Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

18-10-2022

Verslag 115e Business Breakfast voor Ronald McDonald Huis Zwolle - de Groote Societeit

18 oktober 2022

Dat is nog niet vaak gebeurd in onze ontbijtgeschiedenis: een ontbijt in hartje stad, t.w. bij de Groote Sociëteit. Een prachtige historische locatie waar veel van onze leden nog nooit binnen zijn geweest. In feite met een bestaan van tweehonderd jaar inmiddels ook cultureel erfgoed.

Joke Vrolijk, opende bij afwezigheid van Jan Nabers (vakantie), het ontbijt en verwelkomde drie nieuwe leden, t.w. Koggel Reclame, Gino Vermeer, Sec Marché, Marie José Klinckhamers en Ten Hag Groep, Ron Mulder (niet aanwezig).

Verder had Joke twee dringende verzoeken aan de leden:

  1. Check s.v.p. je gegevens op de site businessbreakfastclubzwolle.nl (staan daar nog de juiste contactpersonen vermeld?); geef eventuele wijzigingen door aan jmvrolijk@kpnmail.nl
  2. Kijk of je of in 2023 wellicht een ontbijt wil organiseren.  Alleen of samen met andere bedrjven. De maanden maart, mei en november zijn al ingepland. In juli en augustus is er, zoals gebruikelijk, zomerreces. Nog keuze genoeg dus.

Van Vloten Reichenbach Advocaten presenteerde daarna hun kantoor: met de nodige humor en serieus in hun werk, staan mr. Pascal Reichenbach en mr. Sophia van Vloten ondernemers en particulieren bij in procedures en met advies op het gebied van:
- arbeidsrecht
- bestuursrecht
- bouwrecht
- huurrecht
- ondernemingsrecht
Zij maken voor jullie de juridische puzzel zo, dat die perfect past. Van Vloten Reichenbach Advocaten heeft hart voor de zaak én hart voor het goede doel v.w.b. de Ronald McDonald Business Breakfast Club Zwolle.

Olivier ten Doeschate gaf een korte presentatie over de activiteiten van Delta Coatings B.V.: Delta Coatings B.V. verwierf diverse kantoorverzamelgebouwen met 80% leegstand en opgezegde overeenkomsten in de Oosterenk in Zwolle, in de buurt van het Ronald McDonald Huis. De kantoorverzamelgebouwen zijn nu nagenoeg volledig verhuurd, vaak per verdieping. Investeringen in onderhoud en veiligheid van kantoren zijn tijdens de bijeenkomst uitgebreid toegelicht.De kantorenportefeuille heeft nu overwegend Energielabel A, dankzij verduurzaming van installaties en verlichting van relatief nieuwe kantoren.Tijdens de bijeenkomst werden ook foto’s getoond, van een kantoor met recent vernieuwde gemeenschappelijke ruimten en toiletgroepen met een moderne uitstraling.

Jur Zandbergen, president directeur van de Groote Sociëteit, tipte kort de geschiedenis aan van dit gebouw. Omdat alles perfect samengevat is in een mooi uitgevoerde flyer, wijdde hij daarover niet te lang uit. Het boekje lag voor iedereen klaar om thuis nog eens rustig door te nemen.

Tanja Geurtse sloot na het heerlijke ontbijt, de bijeenkomst af en overhandigde met een woord van dank de bekende knuffel aan de organisatoren. Ze gaf de bel (gesponsord door Lumen Hotel & Events) voor de organisatie van het volgende ontbijt aan Robin Westera van Hanos, die aangaf ernaar uit te kijken ons in november te ontvangen.

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Paul van der Wal Fotografie

Tot ziens op dinsdag 15 november bij Hanos!

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk, Stuurgroep RMcDonald BBC, ook namens de andere stuurgroepleden Annet, Jan, Pim en Tanja.