Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

21-01-2014

Verslag 39ste Ronald McDonald Business Breakfast - 21 januari 2014

Vanochtend waren we te gast  bij Hemmink BV: een mooi en dynamisch Zwols familiebedrijf dat een vooraanstaande positie inneemt in de elektrotechnische- en TV Data Telecommarkt.

Jan Nabers opende het ontbijt en gaf het woord aan John Pannen, directeur Financiёn en Organisatie. John heette ons allemaal van harte welkom bij Hemmink: een bedrijf dat  is opgericht in 1951 door G.J. Hemmink en waar eind jaren ‘80 Martin Hemmink aan het roer kwam te staan.

Hemmink is een handelsonderneming die zich beweegt in de business to business omgeving. Afzetgebied is de Nederlandse markt en aan leverancierszijde is Hemmink internationaal actief in vijftien landen (vijfentwintig leveranciers). Naast producten is hun toegevoegde waarde kennis (advisering) en een uitstekend logistiek proces (snelle leveringen). Hemmink onderscheidt zich verder door langdurige samenwerkingsverbanden met haar partners. Opleiden en ontwikkelen van medewerkers heeft Hemmink hoog in het vaandel staan. Hemmink heeft de overtuiging dat je met goed opgeleide en gemotiveerde mensen de organisatie steeds verder kunt uitbouwen en je dromen kunt realiseren. Bij Hemmink werken 75 mensen.Hemmink vindt talentontwikkeling belangrijk en ondersteunt op dat gebied initiatieven op het snijvlak van topsport, cultuur, kunst en maatschappij.

Vervolgens introduceerde Jan Nabers Emmely Lefevre, die dit jaar als sponsormanager op zal treden voor de Homeride die op 28 en 29 juni verreden wordt voor het Ronald McDonald Huis Zwolle.
Voor dat doel is door José Reuvekamp een prachtig schilderij gemaakt. Ralph Keuning, directeur van de Fundatie in Zwolle, lichtte vanuit kunsthistorisch perspectief en op de hem bekende, boeiende wijze het op het schilderij weergegeven wielertafereel toe. Het goede nieuws: het schilderij kan gekocht worden als print van uitstekende kwaliteit op drie verschillende formaten(zie de RMcD Homeride-flyer-mail hierover in uw mailbox). De opbrengst komt volledig ten goede van de Homeride. Hetzelfde tafereel is ook te bewonderen op het fietstenue van de Homeriders. Op dat fietstenue kan uw logo komen te staan!! De mogelijkheden hiervoor vindt u eveneens in uw mailbox.

NB: De sluitingsdatum voor uw bedrijfslogo-vermelding op het fietstenue is 31 januari 2014!! Deze gift is aftrekbaar. U ontvangt een factuur van het Huis. Aanmeldingen s.v.p. sturen naar Arjan Biel, arjan@noconceptnoglory.com.

Na deze speeches was het: “netwerktijd” tijdens een overheerlijk ontbijt, verzorgd door Stern Partyservice.

Om 9 uur nam Tanja het woord namens de stuurgroep. Voortaan zal zij bij elk ontbijt de nieuwe leden introduceren. Dit keer waren dat: Silvia Martens van Brouwers Adviseurs (2e lidmaatschap), Bas Koelmans van Koelmans Audiovisuele Producties, Wilma Gomarus van KPMG en Nico Korterink van Univé Verzekeringen.

Ook verwelkomde zij de introducés met de kanttekening, dat het de bedoeling is introducés van andere bedrijven mee te nemen met als uitgangspunt zelf lid worden van onze club. Als dank voor de organisatie van dit ontbijt overhandigde zij aan John Pannen een door Land Rover Center Zwolle gesponsord boeket.

Tot slot kreeg Thijs Jan van de Berg nog even het woord. Hij is sinds enige tijd eigenaar van Sportcampus de Pelikaan; hij nodigde iedereen van harte uit om op dinsdag 18 februari tijdens de Olympische Spelen van een sportief ontbijt te komen genieten. De uitnodiging daarvoor vindt u t.z.t. in uw mailbox.(NB: denkt u eraan de aanmelding via de aan/afmeldknop in de uitnodiging te laten verlopen?!).

Met een klap op de door Breman gesponsorde bel kwam een einde aan een geslaagd ontbijt.

Klik hier voor het fotoverslag (met dank aan Eva Posthuma Fotografie)

Tot ziens bij het ontbijt op dinsdag 18 februari!

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk

Stuurgroep RMcD BBC ZWOLLE, mede namens de andere stuurgroepleden

Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers, Peter van de Streek en Pim van der Wildt.