 8 uur iedereen welkom heette. Geen nieuwe leden vandaag om te begroeten, maar wel de aankondiging van het landelijke Home Sports Event van het Kinderfonds op 24 en 25 juni met de start en finish in Zwolle. Bianca Boogerd: “We hebben al bijna 100 teams aan de start, waarvan er inmiddels 27 zich gaan inzetten voor Huis Zwolle. Als voorzitter van het Huis doe ik mee in het fietsteam van Genemuiden en houden wij op 12 mei een groot feest in Genemuiden om op die manier geld op te halen voor ons team”. Op de vraag van Jan Nabers wie van de leden nog meer meedoen, gingen gelijk een aantal vingers de lucht in. Uiteraard verdienen alle andere teams ook onze steun, dus check vooral de site en doe een bijdrage.

Daarna was het de beurt aan directeur Jonny Hilberink, die samen met Wilma Gomarus het directieteam van Alfa Zwolle vormt. Jonny heette eerst iedereen welkom in het nieuwe pand en vertelde waarom gekozen is voor de verhuizing naar dit pand: “De slogan van het Ronald McDonald Huis Zwolle is “Dichtbij je zieke kind”. Zieke kinderen voelen zich beter met hun directe familie in de buurt. Want als je hele wereld op de kop staat door ziekte of zorg, is het als familie bij elkaar zijn het belangrijkste dat er is. De missie van Alfa is “Overal dichtbij”. Vanzelfsprekend heeft dit een andere lading dan de slogan van het Ronald McDonald Huis, maar ook wij willen op de belangrijke momenten naast de ondernemer staan.“Overal dichtbij” betekent dat we met mensen uit de regio, die weten wat er in de regio speelt, op alle momenten die er toe doen naast de ondernemer willen staan. En nu we in één pand zitten kunnen we hier nog beter invulling aan geven. Daarnaast is het nu nog makkelijker om met de verschillende disciplines even te sparren over wat goed kan zijn voor de ondernemers. En “Overal dichtbij” betekent ook, dat wij dienstverlening in huis hebben waar niet alle accountantsorganisaties over beschikken. Want als je dichtbij de ondernemer wilt staan, is het belangrijk dat je ook zijn behoefte kent en je hem daar ook in kunt bijstaan. Wij vinden het op een proactieve en klantgerichte manier kijken wat de behoefte van de ondernemer is en daarover met hem sparren, het leukste wat er is. Dat doen we met een grote groep betrokken en kundige collega’s. En daar zijn wij met zijn allen best trots op. We hebben eigenlijk maar één manco. We zijn een organisatie die veel kan en tegelijkertijd zijn we het best bewaarde geheim van Zwolle. En ik hoop dat daar snel verandering in komt”, aldus Jonny.

Stern Partyservice had weer voor een overheerlijk ontbijtje gezorgd en tussen de bedrijven door kon iedereen rondlopen en met eigen ogen zien hoe mooi de werkomgeving van Alfa is geworden.

Alfa klein Hilmar Jaap

Voor Jan Nabers ertussenuit probeerde te piepen, nodigde Tanja hem uit om nog een paar minuten te blijven, zodat we hem nog even toe konden zingen voor zijn 56e verjaardag. Hij nam de ‘aubade’ met stralend gezicht in ontvangst.

Tot slot bedankte Tanja Jonny Hilberink en Wilma Gomarus voor de organisatie van deze ochtend, wat -uiteraard- vergezeld ging van de Ronald McDonaldknuffel. Vervolgens overhandigde Tanja de bel, gesponsord door Lumen Hotel & Events, aan Richard Bredewold van Backstage AV die het volgende ontbijt samen met Breman zal verzorgen.

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Carry Premsela i.s.m. Paul van der Wal Fotografie

Tot ziens op dinsdag 18 april. De bijzonderheden voor dit ontbijt vindt u twee weken voor de geplande datum in uw mailbox.

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk, Stuurgroep Ronald McDonald BBC, ook namens de andere stuurgroepleden, Jan, Muriël, Pim en Tanja.