Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

17-12-2013

Verslag 38ste Ronald McDonald Business Breakfast - 17 december 2013

Verslag van het 38ste RMcD Business Breakfast op 17 december

Organisator: De Haan Advocaten & Notarissen/Locatie: Waanders in de Broeren 

Bij een eindejaarsontbijt hoort sfeer en waar vind je die meer dan op de prachtige locatie van Waanders in de Broeren? De Haan Advocaten & Notarissen, samen met Waanders gastheer deze morgen, kon zich geen betere plek wensen; zoals Waanders het zelf omschrijft: een sensatie voor oog, oor en smaak: Waanders In de Broeren is veel meer dan een boekwinkel; een ongekende wereld waarin je verrassend kunt winkelen, lekker kunt eten en drinken in de gezellige brasserie of genieten van een lezing, tentoonstelling, óf, in ons geval: van het Ronald McDonald eindejaarsontbijt.

Jan Nabers opende het tiende ontbijt van dit jaar en nam ons even mee in de Breakfastclubhistorie: 60 leden bij de start in 2010, 100 in 2011, 155 in 2012 en dit jaar sluiten we af met maar liefst 162 leden! Dat de formule zo succesvol zou blijken hadden we vier jaar geleden niet kunnen bedenken!

Een speciaal welkom was er deze ochtend voor de directeur van het Kinderfonds: Marja van Bijsterveld. Zij bedankte de aanwezigen voor hun steun in het afgelopen jaar aan het Ronald McDonald Huis dat helemaal afhankelijk is van giften. Op de haar bekende, bezielende wijze lichtte ze nog eens toe hoe waardevol de Huizen zijn voor de ouders van kinderen die in het ziekenhuis moeten verblijven. 

André Smink heette iedereen welkom namens De Haan Advocaten & Notarissen die zich als grootste juridische dienstverlener van de Noordelijke provincies , voor zakelijk en particulier, onderscheiden als het gaat om adviezen op juridisch gebied.  Elke keer weer toonaangevend, actief en op vele terreinen trendsettend.

En toen was het tijd voor de eindejaarscheque die door een “mystery guest” zou worden aangeboden. Dat bleek de Kerstman in hoogst eigen persoon. De kerstman  hield een gloedvol betoog over de succesformule van de RMcD Business Breakfastclub en vroeg de stuurgroep hem bij te staan bij het overhandigen van de cheque aan het management van het Huis, Lianne Booijink en Petra van de Veer. Het resultaat overtrof alle verwachtingen: dit jaar liet de cheque het mooie bedrag zien van maar liefst 42.500 euro!! Petra en Lianne waren uiteraard enorm blij met dit prachtige resultaat en namens het Huis bedankte Petra alle aanwezigen voor hun bijdrage.

Daarna was er tijd om gezellig bij te praten en van het ontbijt én uiteraard van de prachtige locatie te  genieten.

Klik hier voor het fotoverslag (met dank aan Eva Posthuma Fotografie)

De bel voor het volgende ontbijt werd overhandigd aan Lida ter Haar van Hemmink B.V., een Zwolse familiebedrijf en importeur van producten voor elektrotechniek en datacommunicatie en daarnaast actief op het gebied van sociaal ondernemen.

Meer informatie over dit ontbijt op dinsdag 21 januari vindt u ongeveer twee weken van tevoren in uw mailbox.

Tot ziens op  dinsdag 21 januari. Maar eerst natuurlijk: Fijne feestdagen en een in alle opzichten gezond 2014 toegewenst!

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk

Stuurgroep RMcD BBC ZWOLLE, mede namens de andere stuurgroepleden

Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers, Peter van de Streek en Pim van der Wildt.