Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

21-12-2022

117e Business Breakfast voor Ronald McDonald Huis Zwolle 20 december 2022 bij Tiem

20 december 2022

Verslag 117e Business Breakfast voor Ronald McDonald Huis Zwolle

bij Tiem

Waarschijnlijk vergaat het iedereen zo: je kunt je nauwelijks voorstellen, dat 2022 alweer bijna voorbij is en we er dus weer 10 ontbijten op hebben zitten. En wat voor een ontbijten.Telkens opnieuw weten de organisatoren ons weer te verrassen. Dat was in ieder geval deze ochtend het geval bij het eindejaarsontbijt, dat plaatsvond in het logistieke hart van Tiem.

De grote hal waar het ontbijt werd gehouden, was omgetoverd tot een sfeervolle locatie met overal lichtjes, kerstbomen en mooi verlichte kramen waar het ontbijt stond uitgestald.

Na de opening door Jan Nabers die, op verzoek van Joke Vrolijk, de aanwezigen vroeg om op de website hun gegevens te controleren, zodat we in 2023 met een schoon ledenbestand van start kunnen gaan, verwelkomde hij twee nieuwe leden: Eelko van Drongelen van Blue Flamingos en Anne van den Beld van REALiMPACT Project- en Eventmanagement.

Daarna gaf directeur Martin Post een presentatie over Tiem:

“Tiem is het sociaal werk- en ontwikkelbedrijf van Zwolle en over de grenzen van Zwolle. Wij geloven in werkgeluk voor iedereen! Ook wanneer dat niet vanzelfsprekend is. Samen met werknemers en werkzoekenden kijkt Tiem naar wat wél mogelijk is. We begeleiden iedereen die kan en wil werken naar betaald werk, groei en geluk.

Tiem stimuleert werkgevers om anders naar werk te kijken. Samen met werkgevers, het onderwijs en partners realiseren we een inclusieve arbeidsmarkt in de regio Zwolle.

Deze week gaat de nieuwe website van Tiem ‘live’. Op de vernieuwde website is de nieuwe positionering van Tiem zichtbaar en onze nieuwe manier van communiceren. We laten werknemers en werkgevers, de ervaringsdeskundigen, aan het woord. We vertellen dus niet meer zelf, maar laten over ons vertellen. Neem binnenkort vooral een kijkje op de nieuwe website!, aldus Martin Post.

 Na een paar mooie Tiem-filmpjes, kondigde Jan de komst aan van een heel bijzondere gast. Dat bleek de kerstman te zijn die op een hoogwerker de hal binnen kwam rijden. Hij droeg een koffertje bij zich, dat hij overhandigde aan Lianne Booijink, manager van Ronald McDonald Huis Zwolle. Na opening van het koffertje bleek daar een grote rode knop in te zitten. Met een druk op die knop verschenen de cijfers van het door de leden in 2022 biij elkaar gebrachte eindbedrag, op een groot scherm. Een bedrag van maar liefst 52.385 euro! Een blije Lianne bedankte alle aanwezigen voor hun bijdrage aan dit eindresultaat en alle ontbijtorganisatoren van dit jaar voor hun inspanningen. 

 

Aansluitend konden de aanwezigen genieten van een heerlijk ontbijt dat muzikaal begeleid werd door de Soul Men.

Tanja Geurtse sloot het ontbijt af met een dankwoord aan de organisatoren Martin Post en Hadaf el Hamdouni en hun team; als dank kregen zij de Ronald McDonaldknuffel. Ook Carry Premsela kreeg zo’n zelfde knuffel, omdat zij deze ochtend Paul van der Wal verving als fotograaf.

Tiem huis en stuurgroep resultaat.png

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Creapictures/Carry Premsela.

Tanja overhandigde tot slot de door Lumen Hotel & Events gesponsorde bel voor het volgende ontbijt aan Sander Fixe van Craft die de aanwezigen verzekerde, dat ook het januari-ontbijt een verrassende invulling zal krijgen.

Aansluitend was er, onder leiding van de kerstman, een rondleiding door het gebouw.

Kortom, een zeer geslaagd eindejaarsontbijt!

Rest ons jullie allemaal fijne feestdagen en een in alle opzichten gezond 2023 toe te wensen.

Tot ziens op dinsdag 17 januari bij Craft.

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk, Stuurgroep RMcDonald BBC, ook namens de andere stuurgroepleden Annet, Jan, Pim en Tanja.