Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

18-01-2023

Verslag 118e Business Breakfast voor Ronald McDonald Huis Zwolle - Craft

118e  Business Breakfast voor Ronald McDonald Huis Zwolle

17 januari 2023

Craft Benelux

 

Een koude start vanochtend, maar ondanks het feit dat de autorijders ijs van hun voorruiten moesten krabben en de fietsers zich dik aan moesten kleden, was er toch een kleine honderd man aanwezig bij het eerste ontbijt van 2023. Hen wachtte een warm onthaal bij Craft Benelux, waar, na de opening door Stuurgroeplid Pim van der Wildt, directeur Adri Zwarthoff een boeiende presentatie hield over de ins en outs van dit mooie merk en bedrijf. Craft groeit de laatste jaren zeer goed door en kent een mooie ontwikkeling op eigenlijk alle vlakken. Een veranderende markt vraagt ook om aanpassing in product en aanbod en daarin heeft Craft grote stappen gezet door het merk onder andere meer fashionable te maken en te sturen op innovaties op zowel kwaliteit als design binnen haar collecties.

Adri sloot zijn verhaal af met de opmerking dat hij de cheque van 1000 euro, die hij namens Craft wilde overhandigen aan Lianne Booijink, manager van Huis Zwolle, zou verhogen naar 2000 euro als vier leden uit het gezelschap zijn vier vragen konden beantwoorden op basis van hetgeen Adri in zijn presentatie had verteld. Er was goed opgelet en met een beetje hulp lukte het de vier leden de vragen goed te beantwoorden. Lianne was erg blij dat dat lukte! Een goed begin van het jaar!

Vervolgens was het woord aan Erik Hulzebos, oud-schaatser en enthousiast verteller van een prachtig anekdotisch verhaal, waarin zijn vader een grote rol speelde en waaruit wij zijn levenslessen meekregen.

Daarna moesten de nog slaperige lijven van iedereen nog even op gang worden gebracht met een paar oefeningen, waarbij Jacques Schreuder als charmante assistent van Erik optrad.

En toen was het tijd voor een heerlijk ontbijtbuffet, al was het programma nog niet ten einde. Vandaag stond namelijk ook het afscheid op het programma van stuurgroeplid Annet van Limburg. Na bijna 13 jaar (vanaf de oprichting) gaat zij de stuurgroep verlaten, omdat haar werkterrein steeds meer in het door haar zo geliefde Portugal komt te liggen. Zij zal de komende jaren weliswaar nog regelmatig in Nederland zijn, om ook hier nog evenementen te organiseren, maar niet vaak genoeg om zich nog voor de stuurgroep in te kunnen zetten. Pim (namens de stuurgroep) en Lianne (namens het Huis) bedankten haar voor al het werk dat zij de afgelopen jaren binnen de stuurgroep heeft verzet. Pim overhandigde haar een oorkonde, als bewijs van het erelidmaatschap van onze club. Daar konden de Ronald McDonaldknuffel en bloemen uiteraard niet bij ontbreken. Annet, super bedankt voor alles wat je voor de ontbijtclub en het Huis hebt betekend!!

Craft stuurgroep minus Jan

Tot slot, overhandigde Pim de bel voor het volgende ontbijt aan Jan Nijhuis van Landstede, die ons in februari van harte welkom heet aan de Fuchsiastraat.
Namens Adri en het team van Craft Sportswear hartelijk dank voor jullie komst en enthousiaste bijdrage tijdens dit eerste Business Breakfast van 2023! Namens Adri en Craft ook veel dank aan PBN Music & Events en Bruist Catering voor hun hulp deze ochtend.

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Paul van der Wal Fotografie

Tot ziens op dinsdag 21 februari bij Landstede.

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk, Stuurgroep RMcDonald BBC, ook namens de andere stuurgroepleden Annet, Jan, Pim en Tanja.